reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

DOVE28 gratuluję kochana cudnego przyrostu bety :-)
JUHASEK gratuluję pierwszych wymiotów :-) dzidzia daje znać ze jest z Tobą :-)
DOROTAV bardzo możliwe, że coś pomieszałam :-p powiedz mi w której dobie mrożą u nas w klinice zarodki? Pytam z czystej ciekawości :-) bo nie wiadomo czy u mnie będę mieli co mrozić a doktorka było mi się głupio spytać :zawstydzona/y:
ANULLA28 powodzenia na wizycie :-)

MARZEC
26: Anulla28 - wizyta przed crio
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
27/28: solimar - wysoka beta
28: Quinnie - wizyta dot. adopcji komórek
28: Esiek - spotkanie z dzidzią
29: Bziumelka - podglądanko
31: kwiatuszekq20 - wizyta kontrolna

KWIECIEŃ
1: lenkabar - kolejne spotkanie z dzidzią
1: Lilia - wizyta dot. ustalenia dalszego planu działania
2: Esiek - pierwsze spotkanie z dzidzią
2: Madzia76 - badanie prenatalne
2: mmm... - wizyta przed crio
3: Dove28 - pierwsze spotkanie z dzidzią
4: dorotav - podglądanko
4: Juhasek87 - pierwsze spotkanie z dzidzią
7: dorotav - udany transfer
8: Bzibziok - kolejne spotkanie z dzidzią
9: yplocka1 - histeroskopia
11: Asita - wizyta kontrolna, zaopatrzenie w pozostałe zastrzyki
14: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią
25: montana8 - wizyta kontrolna przed 2 podejściem

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny! Ja mam niestety złą wiadomość - moja beta ujemna, zresztą tak czułam. Nie powiem, żebym się nie załamała, ale te 5 lat starań zrobiły już swoje i nie wiem, czy będę miała siłę walczyć dalej. Zrobiłam już prawie wszystko, co w mojej mocy - została mi chyba tylko immunologia i genetyka, więc może jak odzyskam siły, to coś w tej sprawie zrobię. Ale teraz... chcę znowu zacząć żyć tak, jak dawniej, zanim zaczęliśmy starania. Zmieniłam się, czuję się pusta, jakbym odrzuciła wszystko, bo skupiłam się tylko na jednym. Ale nie wyszło, w sumie nigdy nic nie wyszło, mimo że oboje mamy świetne wyniki. Będę liczyć na cud, może zajmę się podleczeniem tej endometriozy. Chciałabym znaleźć dobrego specjalistę, więc jak znacie kogokolwiek, gdziekolwiek, to będę wdzięczna. Będę Was podczytywać, bo strasznie Wam wszystkim kibicuję i podziwiam za ogromną siłę. A ja muszę się wypłakać, podnieść i żyć dalej.

SOLIMAR bardzo mi przykro :-* wiem że żadne słowa Ci nie pomogą ale i tak jesteś dzielną kobietą i wierzę że pewnego dnia będziesz tuliła w swoich ramionach upragnione dzieciątko

MARZEC
26: Anulla28 - wizyta przed crio
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
28: Quinnie - wizyta dot. adopcji komórek
28: Esiek - spotkanie z dzidzią
29: Bziumelka - podglądanko
31: kwiatuszekq20 - wizyta kontrolna
31: majka201 - badanie prenatalne

KWIECIEŃ
1: lenkabar - kolejne spotkanie z dzidzią
1: Lilia - wizyta dot. ustalenia dalszego planu działania
2: Esiek - pierwsze spotkanie z dzidzią
2: Madzia76 - badanie prenatalne
2: mmm... - wizyta przed crio
3: Dove28 - pierwsze spotkanie z dzidzią
4: dorotav - podglądanko
4: _Infinity_ - wysoka beta
4: enni - wysoka beta
4: Juhasek87 - pierwsze spotkanie z dzidzią
7: dorotav - udany transfer
8: Bzibziok - kolejne spotkanie z dzidzią
9: yplocka1 - histeroskopia
11: Asita - wizyta kontrolna, zaopatrzenie w pozostałe zastrzyki
14: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią
25: montana8 - wizyta kontrolna przed 2 podejściem

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny

dorota , lolitka
- Dziękuję dziewczyny za odpowiedź w sprawie mojej tarczycy. W prawdzie tsh , ft3 i ft4 mam ok ale martwi mnie to TG podwyższone. Ciekawe co mi immunolog jutro powie , skoro się tego nie leczy to co tu zrobić:confused:

Solimar - Bardzo mi przykro , że się nie udało. Pozbieraj siły i zrób immunologię. U mnie też ginekologicznie zawsze wszystko super a jak zabrałam się za immunologię i wirusologię to co chwilę coś wychodzi. Dasz radę się podnieść zobaczysz.

Olusia - Właśnie co zadecydowałaś , czekasz te 2 miesiące?

Lilia , Kiki , Zula - Dzięki dziewczyny za spotkanie , następnym razem zapraszam do mnie.:-)

Witam te dziewczyny które znam i których nie znam:)

Pozwoliłam sobie poczytać Was troszkę:)
JO.M tez mam problemy z tarczycą i przeciwciałami;( i oczywiście problem za zajściem w ciażę.... zadaję sobie pytanie czy to przez te przeciwciała mi się nie udaje?

Dopiero czekam za pierwszą weryfikacją po transferze. Czytając różne fora dochodzę do wniosku że ta ostatnia deska ratunku którym jest in vitro nie zawsze jest skuteczna:( Także po tych lekturach nie mam wielkiej nadziei że uda mi się za pierwszym razem

Cześć dziewczyny.

Solimar bardzo mi przykro ze nie udało sie kolejny raz, i prawdą jest że nasza bezpłodnosć i walka o dziecko bardzo nas zmieniają widze to też po sobie. Wypłacz sie dziewczyno zacznij zyć jak dawniej i moze stanie sie cud, a jesli nie to zbierzesz siłę na dalszą walkę i wierzę ze bedziesz również mamą.

Esiek, Lenkabar mam nadzieję ze leżycie i odpoczywacie, ja też czytam na cieżarókach ze co rusz cos sie dzieje, kurcze a mówi sie ze II trymestr to najspokojniejszy jest i co tyle się już wycierpiałyśmy ze chyba powinnyśmy zasłóżyć na nudy w ciaży,ah szkoda gadać. A mnie dziś brzuch boli jak na @ mam nadzieję ze nic sie nie dzieję z moją kropeczką, bo do usg jeszcze tydzień.

ENNI Witaj :-* trzymam kciuki żeby dzidziolek został z Tobą na 9 miesięcy & & & & & & & & & & & & & & & & & & & kiedy testujesz???

Ostatnia edycja:
Asita dziękuję za przywitanie :tak: jestem dopiero na początku drogi i testuję 04.04.2014 oczywiście jak dotrzymam do tego terminu:) przede mną jeszcze długie dni oczekiwania.

reklama
ENNI nie wiem czy pamiętasz mnie z wątku o iui? ;-) Ty kochana jesteś już na dobrej drodze do ujrzenia 2 kresek na teście ciążowym :-) ja w kwietniu rozpoczynam stymulację i pod koniec kwietnia będę mieć prawdopodobnie punkcje ;-) także kochana to ja jestem na początku drogi :-D choć wierze, że te 2 tygodnie będę Ci sie ciągnąć ale wierze, ze dzidziolek z Tobą zostanie :tak:

Do góry