reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny.
Nadal Was namiętnie podczytuję, ale mając 14 miesięcznego urwisa w domu i urwanie kapelusza w pracy nie bardzo mam czas udzielać się często. Trzymam krzciuki za wszystkie transfery i życzę samych wysokich bet a tym zaciążonym spokojnych 9 miesięcy.

Przypomnę tylko, że w 08/2012r. miałam udany transfer w Novum zaszłam w ciąże i obecnie jestem mamą słodkiego bobasa:) teraz wracam po moje maleństwo. dziś dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka (idę na cyklu naturalnym) i w środę okaże się czy będę miała transfer.

Stąd też moje pytanie do dziewczyn z Novum ile kosztuje criotransfer, dziś nie zapytałam a muszę się przygotować na to bo prawdopodobnie będę go miała w piątek.

Jeśli mogę poprosić to wpiszcie mnie na listę 18.06 podglądanko pękniętego pęcherzyka :)

Ostatnia edycja:
Esiek a jakie badanie nalezy zrobic by wykryc kamienie lub piasek? Ty mialas tylko podejrzenia a co sie okazalo?

alfa1973 kciukasy :) Napisz prosze czy pierwsze ivf od razu Wam sie udalo i jakiej klasy byl zarodek. A jakie zarodki Ci zostaly? Sadzac po nicku jestes po 40-tce, ja mam prawie 38 lat(nick sie przeterminowal) i niskue AMH a Ty jakie masz i jakie bralas dawki lekow. Sorry, ze tak Cie bombarduje pytaniami ale szukam sposobu na swoj przypadek.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za &&& i słowa otuchy ale same wiecie, jak tu się nie denerwować.
wieczorem i dziś rano miałam tysiące różnych myśli. no i tym razem idę do pracy, moja ginka nie daje L4,a mi też nie udało się nic załatwić. a wy chodziłyście na wolne?
:-(
jak u was wygląda czas po transferze?długo leżakujecie?zaraz po do wc? bo tak się zastanawiam jak to wygląda . . .

a testuje 26.06

Ostatnia edycja:
Anuszka u mnie po transferze kazali 10 min leżeć na fotelu z uniesionymi nogami a potem w lóżku w klinice jeszcze 30 min. W domu przez pierwsze dwa dni kazali leżeć i się mocno oszczędzać, a później żyć normalnie tylko traktując się jako kobiete w ciąży ze wszystkimi zakazami i nakazami ogólnie przyjętymi. I tak przez dluuuuugie dwa tygodnie.... ech...

Asita trzymam kciuki za dzisiejsze spotkanie z maluszkiem ;)

Dorotav za twoje wyniki rowniez

Alfa1973 oby i tym razem wszystko sie udalo i twoje dziciatko szybko doczekalo sie rodzenstwa :)

Dorota czekamy na znak jak wyniki ale wierze ze sa w jak najlepszym porządku :)
Asia cudnych widoków zycze na wizycie :)
Anuszka juz odpowiedziałam tobie na zakwalifikowanych , każda klinika na swoje zasady

Zula gratuluję chłopców
Jo. M świetnie, że Twoje AMH spełnia normy.
Bziumelka gratuluję malucha. Dobrą miałaś opiekę w szpitalu.

Ja się mało udzielam, bo moje ciało chyba stwierdziło, że skoro macica się rozrasta, to wypada zrobić jej więcej miejsca i pozbyć się żołądka - mam takie mdłości i wymioty, że aż łzy mi lecą. Najgorzej jest od 3-4 w nocy. Pani dr powiedziała, że ,,to dopiero początek''. Ale zniosę wszystko dla mojego skarbka, który już ma 2,37 cm. Widziałam Go wczoraj.

Anuszka ja praktykowałam polegiwanie jakieś cztery dni po transferze i bardzo oszczędny tryb życia.

kasik - na razie kazali powtórzyć badanie za miesiąc, ale wlaśnie mówiła lekarka, ze to moze byc jakis piasek lub kamyczek choc oczywiscie niekoniecznie. Pytala czy duzo piję. powtórze badanie moczu w lipcu i zobaczymy. :)

reklama
Esiek a przy kamieniach czy piasku jest wzmożone pragnienie? Ja w sumie ostatnio więcej piję i częściej korzystam z wc ale myślałam, że to kwestia pory roku i jedzenia dużej ilości truskawek, które są moczopędne :baffled:

Do góry