reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny - wspaniałe wiadomości!! Beta jedna za drugą przyrastają pięknie - GRATULACJE!
Olusia - jakie dostałaś antyki i od kiedy zaczynasz?
keki - cholernie mi przykro z powodu pracy :(

Ja leczę grzybka, ale nie wiem co i jak... Dostałam sprzeczne informacje w klinice: lekarz kazał wybrać lekarstwa (gyno femidazol) i zrobić ponowne badania między 10 a 14 dc, natomiast położna widząc zapis doktora kazała zrobić badania po 2 tygodniach od skończenia opakowania. Jedno wyklucza drugie, bo mam się pojawić w 18-19 dniu cyklu... I w dodatku w międzyczasie wystąpi okres, co jeszcze wydłuży czas brania globulek. Masakra... Któraś z Was robiła badania po leczeniu grzyba? Ile po skończeniu lekarstw?

I jeszcze mam pytanie co do acardu - jaka dawka i od kiedy zacząć przed transferem? A po tej dwudniowej przerwie na transfer do kiedy się bierze? U mnie nikt mi nie mówił o acardzie... Wrrrrr!

reklama
alternatywa teraz czekam do16dc i od 16dc mam brac przez 10 dni luteine po 2 tabl,,, czekam na @ i od 1 dnia zaczynam brac anty - a dostalam Marvelon jesli dobrze czytam z recepty....
1 tabletka dziennie, ja bralam juz 4 dni przed transferem i caly czas bralam, ja nie odstawialam na czas transferu ale laski pisaly ze odstawialy na 2 dni i potem wziely w tym samym dniu co transfer....

Olusia mam (miałam) umowę na czas określony, ale do 2019 r., więc w razie ciąży przywrócenie do pracy i normalnie wszystkie świadczenia. Ale nie uprzedzajmy faktów, choć moje nadzieje są ogromne...

keki84 to trzymam kciuki za powodzenia !!:tak:

Ale mi sie dzis chce spac... wczoraj mialam dniowke, dzis wczesniej sie obudzilam, wiec chyba dzis wczesnie pojde... moze zasne... chociaz ostatnio zle sypiam ech....

Dziewczyny... Dostałam dziś w pracy wypowiedzenie, więc niedzielny crio to moje być albo nie być... :-(
Keki kurczaki, mam nadzieje ze urzedzie im nosa i będziesz w ciazy:)

keki84 przykro mi ale dlaczego dali tobie wypowiedzenie? co bylo powodem? trzymam kciuki za niedzielne crio... musi sie udac!!

A powiedzcie mi dziewczyny jaka jest procedura zamrazania komorek? potem je odmrazaja i zapladniaja tak? ale chodzi mi o to ze jak wykorzystam te co mi zaplodnia czyli te 6 to potem musze placic za tamte? czy jak to jest? moga potem mi bez problemu odmrozic komorki i zaplodnic nowymi plemnikami? i potem sie czeka ok 2-3 dni tak?

Olusia juz rozmawialiśmy o tym, zapłodnienie komórek i transfer plus wizyty to 5-6 tys w zależności od kliniki, komórki tez maja swoją datę przydatności i generalnie wysychaja, a pamiętaj ze przy 3 podejściu zapladniają wszystkie, więc taniej bedzie wystymulować sie ponownie zeby otrzymać jak najwieksza ilośc komorek

Lilia właśnie doczytalam...... Juz niedługo transfer jupijajej :))))))))) 3mam kciukaski

genna aha czyli to juz jest potem platne.. to chyba faktycznie lepiej sie wystymulowac przy 3 probie... chociaz mam nadzieje ze nie bede musiala podchodzic do 3 proby....

Yplocka- pięknie beta rośnie i oby tak dalej, kochana powiedz mi kto jest Twoim lekarzem prowadzącym?

Keki84- przykro mi bardzo....nie ma jak wsparcie otoczenia i wsparcie finansowe... 3mam kciukasy

Oktavi
atosiban ( handlowa nazwa leku to tractocide) podawany jest jako wlew i redukuje skurcze macicy. Z badań wynika, że przy reaktywnej macicy zwiększa szansę zagnieżdżenia o 30 %. L-arginina podawana w trakcie stymulacji w zwiększonych dawkach poprawia istotnie liczbę i jakość komórek (z kilku publikacji zagranicznych)

GizaS
walcz, nie poddawaj się.

basidrak bardzo mi przykro, przy kolejnej próbie na pewno się uda

:-)Lilia cieszę się bardzo z Twojego crio. mocno, mocno trzymam kciuki za sukces.

Jo.M chyba wiem z jakimi myślami i decyzjami musisz się zmierzyć. Ja też rozpatrywałam komórkę dawczyni, mój lekarz delikatnie sugerował własne jajeczka. Każda decyzja, jaką podejmiesz będzie właściwa.
Bziumelka trzymam kciuki za punkcję :-)

Siaga;
za piękny widok Twojej kropeczki, mam nadzieję, że też się doczekam

martaczi zazdroszczę Ci widoku tego serduszka. musiało być piękne. Oczywiście, że wszystko będzie dobrze :-)

Minni27 trzymam kciuki za Twoją wizytę. cudnego oglądania.

yplocka1 gratuluję przyrostu :-)

basidrak tak jak radzą dziewczyny testy owulacyjne mogą pomóc

dorotav za owocną walkę, oby wszystko poszło po Twojej myśli

reklama
Do góry