reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ewka106-> my musiamy zaczac cala procedure od nowa, bo brak mrozaczkow. To bylo moje pierwsze IVF i mialam minimalne dawki lekow, gdyz lekarz bal sie przestymulowania ze wzgledu na to, ze jestem bardzo szczupla. My sie zgodzilismy, gdyz jest tutaj wszystko sponsorowane (4 proby), ale teraz chce juz troche wieksze dawki, zeby bylo wiecej komoreczek. Lekarz zasugerowal nam miesiac przerwy, tak wiec przypuszczam, ze albo pod koniec stycznia, albo najpozniej w lutym zaczne stymulacje, jesli na USG wszystko bedzie w porzadku po ostatniej ciazy biochemicznej (wizyta 10 stycznia).
Co do tego kiedy mozesz podejsc do crio, to ja nie mam doswiadczenia, ale moj pamietaj jak moj lekarz mowil, ze dobrze jest zawsze zrobic miesiac przerwy.
wera86-> gratuluje serduszka:-)

reklama
ewka
jeżeli lekarz pozwoli ci podejść już w tym cyklu to ja bym nie czekała, leki które się bierze do crio nie są tak obciążające dlatego długa przerwa nie jest potrzebna, w mojej klinice przy crio lekarz kazał mi odczekać min 1 cykl, ale jeżeli jesteś gotowa fizycznie i psychicznie, to ja bym działała :)
powodzenia

baśka
ale fajowo :-) to szybko juz widać na USg

wera - brawo :) serduszko bije jak dzwon !!!
malgo - bardzo mi przykro , nie wolno tracić nadziei i trzeba walczyć dalej ...
ewa - śmiało możesz próbować już w kolejnym cyklu , niektórzy uważają , ze powinno sie robić próby jedna za drugą gdyż niby zwieksza to szanse . Poza tym nie martw się nic bo to twoja pierwsza próba ivf , tak ? Pamietaj , że ciężko jest zajść za pierwszym razem no i masz z tego co pamietam mnóstwo mrożaczków ( 9 ? ) więc luuuzik i działaj jeśli tylko psychika ci pozwala na to.

Dziewczyny mam taki dziwny objaw no i już naczytałam sie oczywiście w necie , że to zły znak :szok: . To znaczy miałam przez jakis tydzień mdłości i takie ciągnięcia w dole brzucha a już drugi dzień jak te objawy zgineły do minimum . Mdłości prawie nie czuję , ciągnięcia wiezadeł też są dużo rzadsze , pozostał jedynie bez zmian objaw bolących , wrażliwych brodawek . mam nadzieję , że to nic złego . W przyszłym tygodniu mam wizyte i do tego czasu to chyba na zawał zejdę.... :)

ANJA* ja mam 25 lat. szczerze nie wiedzialam,ze sa takie ograniczenia wiekowe w uk....
jezeli przeslalabys mi jakies informacje bylabym ci bardzo wdzieczna!!!!jestem zielona w
tym temacie...nie wiem ile wizyt jest potrzebnych i czy uwzgledniliby mi moje wyniki hormonow z uk...
dzieki!

dodora
spokojnie, ja bólu podbrzusza i ciągnięcia wiązadeł nie mam od kilku dni a mimo to dzidzia rośnie, też mam obolałe piersi i brodawki, no i niestety wymiotuje codziennie. ja mam kolejną wizytę za 3 tyg. zobaczysz że wszystko jest dobrze, niektóre nie mają żadnych objawów

Życzę Wam wystrzalowego i udanego Sylwestra, oraz Szczęśliwego Nowego 2011roku spełnienia wszystkich marzeń a szczególnie tego jednego największego jakim jest dzidzia.

Witajcie dziewczyny w Nowym roku!
romka - wysłałam Ci prywatną wiadomość o artemidzie w Białymstoku. Nie wiem z jakich rejonów Polski jesteś, czy szukasz może kliniki bliżej miejsca gdzie mieszkasz ale może Ci się przydadzą te informacje. Pozdrawiam!

wera - oczywiście spanikowałam :zawstydzona/y: , wszystko wróciło tzn. mdłości , ciągnięcia więzadeł , a ja zamiast cieszyć się z lepszych dni to się martwiłam......ech ja chyba nie umiem się nie martwić hahaha

WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM 2011 ROKU !!!!

STARACZKOM ŻYCZĘ ZACIĄŻENIA :)))))

CIĘŻARÓWKOM ŻYCZĘ ZDROWYCH MALUCHÓW :)))))

reklama
Do góry