reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, ja juz po punkcji...pobrali mi 7 komórek, liczyłam na ciut więcej...ale tak na prawdę najważniejsze ile i jak sie zaplodni. W czwartek transfer.

Trzymam kciuki żeby się zapłodniły i ładnie podzieliły &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

MARZEC:

11: lenkabar - trzecie spotkanie z dzidzią
11: Bziumelka - wizyta kontrolna
13: Uda sie - udany transfer
17: Anulla28 - wizyta kontrolna
17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
17/18: kikifish87 - wysoka beta
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
18: Esiek - wysoka beta
18: Juhasek - wysoka beta
18: Dove28 - wysoka beta
18: kasik36 - wizyty kontrolne
18: Mammoni - wysoka beta
19: Bzibziok - drugie spotkanie z dzidzią
19: _Infinity_ - kontrola + wyznaczenie daty crio
19: Foote - pierwsze USG
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna
24: Asita - wizyta kontrolna przed stymulacją
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa

Ostatnia edycja:
reklama
Jo.M - właśnie nie miałam przebitej opony tylko wykręcili mi wentyl i powietrze zeszło więc to wszystko było ukartowane. A ja pilnowałam się żeby było śmieszniej i nawet nie wiem kiedy mi ukradli ten portfel. Co do immunologa to jakoś jak już mam płacić 200zł to wolałabym iść do jakiegoś dobrego a nie pierwszego lepszego. Zresztą niby byłam u Jerzak a to taka guru immunologiczna więc teoretyczne mogłabym do niej wrócić tylko nie chce mi się jechać do Warszawy...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja juz po wizycie. Zmienilam lekarza prowadzacego i jestem zadowolona bo kobitka jest przemila i przesympatyczna:-):-) Mialam zrobione na wizycie stretching (chyba tak sie to pisze) endometrium, same badanie nie bolalo ale teraz pobolewa podbrzusze. Od jutra az do dnia punkcji Diperelina 0.1 i od 3dc gonal i merional. Ide tym razem dlugim lutealnym protokolem. Mam nadzieje ze bedzie tym razem ok.

anikola wydaje mi sie ze robisz tylko raz te badania a nie za kazdym razem...

zula_5 przykro mi strasznie.... zglosilas to na policje? ech... brak slow na to... no to ladnie wszystkie dokumenty na nowo wyrabiac... ech..

Uda sie trzymam kciuki by komorki sie zaplodnily i ladnie dzielily...

Bziumelka - fajnie, że jesteś dobrej myśli co do lekarza nowego - to ważne żeby mieć oparcie w nim/niej :)

lenkabar
- mam nadzieję, że wizyta przebiegła OK.

Madzia76
- właśnie, co z Tobą kochana?

zula - współczuje :* mnie kiedys ukradziono cala torebke - niestety nie odzyskalam nic :(

uda się - za zapładnianie i transfer!!! 7 nie jest źle ! U mnie pobrali 7, zapłodnioły się 3 ale czasami zapladaniają się wszystkie :)

A ja nadal tkwię w tym dziwnym nastroju, choć żyję totalnie normalnie więc mi lepiej, dziś np. pierwszy raz pomyślałam o dzidzi jak wracałam z pracy do domu i tałam w korku autem akurat obok Vitro (dziewczyny ze szczecina wiedza) i tak sobie pomyslalam chwilke, a tak to caly dzien udalo mi sie nie rozmyslac. Dziś moj 28dc powinnam dostac dzis. jutro okres. Nie mam natomiast plamien, nie mam zadnych boli, zadnych ciagniec, no normalnie nic nie czuje ani w brzuchu ani w cyckach. Został mi tydzień do bety. Zobaczymy...

kikifish - a ty jak? Kiedy testujesz?

Dziewczyny dzidzia rośnie, krwiak maleje!!!! Słyszeliśmy serduszko naszej Niuni... oboje się mało nie popłakaliśmy. Właściwie serducho, bo bije jak dzwon 140 uderzeń na minutę :) zarodek ma już 7 mm i jest zdecydowanie najpiękniejszym zarodkiem na świecie! ;-) krwiak w 2/3 się wchłonął, także leżenie przynosi skutek. Następna wizyta 18.03, tak tak dołączam do grona wyczekujących na 18.03 :-D:-D:-D

Uda się masz szczęśliwą 7 !!!! Więc wszystko musi być dobrze :) niech się pięknie zapładniają i dzielą &&&&&&

No właśnie Madzia76 gdzie się podziewasz Kobieto?! :)

reklama
Do góry