reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jo.M. no a w laboratorium na 1 pietrze nie mozna tego badania zrobic? mam jutro dniowke w pracy... a dzis mnie tak glowa boli.... bleee.... chyba jest zmiana cisnienia....

z tego co udało mi się dowiedzieć i dodzwonić do poradni genetycznej to wygląda to tak:
1.Por. Gen. Genos Łódź ul. Piotrkowska terminy mają na drugą połowę marca oczekiwanie na wynik 6-8 tyg
2.Por. Gen. Genos Zapolice ul. Strońska terminy mają na drugą połowę marca oczekiwanie na wynik 4-8 tyg
3.Por. Gen. przy szpitalu Łódź ul. Sterlinga terminy mają na drugą połowę marca oczekiwanie na wynik 4-8 tyg
4.Por. Gen. Instytut matki i dziecka terminy mają na luty, skierowanie na kariotypy dają w kwietniu a oczekiwanie na wynik do 6 m-cy.
5.Por. Gen. Wrocław ul. M. Curie-Skłodowska terminy mają na luty 2015, o więcej już się nie pytałam
6.Por. Gen. Genesis Poznań ul. Grudzieniec terminy mają na drugą połowę maja, oczekiwanie na wynik 8-14 dni w przypadku cito 5-6 dni przy dopłacie 150zł ( tylko nie wiem czy ta opłata dotyczy badania wykonywanego na NFZ, czas oczekiwania wiem z ich strony, mam nadzieję że tak w rzeczywistości jest)

Prywatnie badania w Por. Gen. Genesis Poznań kosztują 480zł od osoby plus wizyta 200zł, w diagnostyce kariotyp kosztuje 399zł, w Invimedzie kosztuje najtaniej 320zł i czas oczekiwania wynosi 30 dni roboczych.

My chyba poczekamy do tego maja na wizytę, chyba że skądś nam spłynie dodatkowa gotówka, dzisiaj mój problem właściwie się rozwiązał, jak wiecie jesteśmy w programie in vitro z sukcesem i w umowie pisze że między transferami crio maks czasu to 2 m-ce, a między ostatnim crio a następną stymulacją to 4 m-ce związku z tymi terminami obawiałam się że czekając tak długo na te badania, a potem na wizytę u immunologa rozwiążą z nami umowę, Jednak po dzisiejszej rozmowie z paniami z rej, jestem uspokojona, te terminy dotyczą osób które bez powodu nie pokażą się w klinice, a my w końcu z zalecenia gina mamy wykonać te badania. więc już jestem spokojna. Dzisiaj zrobiłam wymaz z kanału szyjki i posiew na bakterie tlenowe, beztlenowe i chlamydię, wyniki za tydzień, oby wszystko było dobrze. Wczoraj również wykonałam badania w por. cytometrii przepływowej na CD 3,4,8,19,16+56, wyniki za 2 tygodnie.
A propos kliniki Asita wiesz jaka dzisiej była kolejka o 12, żadnego miejsca nie było wolnego, dostawili krzesła na korytarzu. a nasze doktorki uwijały się jak w pszczoły w ulu.

Olusia - Może i by było można zrobić , ale ja głupia w klinice zrobiłam bo z zaskoczenia mi lekarz powiedział , ze możemy te badania zrobić no i w pierwszym momencie nie pomyślałam żeby je samemu gdzieś zrobić:sorry2:.
A jeżeli chodzi o ból głowy to ja 2 ostatnie dni miałam przechlapane , dopiero dziś do żywych wróciłam. Myślałam że może te moje antybiotyki tak na mnie działają ale chyba faktycznie ciśnienie jest marne. Właśnie 3 kawę piję i jak by można było to bym spać poszła na biureczko:happy2:.

dorota - Czyli jak by nie patrzeć to wyniki w maju .:szok: Rewelacja. No trudno ale widzę że ostro działasz zbadaniami
nawet nie chcę się zagłębiać cóż to jest CD + te numerki

Ostatnia edycja:
coś musi być z tą pogodą i ciśnieniem bo mnie głowa boli od soboty, nic mi nie pomaga począwszy od apapu a kończąc na ketonalu 100, w środę już nie mogłam wytrzymać, poszłam do rodzinnego, mam zapisane na ból coś nowego i zwolnienia na 3 dni, niby już mnie tak mocno nie boli, ale ciągle ją czuję, do tego jestem zmęczona tym bólem.

tak Olusia, kariotyp można zrobić w diagnostyce, ale nie pamiętam jak długo się na niego czeka.

reklama
dorotav - Chcąc nie chcąc wpisuję te badania na moją listę :dry: , zapytam o nie lekarza na kolejnej wizycie. Dzięki bardzo.

Olusia - Tak jak widząc co dorota pisała o tych cenach kariotypów to ja chyba jednak mniej płaciłam . Jeżeli dobrze mi się przypomniało to chyba było 900 zł za mnie i M , te 1500 to jeszcze z czymś tam płaciłam:baffled:. Sorki ale chyba tak to było. Ale wyniku kariotypów na pewno oni robią w diagnostyce , bo ja dostałam 2 takie teczki z diagnostyki z wynikami. Także można lepiej samemu zrobić u nich a z katą stałego klienta to jest jeszcze zniżka.

Do góry