reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Juhasek - gratulacje!

@Pyscek - świetne podejście - muszę je sobie od Ciebie podkraść.

A ja już po punkcji (środa) i wczoraj trochę się podłamałam, bo z 7 pęcherzyków miałam 6 komórek, ale zapłodniły się prawidłowo tylko 3. Myślałam, że jednak po ICSI będzie lepiej. Dziś okazało się, że 1 zarodek jest nieprawidłowy, a 2 jak na razie są książkowe (4 bl), więc transfer jutro. I znów nie zostaje mi nic do mrożenia, bo postanowiliśmy zabrać tę dwójeczkę. Wczoraj strasznie zwątpiłam, ale dziś wstałam i chcę wziąć się w garść, bo może akurat ta dwójka będzie nam pisana.

JUHASEK pięknie beta przerosła :-) gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy ;-)
PYSCEK witaj :-) to kiedy kochana będziesz testować co bym kciuki z całych sił trzymała :-)
SOLIMAR zaciskam kciuki żeby dzidzie zostały z Tobą na długie 9 miesięcy :tak::tak::tak::tak::tak:

MARZEC:

15: solimar - udany transfer
17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
17/18: kikifish87 - wysoka beta
17/19: Anulla28 - wizyta kontrolna
18: Esiek - wysoka beta
18: Dove28 - wysoka beta
18: Mammoni - wysoka beta
18: kasik36 - wizyty kontrolne
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
18:
lenkabar - czwarte spotkanie z dzidzią
19: Bzibziok - drugie spotkanie z dzidzią
19: _Infinity_ - kontrola + wyznaczenie daty crio
19: Foote - pierwsze USG
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna
24: Uda się - wysoka beta
24: Asita - wizyta kontrolna przed stymulacją
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa

Ostatnia edycja:
Solimar ja też miałam tylko 2 zarodki, chyba 2 dzieci Wam wystarczy ;-):-D Kciukasy za udany transfer :tak:

Ostatnio rozmawiałyśmy o podawaniu 2 zarodków i ja zawsze chciałam 2 bo marzeniem moim jest posiadanie bliźniaków. Może inaczej - chciałabym mieć 2 dzieci a jeżeli udałoby mi się chociaż raz ivf to na drugie już raczej szans nie mam. Moje jajniki szykują się na emeryturę ;-) Dlatego chciałam 2 od razu. Ale po ostatnich złych wiadomościach od Fusun chyba bym jednak była przekonana do 1. Fusun jest już w 22 tc i jednej jej córeczce odeszły wody :szok: Lekarz nie daje szans. Gdyby dziewczynka bez wód obumarła to druga mogłaby przeżyć ale ona się cały czas rozwija i rośnie. Lekarz twierdzi, że albo się wda zakażenie albo poroni. Mam jednak nadzieję, że nie sprawdzi się ten czarny scenariusz. Przepraszam ale od wczoraj nie mogę dojść do siebie po tych informacjach :-(

Ostatnia edycja:
Solimar ja też miałam tylko 2 zarodki, chyba 2 dzieci Wam wystarczy ;-):-D Kciukasy za udany transfer :tak:

Ostatnio rozmawiałyśmy o podawaniu 2 zarodków i ja zawsze chciałam 2 bo marzeniem moim jest posiadanie bliźniaków. Może inaczej - chciałabym mieć 2 dzieci a jeżeli udałoby mi się chociaż raz ivf to na drugie już raczej szans nie mam. Moje jajniki szykują się na emeryturę ;-) Dlatego chciałam 2 od razu. Ale po ostatnich złych wiadomościach od Fusun na forum "Kto po in vitro" chyba bym jednak była przekonana do 1. Fusun jest już w 22 tc i jednej jej córeczce odeszły wody :szok: Lekarz nie daje szans. Gdyby dziewczynka bez wód obumarła to druga mogłaby przeżyć ale ona się cały czas rozwija i rośnie. Lekarz twierdzi, że albo się wda zakażenie albo poroni. Mam jednak nadzieję, że nie sprawdzi się ten czarny scenariusz. Przepraszam, że Wam to napisałam ale od wczoraj nie mogę dojść do siebie po tych informacjach :-(

Akurat czytałam co się dzieje u Fusun i trzymam kciuki mocno za nią i jej córeczki. Wiem, że trudno jest ratować tak małe dzieci, ale moja kuzynka urodziła w 24 tc i teraz jej synek (miał 600g) ma już 6 lat i jest najbardziej uroczym dzieckiem na świecie. Więc... liczę, że i w tym przypadku zdarzy się cud, a nawet dwa.

Co do tych 2 zarodków, to nie wiem, jaka będzie ich klasa jutro, ale z tego co się orientuję, to rzadko kiedy oba 3-dniowe się przyjmują. Jakby to były blastusie, to wzięłabym jednego. Chodzi mi raczej o to, że w razie niepowodzenia znów nie mam mrozaków nawet. I znów muszę podchodzić od nowa, a tę stymulację znosiłam wyjątkowo źle. Dopiero dziś poczułam się lepiej. Ale od jutra przyjmuję postawę Pyscka - i będę myśleć pozytywnie.

Hej, dziewczyny napisalam do was rano posta ze odpadam do poniedzialku ale jestem... mialam mala przygode, wstalam z krzesla i nogi mi odmowily posluszenstwa . Po prostu jak stalam tak padlam, chyba nie zemdlalam ale odjelo mi sily w nogach. Nie bylo zartow ... maz mnie za fraki na pogotowie, tam zrobili bete bo to pierwsze co powiedzielismy ze po invitro. No i wyszlo....10dpt bhcg 200 ..... chyba zwariuje. Puscili mnie do domu bo wyniki dobre, kazali sie oszczedzac i tyle. Bete powtorze w poniedzialek. Przepraszam za moje biadolenie - wynika z bagazu doswiadczen ;/ ciesze si ogromnie ale na pelna radosc pozwole sobie za 2 miesiace. Pozdrawiam!

Esiek kochana tak się cieszę :tak::-):tak: Ty niedowiarku ;-) Dzidziuś udowodni mamusi jaki jest silny i na pewno zadomowił się już wygodnie na całe 8 miesięcy :tak::tak::tak: A powiedz mi kochana jakiej klasy był zarodek bo chcę wpisać do moich statystyk.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry