reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dorotav - przykro mi, że tak się stało. Ważne że masz plan co do dalszego działania:)
genna - super, że zaczynasz stymulację. Oczywiście trzymam kciuki żeby była owocna:)
Bziumelka - &&&&& za kropka, niech się wgryza. :)
Ilka - głowa do góry, gdzie masz się wygadać jak nie dziewczynom, które Cię zrozumieją.

reklama
DOROTAV strasznie mi przykro :-( trzymaj się kochana :-* dobrze że masz już dalszy plan działania :-)
BZIUMELKA coisk czuje że ten Wielki Piątek będzie dla Ciebie wielki :-)
dziewczyny nie wiem co mam zrobić chodzi o to że plamięi czasami zdarza się w tym plamieniu krew i nie wiem czy zaznaczyć że dzisiaj jest 1 dc czy jak się rozkręci to krwawienie?

KWIECIEŃ
9: yplocka1 - histeroskopia
9: Bziumelka - udany transfer

10: agulla84 - udany transfer
10: dorotav - wizyta
10: zula_5 - pierwsze spotkanie z dzidzią
10: Juhasek87 - usg
10: balbisia - podglądanko
10: Madzia 76 - badanie prenatalne - podejście nr 3
11: Asita - wizyta kontrolna, zaopatrzenie w pozostałe zastrzyki
11: Dove 28 - kolejne spotkanie z dzidzią
12: Anulla28 - wysoka beta
14: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią
14: sonia@soku - udany transfer
15: Madzia 76 - kolejne spotkanie z dzidzią
16: lenkabar - badanie prenatalne
16: Esiek - kolejne spotkanie z dzidzią
16: _Infinity_ - pierwsze spotkanie z dzidzią
18: Jo.M - wizyta
18: Bziumelka - wysoka beta
18/19: mmm.... - wysoka beta
22: lenkabar - kolejne spotkanie z dzidzią
22: Uda się - wizyta, przygotowanie do crio
24: Jo.M - wizyta kontrolna przed owulacją
25: montana8 - wizyta kontrolna przed 2 podejściem

Ostatnia edycja:
agulla84, cudownie, trzymam kciuki za udany transfer :-)

Bziumelka, trzymam kciuki za to by maluszek wszczepił się w mamusię rączkami i nóżkami :tak:

Jogo, wiem że się tak zdarza, że po rozmrożeniu zarodki mogą ulec uszkodzeniu bądź się zatrzymać, u mnie to nie pierwszy taki przypadek, przy poprzednim crio z 4 zarodków tylko 1 dał radę i podzielił się dalej, ten dzisiejszy był ostatnim z piątki, dlatego też tak bardzo się bałam. Wynika z tego że moje komórki są słabe albo jest coś skopane z genetyką.

Asitka, pierwszy dzień @ dopiero wtedy kiedy się rozkręci, jak będzie żywa krew, sorry za opis, plamienia się nie liczy.

Ostatnia edycja:
dorotav – przykro mi, że kropuś się nie rozmroził. Kurcze szkoda, że nie rozmrozili ci tego zarodka w dniu transferu. Z tego co pamiętam to nasza kochana zula miała podanego właśnie dwudniowego i się udało. No, ale nic to już za Tobą, ważne, że już masz plan B. A z tymi zarodkami jest tak, że jak przestaje się rozwijać do 3 doby to jest problem z komórką, a jak przestaje się rozwijać po 3 dobie to problem z plemnikiem.

Bziumelkażyczę Ci, aby kropuś został z Tobą na 9 m-cy.

Dziewczyny chodzi o to, że w zeszłym roku ja miałam różne dolegliwości które wyjaśniałam kilka miesięcy. Na szczęście wszystko ok. W tym roku mój m ma różne dolegliwości, które mogą mieć wpływ na nasienie. I obawiam się, że na podejście nr 3 będę czekała jeszcze wiele miesięcy :-(

Ostatnia edycja:
Asitka, jest już po 19 a któraś z dziewczyn pisała że jak okres przychodzi po 18 to dzień pierwszy liczy się od dnia następnego, ja bym liczyła 1 dc jutro, ale może zadzwoń jutro rano do lekarza lu położnej ( w naszej klinice kobiety Ci pomogą) i zapytaj się jak masz liczyć, bo rozumiem że od 2 dc masz zacząć brać nowe leki do stymulacji ?

reklama
ANULLA dziękuje :-) zobaczę jak się jeszcze bardziej rozkręci to zaznaczę dzisiaj 1dc :-)
DOROTA nie mam leków bo dostanę je dopiero na wizycie w piatek, biorę tylko gonapeptyl wiec spytam sie gina na wizycie jak on uważa :-)

Ostatnia edycja:
Do góry