reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Maćku
zastrzyki rób zdecydowanym ruchem, wtedy mniej boli. Jak będziesz już przynajmniej po 50 to możesz mieć leciutkie zrosty i wtedy jak igła nie chce się wbić w ciało, to wybierz sobie inne miejsce. Na zrościki pomaga okład z kapusty.
Po 50 zastrzyku? :szok: Musze zrobic tylko 3 (stymulacja przed IUI):sorry:
Ale dzieki za rade :tak:

reklama
kochane kobietki :)

Z 3 jajeczzek powstaly 2 piekne zarodeczki :happy: jak powiedziala pani doktor...sa berdzo dobre :-) Takze transfer w poniedzialek o 12.30 :tak: a drugi zarodeczek pewnie pojdzie na zimowisko :tak: Strasznie sie ciesze :rofl2:
no i super słonce :-) wiec w poniedziałek bedzie Twój wielki dzien....!!!!! Czyli zabierasz tylko jedno malenstwo do domku? nie chciałas spróbowac z dwojeczka??

mirla02 serdecznie gratuluje...sliczna betka ;-)

dorocica a to zastrzyki czy tabletki do tej stymulacji?

hejka,

od jutro zaczynam wyciszanie gonapeptyl. czy któraś moze jest teraz stymulowana przez Invimed Warszawa dr Rokicki??

Ja leczę się dr Dworniaka i jestem już po stymulacji, teraz czekam na kolejne crio. Ładnie mnie stymulował bo wytworzyłam aż 28 jajeczek. Wiem że dr R jest bardzo doświadczony ale bardzo małomówny. Dlatego pytaj jak najwięcej bo jego pacjentki z którymi miałam transfer nic nie wiedziały ile jajeczek, jakie endometrium, jakie leki.
Czekam na ojego ostatniego zarodka ale mam w zanadrzu jeszcze 6 zwitrytfikowanych komórek. Zapytaj o to gdy będziesz mieć dużo pęcherzykow.

kochane kobietki :)

Z 3 jajeczzek powstaly 2 piekne zarodeczki :happy: jak powiedziala pani doktor...sa berdzo dobre :-) Takze transfer w poniedzialek o 12.30 :tak: a drugi zarodeczek pewnie pojdzie na zimowisko :tak: Strasznie sie ciesze :rofl2:

Czarnykot --- super , masz 2 zarodeczki i do tego dobrej jakosci, wiec teraz juz napewno zaostana z Toba na 9 -mcy.... bedziesz miala podany tylko jeden zarodek?? nie chcialabys 2 ? U nas za kazdym razem podaja 2 zarodki, a kobietom powyzej 35 lat podaja az 3 zarodki....Trzymam kciuki za poniedzialek:-)

Dziewczyny ktore bralyscie MENOPUR, czy mialyscie moze jakies skutki uboczne? Mnie od kilku dzni glowa boli i tak sie zastanawiam czy to nie po tym leku....ostatnio stymulowalam sie tylko Gonalem i bylo wszystko ok, a teraz ta glowa, chyb aze to przesilenie wiosenne i te zmiany pogody:)

Zycze Wam milego weekendu i do poklikania;-)

Myszka ja bralam Menopur w kombinacji z Bravelle. Stymulowalam sie prawie w tym samym czasie, bo rok temu na wiosne, w maju.
Jako pacjentka w "podeszlym wieku" i z bardzo obnizona rezerwa jajnikowa, bylam zakwalifikowana bo badania naukowego gdzie stosowano maksymalna dawke tego zastawu lekow. Bralam 450 jednostek dziennie Menopur/Bravelle w rownych proporcjach. Podmiotem badania byly skutki uboczne i rezult koncowy IVF przy podwyzszonych dawkach gonadotropin w takich przypadkach jak ja.
W badaniu uczestniczyly dwie grupy pacjentek: 450 lub 600 jednostek. Jak stymulacja sie zakonczyla i wszystkie te zastrzyki, ktore nie byly dla mnie latwym doswiadczeniem, bo to bylo moje pierwsze podejscie, to bylam zadowolona, ze wylosowalam dawke 450 a nie 600.

