reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie kobietki,

Wczoraj robiłam bete 12dpt dwudniowego maluszka niestety 0,100 :-(
Asita Dziekuje za ciepłe słowa na drugim wątku, możesz wpisać na swoją listę klapa. Dzisiaj już jest lepiej i nabieram sił do dalszej waliki :tak:

Fusun cały czas się o Was modlę. Wiesz mam znajomych ,którzy bardzo walczyli o swoje dziecko i udało się je uratować po 4 miesiącach walki, miało mnóstwo wylewów, sepsę itp. Niestety ich synek jest bardzo chory i mimo, że ma już chyba z 7-8 lat nie ma z nim kontaktu. Oni cały czas walczą - rehabilitacja, fundacja, profesorowie, leczenie za granicą itp. Proszę przeczytaj książkę "Szału nie ma, jest rak" ks. Kaczkowskiego. Jestem świeżo po lekturze, która dużo mi dała do myślenia. Trzymaj się kochana i wiedz, że cały czas jestem myślami z Wami :tak:

Lawendowysen lub inne dziewczyny czy ktoś mi pomoże z interpretacją moich wyników?

DHEA SO4 277,3 ug/dl (norma 148-407)
wit B12 244,4 pg/ml (norma 191-663)
kwas foliowy >20 ng/ml (norma 4,6-18,7)
wit D3 total 39,82 ng/ml (norma powyżej 30)
homocysteina w surowicy 6,01 (norma <12)

Byłabym wdzięczna za info, wiem, że najlepiej jak bym poszła do immunologa ale Wasze doświadczenie jest dla mnie cenniejsze niż nie jeden lekarz :zawstydzona/y:

Esiek oczywiscie ze mozesz ykonać je gdzie chcesz to nie jest obowiązek robienia ich w Vitro ale powiedz mi co ty masz za badania do zrobienia że aż 400 zł. :szok: bo ja miałam ale tyle nie wyszło.

enni bardzo mi przykro z powodu bety, trzymaj sie i nie poddawaj.

Enni - Bardzo mi przykro , że się nie udało:-(

Kasik - Badania wyglądają w porządku , tzn wszystkie w normie tylko kwas foliowy nieco podwyższony z tego co napisałaś ale to chyba nieistotne:confused:

FUSUN modle sie o siłę dla Ciebie i dla Lenki. Niech stanie się cud :-*
ENNI dobrze że się nie poddałaś :-* tum razem sie uda zobaczysz :-)
BZIBZIOK współczuję hemoroidów trzymam kciuki żeby szybko się wyniosły &&&&&&&&

Fusun - dziękuję, że się odezwałaś. Jest mi bardzo przykro, że musisz przez to wszystko przechodzić :-( Ja liczę na cud, jeżeli chodzi o Twoją córcię. Trzymaj się.

Jo.M. - też się cieszę, że mnie namówiłyście :tak: Ja datę stymulacji znam od dłuższego czasu, ale dopóki nie będę miała jej potwierdzonej to siedzę cicho jak myszka pod miotłą w tym temacie. Ale z wstępnych rozmów wynika, że stymulacja zbliża się wielkimi krokami :-)

Dziś od rana miałam naprawdę dobry humor i wiedziałam, że coś się za chwilę rypnie. Wyobraźcie sobie, że przyjechała ciężarna synowa szefowej i spotkała się z ciężarną dziewczyną syna męża, która mieszka na górze w firmie w której pracuje. Cudowny widok, zaraz się porzygam... Dwie ciężarne na raz to jak dla mnie za dużo...

Witajcie,

Mam do sprzedania clexane 0,4 12 szt ampulkostrzykawek za 100 zl + koszt wysylki ok. 12 zl. Termin waznosci do 11/2015. Jesli któraś z Pań była zainteresowana proszę o kontakt na priv.

Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki.

Lilia - No ładnie to tak mieć tajemnice przed koleżankami :confused:. Trzymam zatem kciuki za wielkie kroki niech jeszcze tempa nabiorą ha ha ha. Lilia Ty masz przewalone w tej pracy z tymi ciężarnymi. Niestety nie pocieszę Cię , będzie coraz gorzej:szok: jak nie rozmowy o ciąży to potem o porodach a potem o dzieciach. Niestety musisz to przetrwać , a poza tym jak zajdziesz w ciążę to dołączysz do tych ciężarnych i będziesz wkurzać innych :-)

reklama
Dziewczyny, z góry przepraszam że dzisiaj tylko o sobie ale jestem w szoku - moja beta 9dpt 81,71 :shocked2: :-):-):-)

Powiedzcie mi tylko czy przy blastusiu nie powinno być >100 w 9dpt :confused: bo jak patrze na sygnaturki na forum to zazwyczaj było więcej :sorry: a takie wielkości to przy 2-3 dniowych ...

Wynik oczywiście powtarzam w sobotę rano - wiadomo że przyrost najważniejszy ale zaczynam dopiero teraz świrować :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry