reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny, sorki że się nie udzielam, ale jakoś narazie nie mam nastawienia na pisanie, cieszę się że udało się Wam, że macie się czym chwalić, ja narazie żadnych sukcesów nie mam do chwalenia, więc siedzę cicho..
jedyne co mogę powiedzieć to to że cyce mam nabrzmiałe nadal, dziś sutki bardzo wrażliwe .. brzuch mnie rano codziennie pobolewa .. dalej z objawów tylko senność i rozdrażnienie oraz zmiana nastroju... ale na wszystko nastawiam się na piątek ..
Miłego popołudnia

reklama
Hope właśnie się domyśliłam (z opóźnieniem :-D) dlaczego zapytałaś - faktycznie miałam mieć wczoraj wizytę ale przełożyłam na jutro ;-)

Infinity to jak to jest z tymi prenatalnymi, kiedy je robic? Ja jestem zapisana na 17.06 i to bedzie dokladnie 11t5d czyli praktycznie 12tc, to za szybko? Lepiej przelozyc na jeszcze nastepny tydzien?

Hope - wtrącę sie - ja mialam prenatalne dokładnie w 12t 5dc i wszystko było widać, łącznie z płcią. Koleżanka miała wlaśnie 11 t i chyba 3dc i owszem badanie wyszło ale co do płci nic jej nie byli w stanie powidzieć :)
Także dużo zależy na czym ci zależy - jak chcesz szybko wiedzieć czy z maluszkiem OK to leć tak jak masz, a jak chcesz jeszcze coś wiedziec - to poczekaj z tydzień z hakiem :)

Hope u mnie w Klinice gdzie będę robić podają że badanie ma się odbyć między 11tc3 dni a 13tc6dni dni ale mój lekarz podał mi na skierowaniu dokładny przedział który wypadał między 12tc3d a końcem 12tc. Umówiona jestem dokładnie na 12tc4d. Lekarka o której będę prowadzić ciążę też powiedziała że najlepiej koniec 12tc bo widać najwięcej. Tak jak pisze Esiek masz dobry termin dla określenia wszystkich parametrów które na tym badaniu maja być zmierzone, przypuszczam po prostu że na tym etapie maluch tak szybko rośnie że kilka dni różnicy pozwala zobaczyć jeszcze więcej :-)

Hope ja mialam pierwsze badanie prenatalne w 11t5d i dr powiedział że będzie chłopiec i się nie pomylił ;)
Tak więc nic się nie mart jak maleństwo się dobrze ułoży to na pewno dr wszystko zobaczy a jak nie to żaden sprzęt ani tydzień dodatkowo nie pomoże ;)

hej!! donoszę tylko, że żyję i czekam na @ potem wizyta i następne podejście.może już leki będą refundowane?

Cześć dziewczynki .
dzięki za info na temat amh , jak zwykle można na Was liczyć:-)

Asita - Na początku chciałam Ci pogratulować. Bardzo się cieszę , że Ci się udało.
A wracając do tych testów o których piszesz Donna lub Afrodyta to co to są za testy i ? bo ja wcześniej kupowałam takie zwykłe jednorazowe testy ale lekarz powiedział , że lepsza jest ta jakaś lupka na śluz lub ślinę bo ona konkretnie pokazuje dzień owulacji. I w ten dzień ma być "działanie" ze względu na słabsze plemniki , po prostu 1 strzał jak dr powiedział.

Anulla28 - No oczywiście , że chamstwo jakieś. Tylko według mnie to chyba lekarz nie rozumie tego pisma bo było tam napisane dokładnie tak " amh 0,5 odpowiada amh 0,7 wykonane metodą II generacji" . No i na moje chłopskie rozumowanie to może być wynik i 0,5 i 0,7 ale oczywiście z określeniem jaką metodą było wykonane badanie. A dr z góry twierdzi że wszyscy robią już badanie II generacji no i mój wynik 0,68 mnie przekreśla.:baffled: Posprawdzam w innych laboratoriach no i będzie jasne.

Labo75 , Infinity - Dzięki dziewczynki ale Wasza Invicta jest za daleko , całą Polskę bym musiała przejechać. Posprawdzam gdzie się tylko da w mojej okolicy i zobaczymy co będzie.

Bziumelka - Też myślałam , żeby tak zrobić tzn poszukać innej kliniki ale wszystkie nie mają już terminów dopiero właśnie od lipca. Nie wiem też czy te amh już od teraz funkcjonuje , bo lekarz powiedział , że to od kwietnia niby weszło. I bądź tu mądry :baffled:

reklama
Cześć koleżanki ;-)
Na dzień dobry zaproponuję Wam trzy ciekawostki dietetyczne:
Otręby ryżowe (więc prawdopodobnie brązowy ryz też) podwyższają NK
Bakłażan osłabia macicę
jeśli zastanawiacie się jaka wodę mineralna wybrać, zdecydowanie polecam Muszyniankę. Wypijając zawartość butelki dostarczamy 330 mg wapnia (czyli ok 1/4 dziennego zapotrzebowania mamy w ciąży) i ok 190 mg magnezu, czyli połowę zapotrzebowania. :-)

Do góry