reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczynki , jak tam po weekandzie ?

Smerfetka - Ja miałam histeroskopie ale to już bardzo dawno było , jakieś 3 -4 lata temu. Myślisz że warto znowu zrobić ? Jeżeli chodzi o te badania to faktycznie można je robić i robić bez końca. U nas na szczęście wszystko wychodzi ok , kariotypy też miałam ok tylko te wirusy były. Mam nadzieje , że to był główny powód niepowodzeń bo jak nie to już nie wiem :baffled:. Mam już serdecznie dość tych badań , leków , wizyt itd. Oby w końcu to zaowocowało. Pożyjemy zobaczymy;-)

Genna - Bardzo się cieszę , że Ci się udało. Trzymam kciuki za prawidłowy przyrost:-):-):-)

Zula - No troszkę rzadko zaglądam ale w sumie co tu pisać. A tak poza tym to w robocie ciągle młyn no i zaglądam tu tak jak zaglądam. Czekam kiedy lepiej się poczujesz bo już dawno się nie widziałyśmy. Także jak będzie ok to daj znać zwołamy kobitki i idziemy w miasto :-D

Olusia - A co z Tobą nic nie piszesz , chyba Cię nie przesunęli na kolejne terminy co ? albo chcesz nas od razu wysoką betą zaskoczyć:cool:

witam dziewczyny :-)
wreszcie wracam do gry :tak::tak::tak: i w związku z tym mam do was mnóstwo pytań.....mam nadzieję, że mogę na was liczyc. Byłam w sobotę na wizycie przygotowawczej przed moim pierwszym kriotransferem. wizyta trwała moze 5 min, pani dr nic sie nie spytała, nie zrobiła zadnych badań, nawet usg, zeby zobaczyć, czy wszystko tam w środku jest ok, dała tylko recepty i powiedziała ze mam zacząć brac estrofem 3x1 i encorton 3x1(5mg) od 1 dnia cyklu, nastepnie mam zrobic u siebie na miejscu usg w 8 dniu i zadzwonic do nie zeby powiedziec jakie mam endometrium. mam robic usg sredni co 2 dni dopuki endometrium nie osiągnie 10 mm i wtedy mam sie szykowac na przyjazd....dzien lub dwa pozniej mam miec criotransfer! czy to nie jest dziwne ? w poprzednich 4 razach kiedy sie przygotowywałam do transferu swieżynek ( w innej klinice ) brałam rownież utrogest 3x100 na 5 dni przed transferem. Proszę poradzcie bo mam wrazenie ze mnie troche w tej nowej klinice olali:-(

Wiem że tutaj na forum mamy pielegniarki dlatego powiedzcie mi proszę jak robić zastrzyk z fraxipariny w udo?? Cały czas robiłam w brzuch ale on już jest tak obolały i swędzi że dłużej nie dam rady a nie mam pojęcia jak robić w uda... W którą część, na jakiej wysokości itp itd.

jo.m napisz mi jakie badania dokładnie robilas... i na jakie wirusy... ja tylko miałam cytologie i czystość przed in vitro... i oczywiście standard chlamydia i toxo hiv itp. z krwi wszystko ale może cos mi siedzi gdzie ndziej ze nie chce się to zagniezdzic z góry dziekuje za odpowiedz pozdrawiam

reklama
Do góry