reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dorotav no normalnie nie wierzę :/ co za pech, strasznie mi przykro..

Agulla fajnie, że lada moment będzie transfer. Ja też namawiałam doktora na 2 zarodki, nie dlatego, że marzę o bliźniakach, ale oczywiście żeby zwiększyć maksymalnie szanse. A teraz bardzo się cieszę, że się nie zgodził jak czytam jak bardzo powikłane i trudne są ciąże bliźniacze. Skrajny przypadek Fusun, ale nie tylko ona.

Hope ja jeszcze 2 tygodnie do wymarzonego II trymestru, ale dla mnie to już jest wielki sukces :) oby Twój czwarty był właśnie "do czterech razy sztuka" :)

reklama
Hope właśnie się zastanawiałam co u Ciebie :tak: Myślisz, że brak owu jest od wysiłku fizycznego :confused: Ja też zawsze w przerwach między stymulacjami sporo ćwiczyłam bo musiałam zrzucić kilogramy, które przybrałam podczas stymulacji. Przed każdą stymulacją od 1 dc już przestaję ćwiczyć więc może nie zaszkodzi.

Kasik ja przez caly cykl cwiczylam...po pracy bieganie a wieczorem cwiczenia z mel b i chodakowska...czytalam duzo na necie i byc moze to byl u mnie powod braku owulacji albo zbieg okolicznosci ale dwa 2mc...nigdy nie mialam cyklu bezowuulacyjnego bo zanim zaczelam z ivf to mialam robione przez przez prawie rok minitoringi w tym 8IUi :)

plan B został przygotowany 2 miesiące temu, za miesiąc idę do genetyka na kariotypy, miesiąc czekania na wyniki, więc w drugiej połowie czerwca jak będzie ok to podchodzimy do kolejnej stymulacji.
I właśnie też siedzę na forum novum, szukam informacji o zarodkach, jak to było ? czy jeśli zarodek przestanie się dzielić po 3 dobie to wina komórki a po 2 dobie to wina plemnika ? coś takiego mi się po głowie plącze a nie mogę tego znaleźć ?

Dorota nie wierze , rzeczywiście żądło sie juz teraz słyszy ze sie nie rozmrazaja pingwinki, ale
Cieszę sie ze jest plan B :) wiec
Mega kciukaski za wyniki :)
Hopie witaj, rzeczywiście słuch po tobie zaginął:)
JoM pytałam dr i te zastrzyki i mówi ze nie ma znaczenia czy celxane czy Fraxiparyna , u mnie zanotował
Sobie wynik i wpisał ze trzeba dać zastrzyki :)
Wiec wracam do domq z gonapeptylem , od jutra zaczynam kłucie a stymulka od 26 kwietnia :) jeszcze do mnie nie dociera, ze w końcu :) no i torbieli nie ma wiec jupijajej, ale nie wiem skąd te bóle jajników (jak na torbiele )

Ja cos dziewczyny ostatnio nie mam weny na pianie, podczytuje Was dosc czesto ale sama nie pisze bo jakos nie mam o czym....

Chcialam tylko napisac,ze w moim przypadku wysilek fizyczny tzn bieganie cwiczenie z Mel B i chodakowska daly taki skutek,ze nie mialam owulacji przez dwa mc czyli wtedy kiedy intensywnie cwiczylam...a mowi sie,ze sport to zdrowie hahaha

Skasowalam nawet swoj suwaczek i podpis bo mnie doluje hahaha....

ja mam tak samo... moje problemy z owulacją zaczęły się od ćwiczeń z chodakowską... zresztą zawsze jak zaczynam się odchudzać mam takie problemy. no cóż latem będę największym wielorybm w mieście

Dorotav strasznie mi przykro :( musze ci powiedzieć ze u mnie tez tak było pomimo ze miałam mrożone blastki. To znaczy miałam dwa transfery po 2 blastki zaplanowane ale za 1 jak i za drugim razem tylko jeden zarodeczk ładnie sie rozmrozil a drugi obumarl. Wiem ze to marne pocieszenie ale chciałam żebyś wiedziała ze sie zdarza .
Genna powodzonka w stymulke tym razem musi sie udać.

lilia jesli tylko masz ochotę to marudz ile wlezie:) Pewnie znowu ci sie termin przesunął rozpoczęcia stymulki.

Ja już po transferze podano mi blastocyste 3AA czyli taka samą jak wcześniej, zamrożone zostały dwie blastki ale nie wiem dokładnie jakiej jakości ale embriolog powiedziała że wszystkie są dobre. Beta 18 kwietnia w Wielki Piątek, mam nadzieję że naprawdę będzie wielki :-):-)

Dorotav taki mi przykro, że się nie rozmroził. U mnie w klinice tez rozmrażają przed transferem...

Hope84 zwiększony wysiłek fizyczny może prowadzić do zaniku owulacji i @....

A u mnie w klinice dzisiaj ruch jak cholera, w tym samym czasie aż 7transferów, aż łóżek brakowało. A do tego poźne punkcje... Ruch jak na marszałkowskiej ale przynajmniej czas szybko zleciał:-):-):-)

Genna extra, teraz już z górki, a jak zaczyna się stymulka to jakiś taki optymizm w człowieka wstępuje. Oby teraz się już udało :)

Jogo Ty już w 20 tc... kiedy to minęło?! Cudze ciąże jakoś strasznie szybko lecą :-D

Bziumelka kciuki zaciśnięte, ale datę na test masz rzeczywiście wyjątkową.. nie wiem czy jesteś wierząca/modląca się, ale ja na Twoim miejscu bardzo mocno naprzykrzałabym się teraz Górze z prośbami o dzieciątko.. :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Bziumelka kciukasy zaciśnięte, mamy razem termin testowania, mi lekarz kazał 18-19 ale może wstrzymam się do Wielkiej Niedzieli?

a ja sobie mięsko zamarynowała mi będę piekła emkowi na obiad :)

Do góry