reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Olusia stymulacja jako tako, 1 kg do przodu ale to chyba bardziej od zaprzestania ćwiczeń na aerobicu i zdrowego odżywiania ;-):-D Dzisiaj rano już trzeci Gonapeptyl a wieczorem będzie już piąty Menopur. W poniedziałek wizyta i decyzja czy punkcja w środę czy jeszcze stymulacja.

reklama
Kasik36 ja podvzas stymulacji 3 kg na plusie. A brzuch to miałam tak wielki że chodziłam w obszernych koszulach żeby ktoś nie pomyślał za wcześnie że w ciąży jestem ;) Dopieto w dzień transferu wszystko się unormowalo ;) Mmm i Pyscek pewnie sie podlamalyscie tymi sikaczami doskonale Was rozumie ile to razy robiło się sikacza pamiętam jaki to wielki zawód zwłaszcza teraz gdy nadzieje są tak ogromne. Ale pamiętajcie do póki nie ma bety to wciąż jest nadxieja. Trzymam mocno za Was kciuki.

Dorotav kpiny z tymi terminami do lekarza normalnie szok!!!! Mój m robił kariotym ze względu na złe wyniki wyszły ok. Czekalismy ok mc kosxt 700 zl u nas w klinice. Ja nie robilam. Wiem że to sporo kasy zwlaszcza ze bedziecie robic razem. Podzwon po roznych miejscach zorientuj się gdxie jest najtaniej bo czekać rok zwłaszcza że dr mi powiedział że te badania bardzo ale to bardxo zadko wyvhodza zle.

Zuzia2011 to Ty chyba jesteś naszą rekordzistką pęcherzykową!! niesamowita taka ilość :-)

No chyba mialam ich na forum najwiecej - ale to niestety wina tutejszych lekarzy bo kazda pacjentke biora wedlug tego samego harmonogramu, podczas pierwszej stymulacji tez mialam hiperke i mimo moich usilnych prosb o mniejsza dawke lekow nic nie zmienili - no i jak na moje tak duze przestymulowanie spowodowalo to ze moje komereczki sa bardzo slabe i nie dozywaja do piatej doby.... widac tutaj na forum ze czesto jest tak ze mniejsza ilosc jajeczek tym lepsza ich jakos...

mmm...,pyscek - no widzicie roznie jest z tymi testami nie mozna do konca sie nimi sugerowac, niby maja byc bardzo czule a tak nie jest naprawde bylo tu wiele przypadkow ze betka byla juz wysoka a test ledwo ledwo dlastego tak nie lubimy ich tutaj. Jak juz pisalam mi bladzioch wyszedl w 10dpt tyle ze betka juz byla kolo 150 - no a test od 10 juz powinien pokazac... takze jeszcze wszystko moze sie zdarzyc.... przesylam fluidki ciazowe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Asita - dla mnie ten wynik toxo też jest niedobry. Pewnie każą Ci powtórzyć badanie. Plusem jest to, że Ci je zlecili bo gdybyś miała taki wynik a byłabyś w ciąży to dopiero byłby problem.
Lilia - gdzie się podziewasz? Zniknęłaś i nie ma kto stać na straży nie robienia sikaczy:)
labo - tak miło mi czytać dobre wieściod Ciebie:)
Olusia - ja sama nie wiem gdzie tu takie badania można zrobić. Ja robiłam białko c i proteinogram. Tam są wymienione albuminy i inne i to lekarzom wystarczyło niby. Przeciwciała robiłam w Łodzi...
dorota - jak coś znajdziesz daj znać:) może się za to wkońcu wezmę...

zula_5 dzieki za odpowiedz.... no do lodzi nie chce mi sie jechac zeby porobic badania chociaz kto wie moze... ale to sie zobaczy.... a bialko c robia akurat na zelaznej.. a proteinogram chyba mozna zrobic w kazdym laboratorium? nie trzeba jechac do Lodzi?

Olusia , Zula - Ja Wam powiem , że jak już widzę tutaj jakieś nowe badanie tzn nazwę to już chora jestem. Tyle tych badań się już porobiło a to ciągle mało jak widać. Mam nadzieję że w końcu nam się to wynagrodzi .

Ja kariotypy miałam robione w naszej klinice , nic nie wykazały co jest oczywiście dobre no ale chyba 1,5 tys mniej w kieszeni:baffled:.

reklama
Do góry