reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wera

mój gin mówi że na mdłości imbir w każdej postaci. Więc jeśli lubisz sushi to luz.

Malgo79
z tą betą na dwoje babka wróżyła. Powtórz wynik za 2 dni. Prawidłowy przyrost powinien wynieść 66%. Trzymam kciuki:) Wiem co czujesz, ja za pierwszymrazem też tak miałam - mała beta, słabe przyrosty, a potem okazało się że to ciąża pozamaciczna.

Dodora
gratuluję:)

reklama
Wera dzięki za wsparcie. U mnie nareszcie OK. Mam dzis 13dc i z cysty 36mm zostały 3,5mm więc jest OK... Zaczynam stymulkę w następnym cyklu. Fakt faktem jeszcze jedno USG kontrolne w 2dc, ale napewno już wszystko zniknie. Gin powiedział, że punkcja nie jest konieczna ufff.

Ide spać, nerwy mi opadły i cała reszta z nimi. Właściwie powinnam napisać, że się doczołgam do wyrka, bo chodzeniem tego nazwać nie można hihi.

Dziewczyny trzymam kciukasy za przyrost betki.

Ewka, ja ciesze sie ale troche:-),
Juz mialam ciaze pozamaciczna we wrzesniu i wiem jak to boli, wtedy w 11dpt beta byla 8.
wczoraj bylam taka poddenerwowana ze poklocilam sie z mezem o *******y, ale chyba musialam gdzies zlosc upuscic.
Ewcia a kiedy Ty na bete, nie trzymaj nas w niepewnosci, daj znac!

malgo ja jutro na betkę idę. Nie mam żadnych objawów, wczoraj tylko trochę czułam jajnik prawy i to wszystko, widzisz u Ciebie już zawsze zaczyna się coś dziać a u mnie jak do tej pory betka była 0 dlatego wiesz wolę się nie cieszyć na zapas, poczekam i zobaczę. A ty się nie martw czuję że Ci się teraz uda :):) trzymam mocno kciuki a o M się nie przejmuj, ja też się kłócę z moim, wszystko przez tą ciągłą niepewność i strach czy się uda, a oni moim zdaniem nie do końca to rozumieją, hmmm taki już ich gatunek :):) trzymaj się

Witajcie dziewczyny po Swietach:-) Jak duzo tutaj pozytywnych wiadomosci -> xaver, malgo79 gratuluje i trzymam kciuki za duze przyrosty bety.
Wera86 -> ja rowniez slyszalam, ze imbir pomaga na mdlosci.
ewka106-> trzymam kciuki za betke i nie martw sie brakiem objawow, bo to nic nie oznacza na tak wzesnym etapie.
My robimy teraz krotka przerwe, na zregenerowanie sil i w lutym kolejna proba. 10 stycznia idziemy na wizyte kontrolna czy oby wszystko w porzadku po mojej ciazy biochemicznej.
lolitka, co tam u Ciebie? Jestes juz w Bialymstoku?

wera - ja tez mam mdłości ale raczej takie małe całodniowe , które psują mi humor i nic mi sie nie przez to nie chce robić . Mnie pomaga banan , jakis jogurt naturalny i gorąca woda z cytryną . Słyszałam , że herbatka imbirowa też pomaga albo świeży imbir zalany wieczorem wrzątkiem i wypita rano woda nasiąknieta tym imbirkiem.
malgo - gratuluję :) i trzymam kciuki za przyrost &&&&&
xamer - pamietam jak pisałas o nieudanym tescie w wigilie - masakra - a teraz proszę :) gratuluję :)))
ewa - trzymam kciuki za jutrzejszy wynik betki :) &&&&&&&
labo - dziekuje za wyczerpującą odpowiedź :) moje wyniki progesteronu podają w jednostkach ng/ml . Czy wg ciebie te wyniki w wciąż są dobre ? Niby normy pokazuja , ze w pierwszym trymestrze powinno być między 9,3 - 33,2 więc ja się mieszczę :) i już wiem dzięki tobie czemu ten drugi wynik jest mniejszy niż pierwszy. A jak często należy badać ten progesteron - raz na miesiąc ? Przepraszam , że tak drążę :sorry2:

dodora.Jeśli jesteś na wspomagaczach to nie ma sensu badać progesteronu , poza tym to zależy też od lekarza i od tego czy są jakieś niepokojące objawy w każdym bądź razie nie ma co świrować i latać co miesiąc.

dodora
dziekuje za odpowiedz :))) a co sie stalo z pozostalymi twoimi sniezynkami jak moge spytac :))) tak sie ciesze ze ci sie udalo ja jak narazie remontuje mieszkanie i moze od nowego roku zabiore sie ale jeszcze nie wiem bo jak narazie to sie tak strasznie boje kolejnej porazki wiem ze musze pozytywnie wierzyc ale czasem sie nie da :(((( dbaj o siebie :))) jeszcze raz gratulacje :)))

xamer i malgo
wielkie gratulacje

ewka
nie zapomnialam o tobie i dalej trzymam kciuki za wysoka betke :))))

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jestem załamana. Od dwóch dni mam gorączkę ponad 38. W tym momencie 38,8. Lekarz rodzinny zabronił mi brać jakiekolwiek leki. Tylko że naturalne metody ***** dają. Dzisiaj zadzwoniłam do mojej ginekolog i pozwolila mi wziac apap. Martwię się o dzidka mojego, , niby ten apap pomogl rano ale teraz znowu mam prawie 39, plecy mnie bola, kaszle. Znacie jakies inne naturalne metody leczenia poza kapiela w chlodnej wodzie, okladami z octu, herbata z cytryna i miodem. To nic nie pomaga a boje sie brac kolejnych dawek leków. HELP

Do góry