reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aaaa, Infinity super beta, trzymam kciuki żeby teraz już wszystko było dobrze i żebyś jak najszybciej zobaczyła swoje maleństwo z bijącym serduchem, bo to niezapomniany widok!!
Co do Fragminu to ja cały czas biorę i się właśnie zastanawiam czy wiecie jak długo się bierze te zastrzyki ??? bo lek. póki co boi się odstawiać, a czasami też słyszałam że dziewczyny do końca ciąży biorą. A tanie nie są bo 10 szt. kosztuje 110 zł

reklama
Infinity - superaśnie, ogromne wstępne gratulacje!!!!!!!

Madzia
- co do badań no to od cholery tego jest, zsumowałam wczoraj i wyszło 370zł ponad.

zula - nie dziekuje :) Obecnie biore 3x1 luteina 100mg oraz 3x2 duphaston.

Esiek to ja Ci napiszę co ja robiłam bedzie prosciej: toxoplazmoza, cytomegalia, morfologia, mocz , cukier i tsh i koniec. A teraz na wizyte mam zrobic morf. mocz i cukier i tyle. Napisz moze jakie oprócz moich masz do zrobienia to moze ja spytam mojego doktorka czemu ja ich nie robiłam.
Lenkabar gdzie Ty sie podziewasz dzis? A ty jakie miałaś zlecone badania?
A i czy załozyli Wam juz karty ciażowe czy na tej wizycie?

Kurde Madzia nie mam tej kartki przy sobie a z tego co pamietam, to ponad to co ty masz to byla jeszcze rożyczka, vdrl, gr krwi, poziom kwasu foliowego i do tego jeszcze pare ale nie pamietam.

Ja karty ciazy nie mam założonej.

grupę krwi to ja robiałm przed stymulacją i rózyczkę też ale reszta to co ty masz Esiek zlecone to już nawet nie wiem o co chodzi, no to przebadają Cie w zdłóz i w szerz ale to dobrze tylko idz zrób te badania wcześniej bo na niektóre się czeka.

KWIECIEŃ
3: Jo.M - wizyta u immunologa
3: Anulla28 - udany transfer
3: Dove28 - pierwsze spotkanie z dzidzią
3: _Infinity_ - wysoka beta
4: dorotav - podglądanko
4: Juhasek87 - pierwsze spotkanie z dzidzią
4: Madzia 76 - badanie prenatalne
4: Bziumelka - punkcja
5: agulla84 - podglądanko
5: _Infinity_ - druga weryfikacja bety
7: dorotav - udany transfer
8: mmm... - udany tranfer - crio
8: Bzibziok - kolejne spotkanie z dzidzią
8: balbisia - decyzja o crio
9: yplocka1 - histeroskopia
10: zula_5 - pierwsze spotkanie z dzidzią
11: Asita - wizyta kontrolna, zaopatrzenie w pozostałe zastrzyki
11: Esiek - kolejne spotkanie z dzidzią
14: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią
15: Madzia 76 - kolejne spotkanie z dzidzią
16: lenkabar - badanie prenatalne
16: Esiek - kolejne spotkanie z dzidzią
22: lenkabar - kolejne spotkanie z dzidzią
22: Uda się - wizyta, przygotowanie do crio
25: montana8 - wizyta kontrolna przed 2 podejściem

Infinity jak podałaś wczoraj swoje objawy byłam niemal pewna, bardzo się cieszę!!!! I w cale nie jest za niska Twoja beta, jest jak najbardziej ok :) niech teraz pięknie przyrasta

Enni przykro mi, że tym razem nie wyszło.. ale nie poddawaj się, musi się w końcu każdej z nas udać

Bzibziok gratuluję, dzidzia pięknie rośnie :)
Esiek badania za 400zł to rzeczywiście zaszalał profesor :szok: ale to tylko dobrze, będziesz baaardzo dobrze przebadana :)

Madzia ja od dziś na 1-2 godzinki chodzę do pracy. Trochę się boję jak to będzie, ale dr się zgodził, także myślę, że wie co robi :) i na tą godzinkę się dziś szykowałam jak sójka za morze :-D chciałam przygotować super zajęcia dzieciaczkom po miesięcznej przerwie i to mnie tak pochłonęło :) a kartą ciążową cieszę się już od 18 marca.. to jest super moment, gdy dostaje się tą upragnioną książeczkę

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry