reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczynki mam dziwne bóle w dole, chyba macica, takie chwilowe skórcze , od wczoraj rana właściwie biore już nospe 3 razy dziennie, biore magnez ale musujący a dzisiaj zakupiłam zwykly ,pani w aptece dała mi taki dla kobiet w ciązy, hela mag b6, dawka 100 mg magnezu, a jaką wy dawkę bierzecie? i ile razy dziennie, bo czytam ze można 2 lub 3 razy dziennie zależy jak lekarz zaleci.leżę bo wtedy jakoś skórcze mnie przychodzą , ale jak siedze albo chodze to gorzej :/ w razie co mam relanium też, ale to w ostateczności chciałabym użyć.

reklama
genna, przy każdym podejściu brałam 3x1 magnez z vit.B6 z dawką 60mg, nospe max 2-3 razy na dzień, relanium nie miałam ale przy kolejnym podejściu na pewno się w niego zaopatrzę. Leż, nie przemęczaj się, i w razie pogorszenia weź relanium. Ile bierzesz progesteronu ?

Dorota biorę 3x1 Luteina 100 , 3x1 duphaston , od 3 dpt odkąd zrobiłam progesteron dolozylam wieczorem 1 lutke a popołudniu jednego dupka, bo tak obliczyliśmy zeby mi wystarczyło do testu dla lekarza i biorę tez od piątku 3x1 lutka podjezykową bo dostałam przesyłkę od życzliwej forumowiczki :)

genna, z każdej strony zabezpieczona jesteś :tak:, może te skurcze to maleństwo się wkopuje, hm, ciężko mi coś doradzić bo się na tym właściwie nie znam :baffled:, może inne dziewczyny coś napiszą, albo napisz na forum ciężarówki po in vitro, dziewczyny są tam bardziej doświadczone. Kciuków nie puszczam, będzie dobrze :tak:

Genna. Gratuluję. Dbaj o siebie. Dużo odpoczywaj. Jak boli brzuch to lez. Nie chodź, szczegolnie w takie upaly. A jak cos to bierz relanium. Pol tabletki nie zaszkodzi.

Cześć Dziewczyny, tak czytam ze piszecie o duphastonie i luteinie po transferze, a powiedzcie mi czy któraś z Was miała brać dalej estrofem po transferze ?? Ja czytalam, ze nie można go brać w ciaży a mój lekarz nie ma zamiaru go odstawić.
Jak było u Was?? Bo przecież estrofem bierzemy głównie po to by endometrium było przygotowane do zagnieżdzenia się zarodka więc nie rozumiem decyzji o zażywaniu tego leku dalej..

reklama
Do góry