reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aga ja mam AMH 0,79 i to jest wynik z września więc pewnie już mniej. Co prawda mam prawie 13 lat więcej od Ciebie ale to chyba nie ma znaczenia. Podczas pierwszego podejścia miałam 3 dojrzałe komórki i żadna się nie zapłodniła. Przy drugim zn3ndojrzałych komórek zapłodniły się 2 i dotrwały do blastocysty ale niestety nie zostały ze mną. Tak więc przy niskim AMH też można mieć wartościowe komórki. Ja brałam końskie dawki leków bo Menopur 300 j przez 9 dni. Czułam się w miarę ok, trochę brzuch był nabrzmiały i pod koniec kłuły jajniki ale do wytrzymania.

reklama
Kasik, my to jednakowe dawki zastrzyków dostawałyśmy, w porównaniu do innych dziewczyn, to rzeczywiście końskie:)) Ja menopur i gonapeptyl po 300j. Tylko ja dużo dłużej niestety.

Co do gonapeptylu, ja wyjmowałam ok. 10 min wcześniej przed zastrzykiem, ale kiedyś wyjęłam i od razu podawałam i nie było różnicy. Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych, tzn. dobrze się czułam.

Hej hej witam sie w piątkowy poranek :-)

MARZEC:

17/19: Anulla28 - wizyta kontrolna
17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
17/18: kikifish87 - wysoka beta
18: Esiek - wysoka beta
18: Juhasek - wysoka beta
18: Dove28 - wysoka beta
18: Mammoni - wysoka beta
18: kasik36 - wizyty kontrolne
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
18:
lenkabar - czwarte spotkanie z dzidzią
19: Bzibziok - drugie spotkanie z dzidzią
19: _Infinity_ - kontrola + wyznaczenie daty crio
19: Foote - pierwsze USG
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna
24: Uda się - wysoka beta
24: Asita - wizyta kontrolna przed stymulacją
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa

Ostatnia edycja:
Asita, proszę weż mnie w tabelce umieść pod znakiem zapytania, bo nie wiem czy pojadę w poniedziałek -17.0, czy w środę - 19.03. Nie wiem czy dostanę @ i póki co mam nadzieję, że uda mi się jednak przeciągnąć ten czas na środę, bo sama nie chcę jechać w poniedziałek. Także sama do końca nie wiem kiedy pojadę i powiem Wam dzień wcześniej i poproszę o trzymanie kciuków:-)

Aga, 6 pęcherzyków, to nie jest mało. Podczas stymulacji może pojawić się więcej. Mi w ciągu 2 dni urosły dodatkowo 3 pęcherzyki. Poza tym nie liczy się ilość ,tylko jakość i dziewczyny Ci to potwierdzą. Poza tym nie ma sensu więcej produkować, skoro w rządowym i tak zapładniają tylko 6, a co z resztą to musisz decydować.

Aga ale to chodziło o wszystkie pęcherzyki widoczne, nie dominujące. Jak na Twój wiek to rzeczywiście nie za dużo ale o tym świadczy Twoje niskie AMH. Dlatego nie masz co czekać, tylko szybko działać :-)

Anulla
ja też brałam Menopur o Gonapeptyl przez 9 dni a Ty ile? Wcześniej pisałaś jeszcze o jakimś sterydzie ale to chyba nie w związku ze stymulacją? To ten Metypred, na który chciałaś receptę?

reklama
Kasik, tak to ten steryd:) To ma związek z endometiozą - z tego co się orientuję, bo żaden lekarz mi nie powiedział o co z nim chodzi. Będę teraz to się wreszcie dopytam. A stymulacja, to ja w tej chwili nie pamiętam ile brałam te zastrzyki - chyba 14 albo 15 dni. W takich jednostkach - 300j. Musiałabym dokładnie sprawdzić w domu i chyba tak zrobię po powrocie.

Do góry