reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Asita - naturalsik, to niestety nie w moim przypadku. Nie mam szans:-( Pewnie @ przyjdzie dużo później, tylko czemu nie wtedy kiedy ja chcę :) Mnie też coś gardło boli. W ogóle to jakieś mam dziwne objawy, bo raz mi zimno, raz gorąco, w nocy spać nie mogę, bo chyba po sterydach mam zmiany temperatury, zimne poty mnie oblewają itd. To chyba menopauza:sorry:
Pani Loyd witaj, trzymam kciuki za komóreczki, niech ładnie się dzielą i pewnie transfer niedługo:-)

reklama
Pani Loyd witaj :) ja też leczę się w Vitrolive i moje pierwsze podejście do in vitro u nich dało upragnioną ciążę. Życzę z całego serducha, żeby u Ciebie było tak samo! Jeśli się denerwujesz to tak jak mówi Madzia dzwoń wcześniej, bo Panie tam są bardzo sympatyczne. Jeszcze żadnej na forum naszym nie było od dr Bączkowskiego :)

Esiek kurcze kuruj się dziewczyno, mleko z miodem, czosnek, syrop z cebuli i któraś z dziewczyn kiedyś pisała, że oprócz syropu dla ciężarnych *spam* są też tabletki na gardło *spam*.

Dziękuję Wam za wsparcie i życzliwość - postanowiłam, że zadzwonię o 12:00, gdy tylko będą jakieś wieści, to Was poinformuję :)
Tymczasem zabieram się za prasowanie by nie siedzieć bezczynnie i nie patrzeć na zegar.
Na ten czas wzięłam sobie urlop w pracy, więc chcąc nie chcąc jestem teraz w domku.
Wczoraj w ramach wyłączenia mózgu od ciągłej analizy zabrałam się za porządki, wysprzątałam cały domek i teraz wymyśliłam to prasowanie...
Cieszę się, że znalazłam Wasze forum, bo od Was bije taki optymizm, że aż się przyjemnie robi na duszy.

Pani Loyd- czesc ;) ja tez z Vitro. Tez mialam tylko 4 komorki, zaplodnily sie trzy. Jedna wlasnie zaczyna 10tc takze glowa do gory :)

Esiek, chyba dzięki Tobie pomyślę, że może i do mnie uśmiechnie się szczęście. Ja dobrze się stymulowałam, w sumie było z 8 jajeczek, ale po punkcji Pan Dr powiedział, że bierze pod uwagę tylko 4 z nich, zmartwiło mnie to bo w sumie nigdy nie wiadomo czy coś z nich będzie, czytałam na innych forach, że dziewczyny hodowały po kilkanaście i dlatego moja sytuacja wydała mi się kiepska.

Esiek ja też niedawno walczyłam z przeziębieniem - pomogły mi kapsułki 'Prenatal GripCare' tylko koniecznie w czasie posiłku trzeba brać bo przynajmniej u mnie wywoływały mdłości (pomimo że nie mają smaku/zapachu). Tak jak pisała też lenkabar są tabletki *spam* Gardło - ja akurat nie próbowałam bo w składzie mają wit. C, propolis i sok malinowy więc stwierdziłam że nic z tego na ból gardła nie pomoże ;-)
I oczywiście naturalne sposoby - mi zawsze bardzo pomaga starty imbir do herbaty z miodem i cytryną :tak:
Życzę zdrówka :-)

dzięki dziewczyny, próbuję na razie naturalnie, jak nie pomoże sięgnę po te tabletki choć chyba ostatecznie.

Loyd - bede pisać tak bo sobie długi nick wybrałaś :) No wiesz kilkanaście to akurat jest średnio potrzebne w programie rządowym bo i tak mogą zaplodnić 6. Poza tym b. często dziewczyny, które mają ich dużo sa b.marnej jakości - niestety, znam przypadek koleżanka miała 20, ok 14 nadawalo się do zapłodnienia, zapłodnli 6 a został tylko 1., także reguł nie ma. Dr Bączkowski na pewno wie co robi, mi także robił punkcję i wczoraj USG jak wychdziłam ze szpitala także - musi być dobrze.
Czekamy na wieści o Twoich komórkach.

Loyd: U mnie ostatnio 4 zarodki byly. W 5 dobie tylko 2 a jeden z nich wlasnie zaczal 11 tydzien. Nie ilosc a jakosc. Mialam stymulki gdzie mialam po 16 jaj i dupa. W pierqszej ciazy przy tamtym podejsciu mialam 3 zarodki. Zawsze gdy bylo malo bylo dobrze

nie nie ide dzisiaj stwierdzilismy z mezem ze bedziemy sie trzymac tylko gamety wiec 24.04 wszystko sie wyjasni oni sa lepszymi fachowcami niz ta reszta tych gin zreszta znaja juz mnie i moj organizm bardzo dobrze a z drugiej strony to tez ich zasluga ze jestem w ciazy wiec bardziej im ufam a ten tydzien jakos wytrzymamy :)

reklama
No i nie wytrzymałam i zadzwoniłam do Embriologów. Czekanie na tel mnie dobijało! 1 zarodek został dziś zamrożony, a 2 okaże się jutro czy osiągnie stadium blastocysty. Mam nadzieję, że drugi malluch też da rade bo zamierzam tym razem wrócić po bliźniaki!!! Trzymajcie kciuki!!!!!!!!

Do góry