reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kasik jak robiłam dokładnie 05.07.2013 czyli musieli zmienić po tej dacie, szkoda :-( Ale może jest jeszcze jakieś laboratorium które robi odczynnikami I generacji, na pewno warto poszukać.

reklama
A mnie dzisiaj szlag trafił bo na 4 czerwca byłam zapisana do lekarza na nfz tam gdzie chce rodzić i prowadzić ciąże, dokładnie w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. Napewno kojarzycie. To jest moloch jak cholera. Znalazłam lekarza prowadzącego i się zapisałam, a dzisiaj telefon że ta Pani doktor przyniosła zwolnienie na min 3tygodnie i muszę przełożyć wizytę... No i zaproponowali mi innego lekarza na 4 czerwca ale jak poczytałam o nim w necie to az się przestraszyłam i zadzwoniłam zmienić wizytę i zaczeły się schody i albo oni nie mają terminów albo mi nie pasowało no i wyszedł termin na ten piątek :-:)-( Za wcześnie ale kurde nie było jak inaczej... A chce isc do jakiegos ginka na nfz aby dostać lutke na refundacje, zrobic badania krwi na nfz bo ta klinika to mnie wykończy finansowo, na leki wydaję ok.250zł tygodniowo jak dostaje wyszystkie leki na 100% no i każda następna wizyta 160zł plus płatne badania krwi to ja bardzo dziękuję za takie ceny.... A do kliniki pójdę jeszcze raz za jakieś 2tygodnie.

Mnie boli dzisiaj cały dzień brzuch i mam delikatnie żółty śluz, mam nadzieję że to nic strasznego. Słyszałam że na początku ciąży śluz często jest żółty... No i mnie mdli ale najczęściej na wieczór...

Hope ja miałam w ubiegłą środę ostatnią wizytę w Klinice ale o nie pisałam jeżeli dobrze pamiętam - wszytko ok :-) Jutro idę na wizytę do mojej Pani dr. która dalej będzie prowadzić ciążę - na pewno dam znać :tak: A prenatalne mam jakoś późno bo pod koniec 12tc ale podobno tak najlepiej - ich termin wypada 3 czerwca - i na nie najbardziej czekam bo pewnie najdłużej i najdokładniej będę mogła pooglądać malucha ;-)

Bziumelka faktycznie bardzo dużo wydajesz na leki :-( Mi jakoś nie udało się nigdy znaleźć dobrego lekarza na NFZ a w ciąży nie chciałam zaczynać szukania ... niestety prywatny ma swoje duże zalety ale coś za coś ;-)
A mdłości ja też miałam wieczorne a nie poranne ;-) choć te poranne później też się zdarzały ...

Dziewczyny doczytałam w moich wynikach i to było odwrotnie. Kiedyś robili AMH testem II generacji a teraz robią I. Miałam robione w Invikcie 21.02.2013 r II generacji i miałam wynik 0,96. A 05.09.2013 robiłam I generacji i miałam 0,79.

Infinity utrogestan kosztuje mnie 60zl na 5dni chociaż teraz zamówiłam za 35zł... Do tego opakowanie dupka mam na tydzien czyli dodatkowo 30zł (chciałabym go zamienić na refundowaną luteine), no i fraxiparina 10 szt 80 zł, liczę że uda mi się jakoś załatwić to na ryczałt a wtedy kosztuje 10zł. Do tego inne leki więc tak wychodzi, chociaż teraz kombinuję i jest taniej. A w mojej klinice kazali robic jeszcze zastrzyki z progesteronu za 27zł za sztukę a trzeba było robić 1 dziennie ale ja tego nie brałam bo juz w ogóe bankructwo... Wiec szukam oszczednosci :)

Jo. M. moim zdaniem powinnaś jak najszybciej udać się do innej kliniki, bo dopiero od lipca wchodzi ten przepis ze AMH od 0,7 a teraz jest 0,5 więc każdy lekarz powinien cię zakwalfikować, a to jego gadanie to po to aby Cie zbyc i zniechęcić... W niektórych klinikach można zaczynać odrazu bez kolejek wiec poszukaj i walcz o refundacje.

Bziumelka niestety zamiennik Luteiny jest dużo droższy :-( Duphastonu biorę tyle samo ale nie mam żadnych zastrzyków i od pozytywnej bety odstawiłam inne leki które wcześniej brałam. Została mi więc tylko Luteina - refundowana, Duphaston i Estrofem ale z tym wszystkim mieszczę się w ok. 200zł na cały miesiąc... Ty pewnie za jakiś czas też odstawisz przynajmniej część leków więc będzie łatwiej :tak:

Kasik ja się nie łapię z tymi badaniami :zawstydzona/y: bo u mnie nie ma niestety na wynikach metody jaką robili, może to przez to że robię w Gamecie a nie bezpośrednio w labo które bada próbkę :confused: W każdym razie ok. 2 lata temu miałam robione w Diagnostyce i tam mi wyszło dokładnie 6,8 a w lipcu 2013 w Invicta i mam wynik 11. Ale co się zmieniło od tego czasu to nie mam pojęcia, wiem tylko bo tyle powiedział mi lekarz że zmienili odczynniki i stąd inny wynik - bo AMH realnie nigdy nie wzrośnie.

Infinity pytalam bo w podpisie sygnaturki mialas wizyta 26 maja :-) to w takim badz razie oczekujemy wizyty. Ja tez juz sie doczekac nie moge prenatalnych :-)

reklama
Ja też robiłam w lipcu i sam prof. Łukaszuk mówił , że przeszli na I generację bo w drugiej kontrolki nie wychodzą więc nie wiem może skończył im się odczynnik - myślę , że warto zapytać a nóż widelec znowu robią .

Do góry