reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zapomniałam wam napisać ze dzwoniła pani dr z poradni genetycznej i moje kariotypy OK :-) Mojego starego jeszcze wyników nie ma mimo iż robiliśmy razem, więc zielone światło do kolejnego podejścia :) miałam umowic sie w okolicy świat na wizytę w klinice jak będę miała wyniki i co ? Najbliższy termin w drugiej połowie sstycznia :szok: Więc Pańi z recepcji kazała przyjechać tak jak dr prosił , moze mnie przyjmie miedzy pacjentkami, taaaa 200 km przejade a moze mnie nie przyjmie :/

reklama
Jest @ pelna para. Ten brzuch nie bolal mnie tak po prostu.
Czytalam ze owu to tak ok. 10 dni od pierwszego dnia czyli mi wypadnie pi razy drzwi na swieta. Nie wiem co robic bo bardzo bym chciala po lezec i nic nie robic a tu w pracy nie dostane urlopu. Nawet na zadanie bedzie problem bo bede sama. Kurcze.
Ile dni od owu jest transfer???
Czytalam tez ze najlepiej jest podejsc przy drugim cyklu... a ja mam podejsc od razu.... nie wiem co myslec...

Bardzo serdecznie dziękuję za wczorajsze wsparcie i uspokojenie po moim domniemanym falstarcie z Gonalem :) Dzisiaj było już ok chociaż "pikania" w ogóle nie było. Trzymam kciuki za Was wszystkie !!! Jesteście niesamowite !!! pozdrawiam ciepło K.

Olusia – cieszę się, że już niedługo wracasz do walki :-)

Niepokorna – zgadzam się z genną, znieczulenie jest boskie :-D

keki84 – bardzo mi przykro, ale zrobili Ci prezent świąteczny :wściekła/y: niech ich trafi… &&&&&&& za transfer

genna – cudowna wiadomość czyli nie długo ruszasz do kolejnej walki :tak:
martaczi – dziękuję za &&&. No fakt, do crio zostały mi 3 dni, jakoś dalej to do mnie nie dociera :-) Mam nadzieję, że się nie przemęczasz, only relax :tak:

ann.k1 – widzę z Twojej sygnaturki, że Twój beta pięknie rośnie, gratulacje.

peti30, Siaga, Minni27 - &&&&&&& za jutrzejsze wizyty, cudownych wieści Wam życzę.

Niepokorna, Bziumelka, elleni - oby jutro pokazały się jakieś zagubione komórki :-)

Jo.M., zula_5 – czekam na info po wizytach, &&&&&&&

madzia i piotr – wysokiej bety Ci życzę.

ona_tu_jest – a co z Tobą?? Masz jutro punkcje??

Ja dziś byłam na zakupach i już zaczynają się pielgrzymki w sklepach :szok: Idę spać, jelita mi dziś strasznie dokuczają, dobranoc.

GRUDZIEŃ:

13: peti30 - USG pęcherzykowe
13: Siaga - USG pęcherzykowe
13: Minni27 - USG serduszkowe
13: Niepokorna - punkcja
13: Bziumelka - punkcja
13: elleni - punkcja
13: Jo.M. - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
13: madzia i piotr - wysoka beta
13: zula_5 - wizyta u endokrynologa

13-14: ona_tu_jest - wstępna data punkcji

14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
14: yplocka1 - III wysoka weryfikacja
14: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)
15: Jogo - udany transfer
15: keki84 - udany transfer
16: Lotinda - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
16: labo75 - USG serduszkowe
16: Lilia♥ - tak długo wyczekiwany criotransfer :)
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe
27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 – punkcja

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

peti30 -Siaga - Minni27 Powodzenia na jutrzejszym usg
Niepokorna Bziumelka elleni owocnego jajkobrania:)
Jo.M. - tak jak dziewczyny pisały bez konkretnych badań szkoda twojego zdrowia na kolejne próby. Trzymam kciuki za pomyślny plan działania.
madzia i piotr - kciuki za wysoka beta
zula_5 - daj znać jak poszła wizyta u endokrynologa

Jest @ pelna para. Ten brzuch nie bolal mnie tak po prostu.
Czytalam ze owu to tak ok. 10 dni od pierwszego dnia czyli mi wypadnie pi razy drzwi na swieta. Nie wiem co robic bo bardzo bym chciala po lezec i nic nie robic a tu w pracy nie dostane urlopu. Nawet na zadanie bedzie problem bo bede sama. Kurcze.
Ile dni od owu jest transfer???
Czytalam tez ze najlepiej jest podejsc przy drugim cyklu... a ja mam podejsc od razu.... nie wiem co myslec...

Kochana jesteś świeżo po stymulacji, a zazwyczaj następny cykl jest cyklem bezowulacyjnym. Także duże prawdopodobieństwo, że nie będziesz miała owulacji w tym cyklu. W takim wypadku pozostaje podejście na cyklu sztucznym, ryzyko czy będzie owulacja, bądź po prostu odłożyć wszystko o jeden cykl. Ja zawsze tak miałam - po każdej nieudanej próbie był cykl przerwy.

Transfer zazwyczaj odbywa się tyle dni od owulacji ile mają zarodki. No chyba że masz 2 lub 3 dniowe i chcesz hodowli do blastki, to wtedy przykładowo owulację masz w poniedziałek, przy np. dwudniowych zarodkach rozmrożą je w środę, a transfer będzie w sobotę.

To byloby w styczniu :)...
Moj mrozaczek jest chyba ba juz 5 dnioy bo w czwartek punkcja a we wtorek dzwonili do meza ze jeden tylko przetrwal i mroza.

Czyli jesli drugi cykl to bede musiala brac jakies leki aby go wywolac bo ostwtnio czekalam i czkalam i sie nie doczekalam dopiero po lekach w trzecim miesiacu dostalam @
Lekarz chyba wie co robi.
Musze wstac i isc do pracy a dzis piatek 13. Na dodatek jestem sama i nie moge nie isc. :(

Dziewczyny trzymam za was kciuki.
Nie rozumiem jak moga tak z pracy zwalniac. Choc ja tez w tajemnicy wszystko robie. Wie kilka osob ktore mi pomaga.

Moze w grudniu beda same dobre wiadomosci juz. Bo tych zlych za duzo bylo.

reklama
Do góry