Moim skutkiem ubocznym byly wlasnie bardzo ciezkie bole glowy. Wowczas myslalam, ze wplyw na to ma zmieniajaca sie ciagle, wiosenna pogoda. Poniewaz jestem meteoropata i wahania cisnien maja na mnie duzy wplyw i bez duzych dawek gonadotropin, myslalam ze to zbieg okolicznosci. Oczywiscie poskarzylam sie na bole glowy ekipie prowadzacej badania. Kazali mi brac aspiryne albo tylenol, zeby sobie pomoc. Nie bralam tych srodkow, bo one w ogole na mnie nie dzialaja. Jedynym lekiem przeciwbolowym, ktory ma jakis efekt u mnie to advil. Poniewaz jednak nie wolno brac ibuprofenu (czyli advil) w czasie stymulacji i po, to torturowalam sie bolami glowy bez srodkow przeciwbolowych.

Jestes juz chyba druga osoba, ktora spotkalam w internecie, i ktora mowi o tych bolach glowy. Czytalam dokladnie ulotki tych lekow. Zadna z nich nie wspomina o bolach glowy. Biorac na logike schemat dzialania gonadotropin, mysle ze ten bol glowy to reakcja przysadki albo podwzgorza na ich dawki sztucznie podawane z zewnatrz.

To juz prawie rok od mojej pierwszej stymulacji. Potem mialam druga w sierpniu, z innym zestawem lekow. Nie mialam juz takich migren i wynik stymulacji byl lepszy o jeden owocyt i jeden embrion.
Dzisiaj szwankuje mi tarczyca z ktora nigdy nie mialam problemow. Nie jestem jeszcze do konca zdiagnozowana, bo czekam na wizyte u endokrynologa. Jednak z testow TSH i z objawow klinicznych, wskazywaloby na wtorna niedoczynnosc tarczycy.
Boje sie potwierdzenia tych moich spekulacji, bo wtora niedoczynnosc tarczycy oznacza uszkodzenie przysadki.
Kto wie, czy to nie efekt stymulacji???

Myszka widze, ze mieszkasz w Stanach. Ja jestem z Kanady. Kliniki w Ameryce Polnocnej stosuja mniej wiecej te same metody, bo jedna opiera sie na doswiadczeniu drugiej i wzajemnie wymieniaja sie danymi. Wszystkie one uzywaja te same leki, bo to ten sam rynek i nazwy sa te same.
Jakbys miala wiecej pytan, to nie krepuj sie....

Pozdrowienia
C-M

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ktore bralyscie MENOPUR, czy mialyscie moze jakies skutki uboczne? Mnie od kilku dzni glowa boli i tak sie zastanawiam czy to nie po tym leku....ostatnio stymulowalam sie tylko Gonalem i bylo wszystko ok, a teraz ta glowa, chyb aze to przesilenie wiosenne i te zmiany pogody:)
Ja w poprzednim cyklu mialam goraczke po menopurze. Nie wiem, czy to ma jakies znaczenie, ale wtedy dostawalam domiesniowo, a teraz podskornie i goraczki nie ma...

Myszka 28 i Asiiek w Norwegi nie podaja 2 zarodkow za pierwszym razem,wiec dostane tylko jedengo malucha.Drugi zostanie zamrozony zapewne i bedzie czekal na swoja kolej.

Po punkcji czuje sie ok.Nie musialam brac tabletek przeciwbolowych.Troszke tylko plamie i nic wiecej.Od wczoraj wieczora aplikuje sobie Crinone 8% Progesteron gel 2 razy dziennie.

mirla02 gratulacje :)

reklama
witam.Jestem dzisiaj w podlym nastroju,jestem na siebie wsciekla....bo nie wytrzymalam i zrobilam ten durny test ( 8 dpt) i pokazala sie tylko jedna krecha a na dodatek dzisiaj rano zaczelam plamic :szok: Czy to oznacza ze moje szanse sa juz perzesadzone??? Jutro mialam jechac na pierwsza bete.Kurcze ale mam dola.

Do góry