reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
progesteron z 3dpt 6 ng/ml

7dptwczorajsza beta(szpital/beta dla mężulka) 28 mU/ml

8dpt dzisiejsza beta 59,93 mlU/ml (Moje standardowe labo w którym powtórzę bete w środę) PR 19,37 ng/ml (progesteron robiony w tym samym labo)
Troszke inne jednostki ale podobno tak samo sie je odczytuje a normy mam baaaardzo podobne na obydwu wynikach wiec chyba dobrze idzie , w środę beta dla lekarza, powtórzę ja jeszcze w piątek wiec będę miała 3 bety dla porównania wzrostu :)

Montana ja tez mam relke 5 :)

Bluesky no musi przyjść ta kolej!!!!!!! , weteranki die troszke zasiedzialy !!!!!!Esiek no widzisz tak jakoś ładnie wyszło ze sie udało w końcu :)

Ostatnia edycja:
Bziumelka, obyś miała rację, i zasiedziałym weterankom w końcu się udało :tak:

Quinnie, moje crio-transfery mniej więcej wyglądały tak: wizyta z USG przed @, zalecone od 2dc estrofem, 3x1 ( zwiększany w odpowiednich dniach) magnez z vit.B6 3x1, methypred 2x2; w 13dc kontrola endo, od 15 albo 16dc duphaston, 19dc transfer. Na moje Twój lekarz zastosował cykl sztuczny i schemat masz podobny do mojego. Powodzenia, trzymam kciuki.:tak:

Genna, super beta przyrasta, PRG też rośnie :tak:. Trzymam dalej kciuki za ładny przyrost.:tak:

Naszych wyników kariotypu jeszcze nie ma :baffled: może będą w piątek, mam dzwonić.

CZERWIEC

11: Genna - wysoka beta
11: Agulla84 - wizyta przed udanym crio
11: Bziumelka - kolejne USG
12: GizaS - wysoka beta
13: dorotav - wyniki kariotypów ??
13: Genna - beta rośnie !!
14: Ewelina.br - pierwsze USG
14: Anulla28 - wizyta przed udanym crio
16: ana_bella - wysoka beta
17: Hope84 - kolejne spotkanie z maleństwem (bad.prenatalne)
17: Asita - spotkanie z maluszkiem
18: ana_bella - wysoka beta dla kliniki
18: Infinity - wizyta u genetyka + kontrola maleństwa
23: kasik36 - wizyta u immunologa

Jo.M ciężko mi powiedzieć czy powinnaś powtarzać histeroskopię, ja jej nigdy nie miałam. To chyba zależy czy miałaś jakieś zabiegi. Ponoć na laparoskopii przy ciąży pozamacicznej wszystko dobrze wyglądało, ale czy później powstały u mnie zrosty to nie wiadomo. No i jak się okazuje badania wycinka jest bardzo ważne. Jeśli nie miałaś badanego to może warto?... Z drugiej strony przy zaniedbaniu przez lekarzy takich podstaw w badaniach u Ciebie i Twojego M może teraz jest właśnie najlepszy czas by "działać". Masz już zarysowane dalsze plany?

Kasik, Blue to ja też bojkotuje! czas na weteranki!!! :-D
u075.gif

powodzonka
mmm, Olusia, Lalka, Tola, Lilia - co u Was dziewczyny ?? :-)
Leżakuje :-) Dzięx za pamięć :tak:
Przewidywany powrót do boju VIII/ IX. Narazie M i siebie suplementuje. Nie ukrywam, że chciałabym się załapać na refundacje leków, ale czy się uda...?
Póki co z dzieciorem w szpitalu jesteśmy :no:Kazali nam na diagnostyke i do sanatorium jechać, Dzwoniłam do sanatorium to ok 3 mcy sie czeka. Narazie muszę wyjaśnić o co biega bo te jej choróbska to mi bokiem wychodzą. Więc w sumie zależy kiedy zaczniemy działać. Do tego ten mój egzamin tez nie wiedzieć kiedy co i jak. I narazie wiem, że nic nie wiem co i kiedy i jak.

Mam nadzieję, że i na nas pora przyjdzie żeby "torbaczami" zostać:tak: Dziołszki gratki dla Was- dla Was z pozytywnymi betkami i dla tych co czytaja a są w ukryciu i działają :-)

reklama
Dorotav dziekuje za odpowiedz, ale gdy sie pytałam Pani dr czy bede brała cos jeszcze np progesteron na kilka dni przed to powiedziała ze nie estrofem i encorton według niej wystarczy :baffled: Dla mnie to jest troche dziwne, a poza tym nawet nie chciała mi zrobic usg a ja przeciez miałam pół roku przerwy, a do tego niestety mam tendencje do torbieli. Nie kazałam mi tez brac nic poza kwasem foliowym i witaminą D .....

Do góry