reklama
_Infinity_
Fanka BB :)
Olusia ja mam dokładnie tyle samo
Ja bym się nie sugerowała tymi wynikami - niektóre Kliniki podają skuteczność blisko 50% a jak wygląda to w praktyce wiemy ... Poza tym ja miałabym wiele 'ale' do tego kalkulatora ;-) na podstawie tak ogólnych, niekompletnych i nieprecyzyjnych danych wg. mnie nie można uzyskać wiarygodnego wyniku. Wiemy też że dużo zależy od Kliniki i jeszcze tysiąca innych kwestii - więc dziewczyny nie dołować się przypadkiem tymi wynikami! ;-)
Ja bym się nie sugerowała tymi wynikami - niektóre Kliniki podają skuteczność blisko 50% a jak wygląda to w praktyce wiemy ... Poza tym ja miałabym wiele 'ale' do tego kalkulatora ;-) na podstawie tak ogólnych, niekompletnych i nieprecyzyjnych danych wg. mnie nie można uzyskać wiarygodnego wyniku. Wiemy też że dużo zależy od Kliniki i jeszcze tysiąca innych kwestii - więc dziewczyny nie dołować się przypadkiem tymi wynikami! ;-)
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
mmm... oczywiscie jak sie skusze na kawaleczek... mniam mniam....:-)
_Infinity_ nie nie absolutnie sie nie doluje... to tylko kalkulator.. :-)
mmm...
mmm... oczywiscie jak sie skusze na kawaleczek... mniam mniam....:-)
zaraz wyślę DHLem
Cześć dziewczyny. Ja postanowiła nie popadać w paranoje i zafarbowalam odrosty. Jak ma się udać to się uda. Czytalam kiedyś wywiad z M. Rozenek ona miała dwa in vitra i po pierwszym zabiegu poszła na konie!!!!! I udało jej się. Więc rozumie że trzeba bardziej o siebie zadbać ale nie zamierzam zamknąć się w szklanej kuli i izoliwac od wszystkiego. Nie wuem jaki będzie tego skutek mam nadzieje ze będzie ok testu jeszcze nie zrobilam
_Infinity_
majka201 popieram - ja absolutnie nie wierzę w takie rzeczy, a już na pewno nie w ich negatywny wpływ przed transferem
Po transferze to co innego - wg. mnie umiarkowany wysiłek, brak stresów może pomóc. Odnośnie farby mi lekarz mówił aby w pierwszym trymestrze się wstrzymać a jeżeli już - nie używać tej z amoniakiem.
Nie dajmy się zwariować - wiem że czasem chcemy tak bardzo że zrobiłybyśmy wszytko - nawet jak by nam ktoś powiedział np. że do góry nogami trzeba spać i to pomoże
Po transferze to co innego - wg. mnie umiarkowany wysiłek, brak stresów może pomóc. Odnośnie farby mi lekarz mówił aby w pierwszym trymestrze się wstrzymać a jeżeli już - nie używać tej z amoniakiem.
Nie dajmy się zwariować - wiem że czasem chcemy tak bardzo że zrobiłybyśmy wszytko - nawet jak by nam ktoś powiedział np. że do góry nogami trzeba spać i to pomoże
mmm...
mój M żartował, że po przytulankach powinnam wisieć głową w dól na karniszu, wtedy na pewno się udaInfiniti ja już nawet nogi w górze zaliczyłam przy naturalnych staraniach
reklama
_Infinity_
Spoko to chyba standard Ale można powiedzieć że ma jakieś uzasadnienie, podobnie jak pozostanie na fotelu po zabiegu inseminacji.Infiniti ja już nawet nogi w górze zaliczyłam przy naturalnych staraniach
Gorzej z tym tysiącem przesądów i zaleceń przy IVF które dla mnie w znacznej części nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Ale rozumiem też skąd to wynika, niestety ...
A propos chwytania się wszystkiego - ja miałam okres tysiąca pomysłów i najlepiej brałabym/robiła wszytko co gdzieś/ktoś napisał że niby może pomóc - na szczęście po rozmowie z lekarzami i poczytaniu kilku odmiennych zdań na te tematy chyba zmądrzałam
Stwierdziłam z biegiem czasu że nie będę przesadzać i poza lekko zwiększoną dawką Luteiny o 1 tabletkę stosuje się w 100% do zaleceń lekarza.
Ostatnia edycja:
Podziel się: