reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Och Fusun po pierwsze dziękuję że tu zajrzałaś i napisałaś bo naprawdę każda z nasz się o Was martwiła i trzymała mocno kciuki. Niech Lenka walczy i będzie jak najzdrowszą dziewczynką. Naprawdę straszne to że tyle kobiet walczy w Szpitalu.... Aż ciarki przechodzą. Wracaj do zdrowia zarówno fizycznego jak i psychicznego. Ja się dalej będę o Was modliła...

Agulla - to jest tak że każdy jeden dojrzały do owulacji pecherzyk powiniem miec estradiol min 200, także jak masz 400 to znaczy ze dwa twoje pecherzyki nadaja sie do zaplodnienia.

Madzia - i zauważylaś jakieś zmiany po odsawieniu luteiny? Będę trzymać kciuki za jutro, już pisałam - ja obstawiam dziewczynke.

Bzibziok - 2,3 cm - wow, faktycznie gonisz już dziewczyny, ktore mają 3cm kropki :)

Fasun - myślę, że słowa od obcych osób niewiele znaczą a jednak czasem dużo... Jak widzisz, wszystkie tu jesteśmy szczerze z Tobą myślami i modlitwami. No niech się kurcze stanie cud !!! Trzymaj się dzielnie kobieto...

Esiek jesli chodzi o jakieś plamienia itd. to nic takiego sie nie wydarzyło, pisałam tylko o tych wodnistych bezbarwnych upławach, ale nie wiem czy to ma zwiazek z odstawieniem luteiny czy takie upławy wystepują w ciaży, dziewczyny na cieżarókach pisałay ze tez miałay takie upławy czyli bardziej ciażowe, fakt teraz jest ich mniej i raczej nie są to uciekające wody płodowe bo krpek wczotraj na usg był w takiej pełanej ogromnej bańce i miał duzo miejsca :tak:.
No widzisz co do płci to nie Ty pierwsza juz obstawiasz dziewczynkę juz trzy osoby powiedziała ze bedę miała dziewczynkę, a ja myśle ze to jednak chłopak :blink:.
Agulla z tym estardiolem to jest tak jak mówi esiek, ale on jeszcze urosnie wieć sie nie martw.

A mi się przypałetało coś czego nigdy w życiu nie miałam i jest strasznie uciążliwe tzn. hemoroidy. I chyba od przyszłego tygodnia pójdę na L4, bo pani dr. kazała mi dużo leżeć, bo siedzenie w pracy tylko to potęguję, a w ciąży nic kompletnie na to nie można brać.

Cześć dziewczyny

Fusun - Nawet nie wiem jak wyrazić mój smutek z powodu Waszego nieszczęścia. To jest po prostu niemożliwe. Tak strasznie mi przykro. Raz jeszcze życzę Ci dużo sił i wytrwałości w tych ciężkich chwilach.

Tola32 - Witam na forum. Ja też jestem z G.C. Życzę Ci owocnej stymulacji:-)

Bzibziok , Esiek - Dziewczyny cieszę się , że z Waszymi kropkami wszystko w porządku .

Lilia - No to cieszę się , że namówiłyśmy Cię na wizytę zawsze to kolejny krok do przodu. Jak będziesz miała termin stymulacji to daj znać , bo rozumiem że już niedługo chyba? A naturalnie zawsze można spróbować ;-)

Dorota - No w diagnostyce są te 2 panele o których pisałam do Zuli , ale dokładnie czy to jest to , to dowiem się tylko muszę tam osobiście się wybrać a mam trochę na głowie. Może w sobotę tam podjadę. Dam znać co na wizycie oczywiście.

Infinity - Ty jesteś wytrzymała bo dziś masz 9dpt blastusia także mogłabyś dziś zrobić bete. No ale skoro nastawiłaś się na jutro to czekam razem z Tobą , mam nadzieję że ten ostatni kropek to właśnie ten kropek;-)

Zula - Robisz dziś powtórkę bety , bo ja czekam na jej wynik to już 3 cyferki będą czy może 4:tak:

Bzibziok - cóż, takie życie idź na L4 i już :) Ja też niestety mam dolegliwość ciążową mało przyjemną to nawet nie chciałam pisać - a mianowicie - biegunki paskudne, od 4 dni non stop. I też nic nie mogę zaradzić. Damy radę!

Madzia - a no tak pamiętam. Madzia - mam teraz te wszystkie badania do porobienia, chyba mogę je zrobic gdzie indziej niż w Vitro nie? Chodzi o to, że mam z pracy ubezpieczenie LuxMed i wszystko za free, więc jak mam wydac w Vitro prawie 400zl znów to mi się bez sensu wydaje, mam nadzieję, że nie będzie problemu.

Dove28 -
ty chyba dziś masz USG?

reklama
Damy radę, dla takiego pięknego Kropka, którego wczoraj widziałam na USG jestem w stanie zrobić wszystko!
Esiek i wszystkie inne dziewczyny też na pewno tak macie, że my jesteśmy w stanie znieść wszystkie niedogodności, byle tylko tej kruszynce w brzuchu było dobrze i zdrowo rosła! Więc o siebie się nie martwię.
Muszę nadrobić co ma się dziać w najbliższych dniach, bo czuję się trochę w tyle.

Do góry