reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dobrze, ze Wy takie doswiadczone w tym temacie transferu bo ja o tym nie wiedziałam...dobrze Was miec :-)
leya wspolczuje ..tule mocno....
meg jesli beta ładnie przyrasta to nie trzeba jej chyba zbyt wiele razy powtarzac....tak mysle, wiec sie nie stresuj...a jak chcesz to sobie zrób bete:-)

Asiiek moja beta w 10dpt -38, w 13dpt - 98 i dopiero za 2 tyg mam powtórzyć - tak lekarz powiedział
Ale jak tak obserwuje to inne dziewczyny mają po 200 itd.
I nie wiem czy mam sie martwić czy wszystko jest ok.

reklama
Leya tylko spokojnie... Wcinaj dalej leki i się nia łam, ty masz który 9, 10dpt???? sama piszesz, że masz plamienie wskazujące na implantację więc zrób bete za 2-3 dni. Trzymam kciukasy, wszystko będzie dobrze.

leyla75-> tak mi przykro, przytulam
*Meg*-> ja robilam bete pierwszy raz w 12dpt, pozniej 14 i 16. Mnie lekarz juz po pierwszej weryfikacji powiedzial, aby nie powtarzac, ale ja oczywiscie naczytalam sie informacji, ze wazny jest jej przxrost a nie wartosc i na wlasna reke powtarzalam. Powiem prawde, mnie bardzo to uspokoilo, ze betka rosnie super, wiec jak masz sie mar´twic, to moze rzeczywiscie lepiej powtorz. Ale u Ciebie rosnie wzorowo, wiec moim zdaniem jest wszystko dobrze. Kiedy masz USG i ktory to bedzie dzien to transferze?
bzzz-> co z Toba? Jak sie czujesz?
czarnykot-> moim zdaniem nie ma co przesadzac i trzeba normalnie zyc. Ja za pierwszym razem lezalam pol dnia w lozku, uwazalam co jadlam i bardzo o siebie dbalam, a i tak sie nie udalo. Tym razem postanowilam, ze nie bede wariowac i zyc normalnie. Jadlam na co mialam ochote, zero lezenia po transferze(poszlismy z eMkiem od razu po transferze na obiad do restauracji), a pozniej na zakupy. Mialam duzo stresu wynikajacego z sesji egzaminacyjnej, wiec skoncentrowalam sie na nauce-> efekt, betka mega wielka i po I USG maja byc blizniaki.

leyla75-> tak mi przykro, przytulam
*Meg*-> ja robilam bete pierwszy raz w 12dpt, pozniej 14 i 16. Mnie lekarz juz po pierwszej weryfikacji powiedzial, aby nie powtarzac, ale ja oczywiscie naczytalam sie informacji, ze wazny jest jej przxrost a nie wartosc i na wlasna reke powtarzalam. Powiem prawde, mnie bardzo to uspokoilo, ze betka rosnie super, wiec jak masz sie mar´twic, to moze rzeczywiscie lepiej powtorz. Ale u Ciebie rosnie wzorowo, wiec moim zdaniem jest wszystko dobrze. Kiedy masz USG i ktory to bedzie dzien to transferze?
bzzz-> co z Toba? Jak sie czujesz?
czarnykot-> moim zdaniem nie ma co przesadzac i trzeba normalnie zyc. Ja za pierwszym razem lezalam pol dnia w lozku, uwazalam co jadlam i bardzo o siebie dbalam, a i tak sie nie udalo. Tym razem postanowilam, ze nie bede wariowac i zyc normalnie. Jadlam na co mialam ochote, zero lezenia po transferze(poszlismy z eMkiem od razu po transferze na obiad do restauracji), a pozniej na zakupy. Mialam duzo stresu wynikajacego z sesji egzaminacyjnej, wiec skoncentrowalam sie na nauce-> efekt, betka mega wielka i po I USG maja byc blizniaki.

ptecner - ale mnie uspokoiłaś, że rośnie wzorowo, wizytkę mam za 2 tygodnie to będzie 27dpt.

reklama
Meg ja pisalam na innych watkach i dziewczyny mialay rozna bete, malutka albo od razu duza, to sprawa indywidualna, nie łam sie wiec i rozkoszuj fasolka ile mozesz:tak:, wazne ze przyrasta jak mowi ptencer.
Trzymam kciuki za reszte dziewczyn, szkoda ze nie moge tu jeszcze pisac tak naprawde, bo nic sie nie dzieje w moim zyciu na dzien dzisiejszy, poprostu czekam!:-(

Do góry