Sylwia1985 bardzo Ci dziękuję.
Teraz jak to wygląda u mnie w praktyce - miałam podczas stymulacji ponad 19 pęcherzyków (dużo małych, nie liczyli ich dokładnie), pobrali mi 9, dojrzałych było tylko 7. Te liczby mogą sugerować więc (teoretycznie) zły poziom leków, wpływający na niedojrzałość komórek i ich jakość.
Na tym etapie - mam do wykorzystania jeszcze 2 zamrożone zarodki - nie wpłynę niestety już na ich jakość a do transferu podchodzę na cyklu sztucznym bez owulacji (więc jak rozumiem nie ma problemu wysokiego LH czy korelacji z PRG bo go nie wytwarzam naturalnie - tylko suplementacja sztuczna), pozostaje temat wpływu insuliny na implantację a dokładnie czy sama kwestia złego doboru tego leku (Glukophage) może na nią znacząco wpłynąć
...
Najlepiej gdybym zweryfikowała poziom dawki leku poprzez badanie, a już obowiązkowo jeżeli podchodziłabym do kolejnej procedury IVF (stymulacji).
Kolejna kwestia to odstawienie leku - na podstawie tego co piszesz i tego co sama znalazłam na pewno min. do 12tc nie odstawiam.
Mam nadzieję że wszytko dobrze zrozumiałam ;-) Notatki już porobiłam i mam plan zasypać lekarza pytaniami i propozycjami