reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
a brałaś też luteinę? ja ostatnio miałam tylko duphaston. wiesz już dokładnie kiedy masz kolejny transfer?

YPLOCKA1 przepraszam, wczoraj jakoś przegapiłam Twój wpis dot. wpisania na listę :zawstydzona/y: wpisałam Ci na razie ten 9 kwietnia a jak będziesz znała dokładną datę crio to wtedy Cię wpiszę ok????

MARZEC:
21: dorotav - wizyta
24: Uda się - wysoka beta
24: Pyscek - wysoka beta
24: Asita - wizyta kontrolna przed stymulacją
24: Bzibziok - kolejne spotkanie z dzidzią
25: _Infinity_ - udany transfer
25: Dove28 - druga weryfikacja bety
26: Anulla28 - wizyta
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
27/28: solimar - wysoka beta
28: Quinnie - wizyta dot. adpocji komórek
31: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią

KWIECIEŃ
1: lenkabar - kolejne spotkanie z dzidzią
1: Lilia - wizyta dot. ustalenia dalszego planu działania
2: Esiek - pierwsze spotkanie z dzidzią
2: Madzia76 - badanie prenatalne
2: mmm... - wizyta przed crio
4: Juhasek87 - pierwsze spotkanie z dzidzią
9: yplocka1 - histeroskopia

Ostatnia edycja:
mmm ja brałam estrofem doustnie od 18 dc poprzedzającego stymulację do 1 dc właściwego, później 3 dni przerwy i badanie estradiolu. Później po punkcji ten sam estrofem brałam dowcipnie aż do bety.

Lilia, no szefową to bym w kosmos wystrzeliła, co z tego że jej matka miała laparoskpię, czego ? mózgu ? i chyba nie pracowała już a była na emeryturce. Każdy organizm jest inny i inaczej do siebie dochodzi, co za babsko, powinni jej zrobić lobotomie mózgu, babsztyl. Ty kochana siedź na tym zwolnieniu leż, odpoczywaj i zbieraj siły, olej babsztyla, nie może Ci nic zarzucić każdy lekarz po operacji wypisałby tak samo długie zwolnienie. Ja też mam endometriozę :wściekła/y:

madzia i piotr , pamiętam pamiętam, gratuluję córeczki :-)

Olusia, pytanie czy faktycznie te leki za 2 miesiące będą refundowane i jeśli tak to jakie ? czy będziesz mogła je brać ? do stymulacji jednak jest ich trochę a nie wierzę by wszystkie były refundowane, zresztą ta refundacja miała być od początku roku a do tej pory jej nie ma ! Jak długo będziecie czekać na ewentualną refundację ? Jeśli jesteście przygotowani finansowo to bym się nie zastanawiała, tylko bym umówiła się z lekarzem i powiedziałabym że nie chcecie czekać. Jeśli jednak czekacie te 2 miesiące to nie możesz odstawić anty i kombinować, bo mogą powstać torbiele, bo może Ci się totalnie rozregulować okres i wtedy dupa blada, będziesz czekała jeszcze dłużej. Tak więc masz tylko 2 opcje do wyboru.:tak:

mmm, cieszę się bardzo, prawie razem zaczynamy, tym razem musi się nam udać !!

Jestem szczęśliwa, czekam na @, ( to jest nie do pomyślenia że ja czekam na okres jak to wszystko się zmienia ) ma przyjść na dniach, mam nadzieję że do poniedziałku się zjawi, i zaczynam brać leki, zapisane mam od 2 dc estrofem, acard i metypred, 8dc i 10dc zwiększam odpowiednio dawki, estrofem doustnie. Gin sam z własnej woli ten zestaw zapisał, nawet nie zdążyłam złożyć mu propozycji nie do odrzucenia :-D jest tak jak chciałam ostatnio :-) Co do viagry (globulki) to tak jak pisałam jest na polepszenie i ukrwienie endometrium, jeśli crio się nie uda - czego nie biorę pod uwagę - to wtedy włączamy viagre. A i co jeszcze powiedział że mają nowy protokół przed każdym transferem robią wymaz na bakterie, ale że ja miałam go w zeszłym miesiącu robionego to mi się udało :tak:

yplocka - witaj Kochana:) Bardzo cieszę się, ze wracasz do walki bo bardzo Ci kibicuję
Infinity - to się tyczy również Ciebie. Będę ogromnie trzymała kciuki za zbliżające się crio
Olusia - nie kombinuj. Wiem jak to jest jak plan się wali - doskonale to wiem, hehe ale teraz normalnie kolejną iui planujesz? 8? Pomyśl bo to mało logiczne mi się wydaje. Ja bym pozrozmawiała z mężem. Trzeba podjąć decyzję czy chcecie liczyć na niby refundowane leki czy robić już teraz podejście. Jak pierwsza obcja to wsuwaj antyki a jak druga to idź jeszcze raz do Pani doktor i powiedz jej, że nie chcecie czekać na refundowane leki i chcecie podchodzić już. I już:)
kiki - nawet nie wiesz jak wierzyłam w Twego kropka...
mmm - ja brałam estrofem i tak i tak. Po dowcipnym stosowaniu nie mam problemów jelitowych:)
Lilia - wiesz ja po laparo wróciłam po 4 dniach do pracy i plułam sobie w garść, że taka nadgorliwa byłam...
dorota - super, super, super a ten metypred w jakiej dawce masz i ile dziennie?:)

Dziewczyny a może byście przyjechały do mnie w przyszłym tygodniu bo mąż jedzie w delegacje:)??? Jakoś chyba wtorek i środa do nie będzie

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć !!!

Oj widze, że sporo przeniosło się na wątek ciężarówek po in-vitro - i dobrze, nie wracać tutaj tylko :):):)
Ja jeszcze nie mam odwagi na to i tylko ich podczytuję.

Dziewczny, które już są tak blisko kolejnego podejścia- bardzo, bardzo Wam kibicuję - na pewno dla którejś z Was to będzie szczęsliwe podejście - statystyka!!! Oby dla każdej !!!!!!!!!!!!

Za testujące w poniedziałek zaciskam już kciuki.

Ja odliczam dni do wizyty a to jeszcze tyyyyyle czasu.... chyba zrobię w czwartek jeszcze raz bhcg, wyliczyłam że powinna być ponad 28 000 żeby było wszystko OK więc będę choć coś mogła wydedukować bo inaczej nie wytrzymam. Zrobię też morfologie i mocz żeby mieć już wyniki na pierwszą wizytę, w sumie moja wizyta pierwsza będzie dokładnie w pierwszym dniu ósmego tygodnia więc już na to czas...
Także jak widać - świrowanie jest ;/

Aha - co do laparoskopii i L4 to ja jak miałam laroskopie ze względu na ogniska endometriozy, to pamiętam, że czułam się bardzo szybko dobrze co nie znaczy, że wróciłm do pracy :), byłam na L4 14 dni . Ale fakt faktem b.szybko doszłam do siebie.

Ostatnia edycja:
Do góry