reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

adunia , vane - trzymam kciuki za wasze wyyyyysokie betki &&&&&&&&&&
myszka - witaj na forum :) , spokojnie możesz próbować już w marcu , to nie jest za szybko no chyba , że chcesz od tego wszystkiego odpocząć. Niektóre dziewczyny tutaj '' szły na żywioł '' :) i próbowały cykl za cyklem i były powodzenia więc trzymaj się a ja trzymam kciuki za Ciebie &&&&&&&&
wera - co u ciebie , jak się czujesz ? ja całkiem nieźle tylko czasem dokuczają mi kłucia podbrzusza ale to może mi zostać do końca ciąży więc już się jakoś do tego przyzwyczaiłam :)

reklama
Dodora - wiec mnie uspokoilas....lekarka tez mi mowila ze absolutnie niema przeciwskazan do tego zeby probowac juz w marcu.....ale jedna z dziewczyn z innego forum , mowila mi zebym lepiej poczekala ze 2 czy 3 cykle i wtedy probowala.....ale ja ufam mojej lekarce i mysle ze wie co robi....pozdrawiam:-)

Dodora - dzieki za trzymanie kciukow.
Witaj w gronie, Myszka28 - widze, ze juz prawie mnie dogonilas w czytaniu, ja jestem na etapie 350 postu.
Adunia75 - niewazne czy to bedzie beta czy sikaniec - oby tylko POZYTYWNY...czego Ci zycze.

dodora
dzięki za pamięć :-) u mnie wszystko ok. Dzisiaj miałam usg takie "genetyczne" z pomiarem i sprawdzeniem wszystkich narządów, i wszystko super :-)
ja już czuję się znacznie lepiej, mdłości mnie jeszcze trzymają ale już nie wymiotuję, też mam czasem kłucia w brzuchu, i wtedy się denerwuję, a powiedz bierzesz jeszcze jakieś leki ????????????????
bo ja od 12 tc biorę duphaston 3x1, a wcześniej brałam 3x2, a lekarz powiedział że odstawi mi je całkowicie w 16 tc, do tego biorę witaminy PregnaPLUS

Dzień dobry wszystkim:)
Nie wiem czy mnie pamiętacie, jakiś czas temu zalogowałam się na forum....po dramatycznych wynikach mojego męża:(:(:(Ja nie wiem czy tylko ja jestem stuknięta:(ale moje "dołki" zaczynają mnie wnerwiać:(.....Dziewczynki bardzo proszę o pomoc!!!!!!!!!!! Za kilka dni rozpoczynamy całą procedurę in vitro w klinice w Katowicach.W piątek będę miała 3 dc i wtedy mam jechać na pierwsze usg....plus leki....oczywiście pewnie wtedy też będę miała tysiąc pytań na minutę....ale powiedzcie mi , jesteście bardziej doświadczone...czy na takie usg w trakcie brania zastrzyków będę musiała jeździć co dwa dni?? Czy leki muszą być brane o stałej porze i czy są to tylko zastrzyki....muszę sobie grafik ustalić:):):)Tak strasznie się boję że nie macie pojęcia:(:(:(:(Jeżeli któraś miała in vitro w Katowicach to może jakieś doświadczenia mi pomogą??:)

Szarlotka80
zastrzyki należy przyjmować o stałych prach, do tego leki również. W trakcie stymulki, co klinika to inne zwyczaje, jedno robią usg i e2 przedz każdym podaniem zastrzyku inni co 2 dni,a jeszcze inni jak im się zachce. Tak więc to akurat trudno mi jest okreslić. A poza tym nic się nie bój. Nie takie straszne, lepiej popracuj nad formą psychiczną. Mma nadzieję że będzie to twój pierwszy i ostatni raz:)

Myszka28
Witaj na forum:)

Życzę wszytskim kobitkom oczekującym wysokiej bety:)

szarlotka80 Witaj! Na pocieszenie ci powiem ze nie tylko ty jesteś stuknieta:-D wszystkie tu mamy mniejsze lub wieksze dołki ale teraz musisz sie wziąć w garść. Taki grafik ustali ci twól lekarz prowadzacy i tam bedziesz miała wypisane które zastrzyki kiedy i o jakiej porze i na usg tez lekarz cie zaprosi w odpowiednim momencie a wszystko bedzie zalezało od tego jak bedziesz przechodzic stymulacje.
I głowa do góry wszystko bedzie dobrze;-)

Witajcie dziewczyny i te nowe i te zadomowione juz na wątku. Słuchajcie, wszystkie musicie być silne i wytrwale dążyć do upragnionego celu. Wiem, że fajnie się mówi, ale ja też już jestem po 3 nieudanych IVF w Gdańsku. Mimo to nie załamujĘ się, chociaż wiele razy zaliczam dołki, kiedy widzę kobietę w ciąży lub jakiegoś bobaska. Wiem natomiast, że nie mogę dać się zwariować, bo to mi nie pomoże, a może tylko zaszkodzić w staraniach. Przecież tak wiele zależy od tego co mamy w głowie. Kobietki trzeba myśleć pozytywnie i być dobrze nastawioną.
Ja postanowiłam zmienić klinikę i w marcu chcę udać się do Białegostoku.

Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące wyniku, za te które noszą już w sobie swoje szczęścia i za te które cały czas walczą. POWODZENIA!!!

reklama
wera - ja też jeszcze biorę progesteron ale luteine i dawki mam sobie zmniejszać co 3 dni jedna tabletka mniej , a że zaczynam od 12 dziennie w dół więc trochę to potrwa - teraz biorę 10 dziennie pod język no i mam co tydzień kontrolowac progesteron czy nie spada ale dzisiejszy wynik jest bardzo ładny :) . Do tego biorę 1xdziennie Acard no i nospę jak mam takie bardziej dokuczliwe , mocniejsze kłucia. Z witamin lekarze poradzili mi Feminatal N - pan w aptece też go polecił więc chyba się na niego zdecyduję. Tak na prawdę to myślę , że te wszystkie witaminy dla ciężarówek mają podobny skład więc chyba większej różnicy nie ma. Trzymaj się i dbaj o siebie i swojego astronautę :) . Wiesz , czasem wydaje mi się , że czuję ruchy maluszka ale to chyba za wcześnie i pewnie tylko jakies płyny mi się tam przelewają :)) hahaha

Do góry