reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mycha1587, na stronie MZ jest dopiero projekt listy refundowanych leków, parę dni temu z mmm ją przeczytałyśmy i znalazłyśmy jedynie pregnyl do refundacji, lista jeszcze nie jest zatwierdzona, może się jeszcze zmienić, do 24 czerwca można było zgłaszać wnioski. Mała iskierka nadziei jeszcze się tli. 1 lipca okaże się na BIL-u. Co do tego czy ewentualna refundacja będzie dotyczyła wszystkich to słyszałam dwie wersje, jedna mówi że tylko dla osób z programu inna że dla wszystkich, Jak będzie, o ile będzie, okaże się.

mmm, z tego co ja słyszałam do 2-3dc zaczyna się stymulacje, ale może są wyjątki.

Adell, witaj, trzymam kciuki za pozytywny test :tak:

CZERWIEC

26: Anuszka - wysoka beta !!
27: genna - wizyta serduszkowa
27: Adell - pozytywny test !!
27: Blake - kontrola i usg pęcherzyków
28: Quinnie - udany transfer !!

LIPIEC

03: Anulla28 - udany transfer !!
04: dorotav - wizyta przed stymulacją
04: Jo.M. - wizyta w klinice z kwalifikacją do programu MZ
04: montana8 - pierwsza wizyta z kropką

Ostatnia edycja:
reklama
mam nadzieję, że dopiszą jeszcze chociaż gonal... w sumie lekarze chyba najczęściej go przepisują.
obiecali, że podadzą informacje dotyczącą refundacji leków do konca tygodnia

a ja jeszcze na @ czekam. mam nadzieję że wredota się powstrzyma, chociaż do niedzieli

Ostatnia edycja:
Mmm: sama stymulka to musi sie zaczac po miesiaczce. W krotkim to ok 2 dnia, w dlugim nie ma to znaczenia: nawet i w 7 dniu mozna

Mycha1587, na stronie MZ jest dopiero projekt listy refundowanych leków, parę dni temu z mmm ją przeczytałyśmy i znalazłyśmy jedynie pregnyl do refundacji (...)

pregnyl? ale on jest na aktualnej liście leków refundowanych. przecież on w porównaniu do Gonalu kosztuje grosze. coś to takie z łachy na uciechę:angry: miejmy nadzieję że zmądrzeją, jak nie od lipca to od października.

ja w długim protokole przy pierwszym podejściu rozpoczęłam stymulację w 17 dc, a przy drugim podejściu w 9 dc. sama jestem ciekawa jak powinno być i dlaczego taka różnica u mnie była, ale o tym dowiem się w najbliższą środę:confused:

dziewczyny które brały clexane, powiedzcie mi, jakie miałyście dawki i czy nie było z nimi problemów w aptekach? Bo ja dziś byłam w 7 aptekach i w żadnej nie było, a na dodatek, nie było w hurtowniach i co niektóre powiedziały, że w ogóle nie jest produkowany w takiej dawce jak ja mam - tzn 20. Jedna apteka powiedziała, że producent wstrzymał i dopiero od 1 lipca można zamawiać. Nie wiem co zrobić i na ile to jest prawda:-(

ja za każdym razem idę krótkim protokołem i raz zaczęłam w 4dc, a tak to 1 lub 2 dzień.

Dziewczyny czy w 12 dpt może być plamienie? ? Właśnie zobaczyłam taką brudną krew na wkładcę :'(.. mam zrobić sikacza 27 czyli w 14dpt , czy jeśli zrobię jutro to ma jakąś różnice 1 dzień wcześniej? ?

Adell, 1 dzień nie zrobi różnicy. Plamienia nie są bardzo niepokojącym objawem, bo u wielu dziewczyn oznaczało, że się udało. Dopóki nie ma krwawienia, to jest ok i może to być oznaką zagnieżdżania się kropka. Spokojnie możesz jutro zrobić betę:)

reklama
Hej dziewczyny....u mnie niestety transferu w sobote nie bedzie ;( moje endo przestalo od poniedzialku rosnac ! Dr zwiekszyla mi dawke estrofemu na 4x 2 mg i w sobote z rana mam sie stawic u niej w klinice na usg i wtedy zobaczymy- jak podrosnie do 10 mm to zaczne brac progesteron i wtedy wtorek/ sroda transfer a jak nie urosnie to odpuszczamy 1 cykl i probujemy jeszcze raz :( martwie sie, zawsze cos !!!!

Do góry