reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aga, ja w 10 dniu miałam chyba 11. Ale może Twoje będą lepszej jakości. A no tak, skoro prywatnie, to zapłodnią pewnie wszystkie. Ale spokojnie, może też potrzebujesz więcej czasu na stymulację.

reklama
Hej

Dziewczyny nie martwcie się na zapas, tak jak pisano - liczy się jakość a nie ilośća jeżeli nie jesteś z rządówki to tymbardziej!

Ja zawijam się do poniedziałku tak jak Kiki, to nie na moje nerwy.... :)
Kiki jak jutro jednak skusisz się na bhcg napisz mi priv!!!!!!!

Trzymajcie się!!

Witajcie Kobietki :*
Przepraszam,że długo się nie odzywałam, ale miałam za dużo na głowie i brak czasu na co kolwiek :-( może mnie któreś z Was pamiętają - za co dziękuję:tak:
co u mnie ... Hmm... miałam drugie podejście, 10.03 podali mi mojego eskimoska :) dziś jest już czwarty dzień od transferu ... zero objawów, leki biorę, ale powiem Wam,że teraz nie mam już takiego podejścia że mam w sobie kropeczkę i musi się udać ... nie teraz wogóle nie przejmuje się tym, nie myślę tego typu kategoriami, wogóle zapomniałam,że jestem po transferze :-p oczywiście dbam o siebie i uważam, ale jeżeli ktoś się zapyta jak się czuje ... to Ooo ! lampka mi się zapala w głowie no tak ja mam już kropeczkę w sobie :-p może i to dobre podejście teraz bo na nic się nie nastawiam funkcjonuje normalnie ... jakby nic się nie stało ...
Pozdrawiam Was serdecznie :*
Ps.. co tam u Was, której się udało pod moją nieobecność proszę się pochwalić :tak: która miała kolejne podejście, stymulacje ... proszę o wielki skrót :D

Aga: no troche badanie w 10 dc jest bez sensu bo czesc z pecherzykow antralnych obumarlo. Najlepiej popatrzec zaraz przed miesiaczka lub 2-3 dniu miesiaczki. Twoje amh jest niskie i nie ma co sie cudow spodziewac ale pewnie bylo troche wiecej niz 6 (rozumiem ze to suma z obu jajnikow)?

Juhasek beta przyrosła książkowo, gratki :-)

Pyscek widzę, że po cichaczu tym razem i na luzie ;-) To dobrze, czasami takie podejście pomaga. Pewnie chodziło Ci o to co się dzieje z zarodkiem, nie z komórką?
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

reklama
Do góry