reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

dziewczynki mam dziwne bóle w dole, chyba macica, takie chwilowe skórcze , od wczoraj rana właściwie biore już nospe 3 razy dziennie, biore magnez ale musujący a dzisiaj zakupiłam zwykly ,pani w aptece dała mi taki dla kobiet w ciązy, hela mag b6, dawka 100 mg magnezu, a jaką wy dawkę bierzecie? i ile razy dziennie, bo czytam ze można 2 lub 3 razy dziennie zależy jak lekarz zaleci.leżę bo wtedy jakoś skórcze mnie przychodzą , ale jak siedze albo chodze to gorzej :/ w razie co mam relanium też, ale to w ostateczności chciałabym użyć.

reklama
genna, przy każdym podejściu brałam 3x1 magnez z vit.B6 z dawką 60mg, nospe max 2-3 razy na dzień, relanium nie miałam ale przy kolejnym podejściu na pewno się w niego zaopatrzę. Leż, nie przemęczaj się, i w razie pogorszenia weź relanium. Ile bierzesz progesteronu ?

Dorota biorę 3x1 Luteina 100 , 3x1 duphaston , od 3 dpt odkąd zrobiłam progesteron dolozylam wieczorem 1 lutke a popołudniu jednego dupka, bo tak obliczyliśmy zeby mi wystarczyło do testu dla lekarza i biorę tez od piątku 3x1 lutka podjezykową bo dostałam przesyłkę od życzliwej forumowiczki :)

genna, z każdej strony zabezpieczona jesteś :tak:, może te skurcze to maleństwo się wkopuje, hm, ciężko mi coś doradzić bo się na tym właściwie nie znam :baffled:, może inne dziewczyny coś napiszą, albo napisz na forum ciężarówki po in vitro, dziewczyny są tam bardziej doświadczone. Kciuków nie puszczam, będzie dobrze :tak:

Genna. Gratuluję. Dbaj o siebie. Dużo odpoczywaj. Jak boli brzuch to lez. Nie chodź, szczegolnie w takie upaly. A jak cos to bierz relanium. Pol tabletki nie zaszkodzi.

Cześć Dziewczyny, tak czytam ze piszecie o duphastonie i luteinie po transferze, a powiedzcie mi czy któraś z Was miała brać dalej estrofem po transferze ?? Ja czytalam, ze nie można go brać w ciaży a mój lekarz nie ma zamiaru go odstawić.
Jak było u Was?? Bo przecież estrofem bierzemy głównie po to by endometrium było przygotowane do zagnieżdzenia się zarodka więc nie rozumiem decyzji o zażywaniu tego leku dalej..

reklama
Do góry