reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny.
Nadal Was namiętnie podczytuję, ale mając 14 miesięcznego urwisa w domu i urwanie kapelusza w pracy nie bardzo mam czas udzielać się często. Trzymam krzciuki za wszystkie transfery i życzę samych wysokich bet a tym zaciążonym spokojnych 9 miesięcy.

Przypomnę tylko, że w 08/2012r. miałam udany transfer w Novum zaszłam w ciąże i obecnie jestem mamą słodkiego bobasa:) teraz wracam po moje maleństwo. dziś dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka (idę na cyklu naturalnym) i w środę okaże się czy będę miała transfer.

Stąd też moje pytanie do dziewczyn z Novum ile kosztuje criotransfer, dziś nie zapytałam a muszę się przygotować na to bo prawdopodobnie będę go miała w piątek.

Jeśli mogę poprosić to wpiszcie mnie na listę 18.06 podglądanko pękniętego pęcherzyka :)

Ostatnia edycja:
Esiek a jakie badanie nalezy zrobic by wykryc kamienie lub piasek? Ty mialas tylko podejrzenia a co sie okazalo?

alfa1973 kciukasy :) Napisz prosze czy pierwsze ivf od razu Wam sie udalo i jakiej klasy byl zarodek. A jakie zarodki Ci zostaly? Sadzac po nicku jestes po 40-tce, ja mam prawie 38 lat(nick sie przeterminowal) i niskue AMH a Ty jakie masz i jakie bralas dawki lekow. Sorry, ze tak Cie bombarduje pytaniami ale szukam sposobu na swoj przypadek.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za &&& i słowa otuchy ale same wiecie, jak tu się nie denerwować.
wieczorem i dziś rano miałam tysiące różnych myśli. no i tym razem idę do pracy, moja ginka nie daje L4,a mi też nie udało się nic załatwić. a wy chodziłyście na wolne?
:-(
jak u was wygląda czas po transferze?długo leżakujecie?zaraz po do wc? bo tak się zastanawiam jak to wygląda . . .

a testuje 26.06

Ostatnia edycja:
Anuszka u mnie po transferze kazali 10 min leżeć na fotelu z uniesionymi nogami a potem w lóżku w klinice jeszcze 30 min. W domu przez pierwsze dwa dni kazali leżeć i się mocno oszczędzać, a później żyć normalnie tylko traktując się jako kobiete w ciąży ze wszystkimi zakazami i nakazami ogólnie przyjętymi. I tak przez dluuuuugie dwa tygodnie.... ech...

Asita trzymam kciuki za dzisiejsze spotkanie z maluszkiem ;)

Dorotav za twoje wyniki rowniez

Alfa1973 oby i tym razem wszystko sie udalo i twoje dziciatko szybko doczekalo sie rodzenstwa :)

Dorota czekamy na znak jak wyniki ale wierze ze sa w jak najlepszym porządku :)
Asia cudnych widoków zycze na wizycie :)
Anuszka juz odpowiedziałam tobie na zakwalifikowanych , każda klinika na swoje zasady

Zula gratuluję chłopców
Jo. M świetnie, że Twoje AMH spełnia normy.
Bziumelka gratuluję malucha. Dobrą miałaś opiekę w szpitalu.

Ja się mało udzielam, bo moje ciało chyba stwierdziło, że skoro macica się rozrasta, to wypada zrobić jej więcej miejsca i pozbyć się żołądka - mam takie mdłości i wymioty, że aż łzy mi lecą. Najgorzej jest od 3-4 w nocy. Pani dr powiedziała, że ,,to dopiero początek''. Ale zniosę wszystko dla mojego skarbka, który już ma 2,37 cm. Widziałam Go wczoraj.

Anuszka ja praktykowałam polegiwanie jakieś cztery dni po transferze i bardzo oszczędny tryb życia.

kasik - na razie kazali powtórzyć badanie za miesiąc, ale wlaśnie mówiła lekarka, ze to moze byc jakis piasek lub kamyczek choc oczywiscie niekoniecznie. Pytala czy duzo piję. powtórze badanie moczu w lipcu i zobaczymy. :)

reklama
Esiek a przy kamieniach czy piasku jest wzmożone pragnienie? Ja w sumie ostatnio więcej piję i częściej korzystam z wc ale myślałam, że to kwestia pory roku i jedzenia dużej ilości truskawek, które są moczopędne :baffled:

Do góry