reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

rozumiem, że się denerwujesz, ale spróbuj nie myśleć aż tak o tych bólach i poczekać do testowania i wtedy na pewno samo się wyjaśni i będziesz szczęśliwa z tych bóli:-D trzymam kciuki za Wielki Piątek - na pewno będzie szczęśliwy:tak:

reklama
Dziękuję kochane za wypowiedzi i przepraszam za tak delikatne pytanie, ale nie mam z kim o tym porozmawiać, a kto jak nie Wy możecie zrozumieć drugą osobę w takiej samej sytuacji. Ja podobnie jak Wy podzielam opinie na temat kościoła i księzy i postawę kościoła w sprawie in vitro...
Pozdrawiam cieplutko

MAAAGDZIK ja chodzę normalnie do kościoła i przyjmuję komunię, z in vitro się nie spowiadam, gdyż dla mnie to nie jest grzech :tak:
BZIUMELKA ja obstawiam że Twoje objawy są ciążowymi i zaciskam kciuki z całych sił &&&&&&&&&&&&&&&&&&& :tak:

Bziumelka, czuję że Ci się udało :tak: wybacz ale nie pamiętam ile miałaś pęcherzyków przy punkcji, a tak mi chodzi po głowie czy może to nie hiperka, być może teraz się pojawiła bo przy udanym transferze może ona się wzmocnić, ale to tylko takie moje domysły, oczywiście nie mam zamiaru Ciebie straszyć.

Bziumelka u mnie ból głowy był objawem ciąży :tak: jeszcze przed beta bolała mnie kilka dni z rzędu :tak: a co do reszty to jeżeli nie masz gorączki i ból nie jest bardzo silny to ją bym była dobrej myśli :happy2:

Dorota teoretycznie mogę mieć niby hiperke po w ostatni estradiol 5200 pęcherzyków ok.20 ale 11komórek, ból jest bardziej męczący niż bolesny bo raczej jak jestem w ruchu to go mocno nie odczuwam ale jak usiądę to wtedy odczuwam ale też nie zawsze... Ja się boję myśleć jako objaw ciążowy tylko poprostu mnie to zastanawiam i Was pytam bo może któraś miała i wie o co kaman...

ja natomiast się martwię, bo nie mam @. Poprzednio po dużo większej dawce luteiny dostałam po 4 dniach, a teraz nic, miałam tylko plamienia i koniec. Poza tym po odstawieniu leków w sobotę, w nocy dostałam takich drgawek i takiej trzęsiawki, było mi strasznie zimno i się przeraziłam,że coś się dzieje. Mąż też się wystraszył, nie wiedział co mi jest i co robić. Ale na szczęście po jakimś czasie przeszło. Nigdy tak nie miałam, no i @ ani widu, ani słychu:-(

maaagdzik to ja Ci powiem na swoim przykładzie coś fajnego ;-) mój M ma wielu kumpli księży, ale takich świetnych gości, księża z prawdziwego zdarzenia. Po stracie naszego Aniołka M wybrał się na rozmowę z jednym z nich, bardzo dobrym człowiekiem i poprosił o modlitwę za naszego Aniołka i ... nasze planowane in vitro :) Nie oburzył się, nie pouczał, powiedział, że in vitro dla wielu normalnych ludzi w Kościele jest zupełnie ok, pod warunkiem, ze nie niszczy się zarodków i że nie leżą latami w lodówce nie wiedząc jaki czeka je los, czy ktoś kiedyś je przyjmie. Bardzo chętnie powiedział, że będzie się gorąco modlił, żeby nasze in vitro się udało i poleci tą intencję (pewnie nie podając o co chodzi) na nabożeństwach. KSIĄDZ :) także nie martw się Kobieto

Infinity bardzo gratuluję :) pierwszy kamień z serca i oby tak dalej

mmm CZOSNEK CZOSNEK I JESZCZE RAZ CZOSNEK! Ja tylko tak wyleczyłam stwierdzone zapalenie gardła po punkcji. Jeśli jest gorączka to paracetamol, ale zadzwoniłabym do lekarza, bo nie wiesz ile tego możesz brać w tym stanie. A w aptece kup sobie syrop *spam*- dla ciężarnych. Całkowicie naturalny, specjalnie dla kobiet w ciąży i karmiących.

Bziumelka ból głowy- typowy objaw ciążowy :) różnego rodzaju bole, kłucia- również. Trzymam kciuki!!!!

Bziumelka ją miałam estradiol >6000 i 19 pęcherzków i lekką hiperke. Jeżeli nie ma gorączki ,wzrostu wagi i obwodu brzucha to nie ma się czym martwić . Zresztą ją obstawiam że to Twój kropek rozrabia :tak:

Anulla mi się zdarzało że nawet po 10 dniach dostawałam ... a co do dreszczy -luteina podwyższa temperaturę ciała więc po nagłym odstawieniu pewnie spada i stąd takie objawy ...

Lenkabar dzisiejszy dzień zakończył się dla nas obu szczęśliwie i niech tak zostanie do 9 miesiąca:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Infinity - poprzednio brałam dużo więcej luteiny i nic nie było takiego, dlatego się przestraszyłam. No ale skoro to normalne to ok. A ja chciałam @ już teraz, to do soboty by mi przeszło. Zawsze coś...:wściekła/y:

Do góry