reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

no wlasnie OA to temat rzeka. ale jesli nie uda sie w sierpniu to tylko to nam zostalo. ja sama mieszam na 2 pokojowym mieszkaniu i tez nie wiem co wyjdzie,czy bedzie nam dane miec dzieciatko.

esiek-nie wiem czy moge zmienic klinike bo ja mam podpisana umowe, nie z MZ

zula-no wlasnie mam coraz mniejsze zaufanie do kliniki:cool: a do dr nie dzwonilam bo na taka ilosc tel to kiedys tylko 1 raz odebral moj tel wiec teraz sie nawet nie staralam. mam tylko nadzieje ze tobie sie uda i zmienie nastawienie do dr i kliniki

reklama
kiki bardzo mi przykro z powodu negatywu!! Trzymaj się!!

Esiek, Tobie z całego serca gratuluje!!

ufff, trochę się zasapałam bo miałam dość intensywny dzień, Właśnie weszłam do domu, czekałam 1,5h przed gabinetem ale warto było bo widziałam serduszko mojego Kropeczka:):):)i teraz jestem najszczęśliwszą osobą na świecie!!!
Miałam iść dopiero w środę, a właściwie jechać do kliniki ale za ostatnią wizytę dostałam fakturę 160zł a jeszcze sporo wydaję na paliwo, tak że wizyta koło 200 zł wychodzi. A przypomniało mi się, że koleżanka mi opowiadała o super gince u której prowadziła dwie ciąże i tak nieśmiało wzięłam od niej namiary była pierwszą osobą oprócz mojego męża i Was która się dowiedziała o kropku:)
i faktycznie Pani Ewa przesympatyczna, wizyta 100zł razem z usg i 2km od mojej pracy. Dostałam książeczkę ciążową, skierowanie na sporo badań i wizyta za tydzień, a potem jak wszystko będzie ok, to wizyty co 4 tygodnie. Póki co najchętniej bym chodziła codziennie.

Bzibziok gratuluję, super musimy sobie jakoś ułatwiać życie, te kilometry do klinik nas wykańczają...
Kiki nie wiem, czy uda się w klinice dowiedzieć prawdziwej statystyki, ale słyszałam,że jest jakieś forum o gyncentrum, ale nie wiem jeszcze gdzie i tam kobietki wypowiadają sie mega pozytywnie , nie trać nadziei, ja mam jeszcze jedno podejście z dwoma mrozakami, ale jescze nie wiem kiedy, a co do telefonu do dr M., to dzwoni się po 14 wtedy większa szansa,że odbierze po pracy-mnie się udało dodzwonić i powiadomić o ujemnej becie:-(

Zula5, no to wyrażę się tak: miejmy nadzieję że lekarz wie co robi i że tym razem się uda, Kiki udało się tylko nieszczęśliwie się skończyło :-(. Co do statystyki klinik to jeśli są w jakimś tam europejskim programie to muszą takową sporządzać tak mi powiedziała położna w mojej klinice - Invimed

Olusia, a Ty się zapytałaś tej lekarce z oddziału o co chodzi z Twoim wynikiem ?

Bzibziok, gratuluję widoku kropka, zdjęcie na pamiątkę masz ?

No właśnie zdjęcia nie mam, bo ginka miała lepsze usg popsute i takim przenośnym mi robiła z którego się nic nie da wydrukować. Ale ponieważ ona też przyjmuje w naszym szpitalu wojewódzkim, to powiedziała że na lepsze usg mnie do szpitala zapiszę i nie będę musiała płacić.

BZIBZIOK super, że widziałaś serduszko dzidziolka :-)

MARZEC:

18: Dove28 - wysoka beta
18: Mammoni - wysoka beta
18: kasik36 - wizyty kontrolne
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
18: lenkabar - czwarte spotkanie z dzidzią
18: zula_5 - udany transfer
19: _Infinity_ - kontrola + wyznaczenie daty crio
19: Foote - pierwsze USG
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna
21: dorotav - wizyta
24: Uda się - wysoka beta
24: Asita - wizyta kontrolna przed stymulacją
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
27/28: solimar - wysoka beta
27/28: Esiek - pierwsze spotkanie z dzidzią

Kiki, strasznie mi przykro, nie trać wiary...ściskam Cię mocno...

dorotav - jest plan, mozna działać...super!!! Najgorsze jest czekanie...

Bzibziok - gratuluje serduszka...to musi być cudne przeżycie :-)

O matko!!! A ile dzieje sie jutro!!!
Dove28, Mammoni - &&&&&&&&& za wysoka beta
kasik36 -zeby wizyta przyniosła ustalenia dokładnie takie jakich sobie życzysz!!!
Madzia, lenkabar - cudownego spotkania z dzidzia, usciskajcie maleństwa :)
zula_5 &&&&& za udany transfer

Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym zagniezdzeniem. Czy zawsze "coś" sie czuje, pojawia sie plamienie? Dzis mam 4dpt wiec jak sobie możecie wyobrazic swiruje i doszukuje sie jakichkolwiek symptomów...a póki co, oprócz lekkiego ciągniecie w brzuchu, nie czuje nic a nic...

Ostatnia edycja:
reklama
Uda się ja czułam mocno zagnieżdżanie, Na 3 dzień po transferze i tak 3 dni, ból jak na okres, ciągnięcie i ogólne anomalie w podbrzuszu aż się popłakałam w pewnym momencie, że boli jak na okres a to przecież zawcześnie i, że pewnie to zły znak:-) Plamienia nie miałam.

Dziś odebrałam betę -320.80:-) wizytę mam na 4.kwietnia:-)

Do góry