reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Esiek mówiłam ze gigant będzie inaczej być nie mogło :-D.

basia-krk ja kurcze nie miałam nestety:no:, ale fajnie było by takie mieć, to nie powinno zaszkodzić dzidziusiowi w zagnieżdżaniu

:) no mile uczucie, ale sie wystraszylam :D dwie noce pod rzad :D
zastanawia mnie jedno, w klinice kazali mi zrobic bete (darmowa-programowa) dopiero 13dpt nie za pozno? ja nie wytrzymam przeciez :) kiedy jest wiarygodna beta przy 3dniowych zarodkach?

Esiek śliczny przyrost, gratki :-)

basia-krk tu masz ściągę, myślę, że najszybciej 9 dpt możesz zrobić:
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzień po transferze) Embrion się dzieli
2dpt. Embrion staje sie blastocystą
3dpt. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt. Blastocysta zaczyna wczepiać sie w ściany endometrium
5dpt. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuowany, zarodek wnika głębiej w endometrium
7dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
8dpt. Zaczyna być produkowane HCG
11dpt. HCG jest na tyle duże, że można spokojnie robić sikacza

Esiek i Dove - gratulacje! Oby wiosna przyniosła nam wszystkim same takie dobre wiadomości!
Basia - myślę, że 10dpt to tak najwcześniej na betę - moim koleżankom zarodki różnie się zagnieżdżały, ale zazwyczaj już 10dpt coś tam wychodziło.

Pogoda śliczna, a ja w oczekiwaniu na betę znalazłam taką informację „In vitro - 9 miesięcy później” polską nowością wiosny w TLC. Nie wiem, czy oglądałyście sam program, ale sądzę, że taka kontynuacja to naprawdę fajna inicjatywa.

Basia ja wyczytałam że przy zagniezdzeniu ma się orgazm i ja od 4 dpt miałam regularne nocne orgazmy co 3-4 dni ;)
Esiek gratulacje :)))))))))

reklama
Esiek idziesz jak burza!!! Super :)

Madzia jak ja bym chciała się z Tobą zamienić i móc normalnie pracować w ciąży.. a tak nawiasem mówiąc to ja sobie poleżakowałam 1,5 h jest pięknie, cudownie, ale dla mnie za gorąco (a zawsze uwielbiałam upały!)- zrobiło mi się słabo i niedobrze, więc i tak musiałam uciekać do domu.

basia krk myślałam, ze tylko ja jestem taka dziwna :-D:-D:-D tak, ja miałam takie orgazmy po transferze 2-3 razy i jak informowałam doktora, o pozytywnej becie to też o tym mu powiedziałam i on mi na to odpowiedział, że tak malutkiemu dziecku one nie zagrażają. Ze nic się nie stanie. Ale oczywiście tak jesteśmy skonstruowane, że i tak się martwiłam, bo potem cały dzień miałam obolałą macicę i jajniki.. ale to było dawno, a Maluch rośnie jak na drożdżach, więc nie powinnaś się obawiać :)

Do góry