reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli

2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

reklama
Dziewczynki Ja całą ciąże wymiotowałam do 9 miesiąca. Małe przerwy na zgagę pod koniec. Przytyłam 5 kilo. Prowadziła mnie pani doktór ze szpitala Św Zofii. Przed porodem (cc) załatwiła miejsce sale odebrała poród potem wyszła z sali poszła do mojego m i porozmawiała tak po ludzku. Jak w trakcie miałam wirusa to też zabrała mnie do szpitala sama dzwoniła i załatwiała. Miałam być na zabiegu nad czo to nawet prosiła o obiad dla mnie do było już po porze obiadowej

Bziumelka dziękuję bardzo za odpowiedź. Pierwszy zastrzyk sama sobie zrobiłaś? Ja mam zamiar sama sobie zrobić, ale nie wiem czy dam radę, okaże się rano.

Ja to zadnego zastrzyku nie robilam sobie sama, maz ma juz wprawe:-):-):-):-)
A ktory dzisiaj masz dzien cyklu?? U mnie 16dc w mojej klinice cos wczesnie daja te zastrzyki.

Ja dzisiaj mam 27 dzień cyklu, tabletki antykoncepcyjne mam przedłużone. A czy możesz mi napisać, co dokładnie Ci było po gonapeptylu?

Aga: sie nie mrozi po biopsji bo mrozine sa girszej jakosci niz swieze. Owszem, technicznie mozna je mrozic i niektorzy naciagaja ale plemniki po biopsji sa z gory ogolnie gorsze niz te " normalne" a dodatkowe ich mrozenie jeszcze bardziej by je oslabilo. Lekarz wiec slusznie nie proponowal mrozenia

czarnaS ja sie lecze w Salve Lodz, po gonapeptylu zaczal bolec mnie brzuch, glowa i bylo mi zimno od zewnatrz a od wewnatrz goraco ale po drugim zastrzyku jak narazie jest mi ok i oby tak zostalo bo wczoraj wieczor i dzisiaj ranek byl straszny:-:)-(
Ja antki mam brac do 20dc wlacznie i potem czekac na @ no i od 3dc stymulacja gonal 150j i merional 150j.

Lolitka z tego co ja zrozumialam to te plemniki u Agi meza/partnera nie znalezli przy biopsji tylko przy punkcji jader. Biopsja to byla chyba duzo wczesniej. Przynajmniej ja tak zrozumialam:-)

reklama
Do góry