reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Buzimelka u mnie nie badali progesteronu po ovitrele.

No widzisz Lila ja Ci nie pomoge bo akardu też nikt mi brać nie kazał. Nie miałam też luteiny tylko duphaston 3x1 i nie zmieniali tego i estrofem 3x1 i żadnych weryfikacji. Dopiero tutaj dowiedziałam sie ze dziewczyny tak robią i jestem teraz o tyle mądrzejsza że po transferze będę się weryfikować na własna rekę moze pomogę jakos moim dzidziusiom się u mnie zadomowić.

reklama
Lilia zacznij od dzisiaj łykać acard 1x1.

W piątek 13-tego mam pierwsze usg,powinnam zobaczyć malutką kropeczkę, już się doczekać nie mogę:-)
W jhakich dawkach nalezy przyjmowac ACARD I W JAKIM CZASIE PRZED TRANSFEREM NAJLEPIEJ?

Faktycznie pomaga przy zagniezdzaniu zarodka?

Bziumelka ja też w dniu podania Ovitrelle miałam rano zbadać progesteron. To jest tak, że jak na tym etapie wyjdzie >1,5 to w danym cyklu nie robią transferu.

Lilia, ja na spokojnie jeszcze policzyłam i chyba jest tak, że transfer robią, gdy minie piąta doba od owu, prof. chyba przyjął u mnie owu wczoraj, dlatego wychodzi crio w niedzielę :-) Ufam mu, więc już nie marudzę :-)
Mój transfer będzie w 27dc :errr:

Ostatnia edycja:
Hope acard pomaga w ukrwieniu. Zaczęłam go brać ok 5-6 dni przed transferem. Nie wiem czy są inne dawki, ja biorę Acarg 75 mg po 1 tabletce dziennie.

Nadal go bierzesz czy juz odstawilas?
Bralas przy transferze ze swiezych zarodkow i mrozonych?

Qde u mnie to nic nie chca dawac przed i po transferze i troche strach na wlasna reke :p

Spadam dziewczyny, muszę tutaj częściej sie logować żeby potem tyle nie nadrabiać bo nie jestem w stanie zobaczyć tych wszystkich szczęśliwych betek :-D

Hope, acard brałam i przy inseminacjach i przy oby transferach. Wszystkie leki biorę cały czas. Bez konsultacji z lekarzem trochę się boję je odstawiać. Oprócz acardu biorę luteine 100, 4x dziennie, Encorton, żeby organizm nie odrzucił zarodka. Niedawno pisała na forum dziewczyna, która do crio podchodziła za granicą i tam na naturalnym nie dali jej żadnych leków i zalatwiła sobie leki u lekarza w Polsce. Jak dobrze pamiętam to jest w ciąży. Dlaczego Tobie żadnych leków nie dają?

elleni - czy Ty masz jutro punkcje?? Kalendarz mi coś zwariował...

keki84 - jak masz jakieś wątpliwości to najlepiej zapytaj lekarza, on rozwieje Twoje wątpliwości. Daje rady w tej sprawie, a w sumie lepsza nie jestem :-D Jak jestem u dr w gabinecie to czasem jak zaczarowana i o połowę rzeczy zapominam się zapytać, a jak już wrócę do domu to dzwonię do kliniki z zapytaniem :-D

Siaga - a nie odstawiałaś na 2 dni przed transferem?? Któraś dziewczyna tak pisała, żeby zrobić, tylko nie pamiętam kto to był :-( A po transferze znowu brać, tylko nie mam pojęcia w czym ta przerwa miała pomóc...

GRUDZIEŃ:

12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12: ann.k1 - II weryfikacja

12: elleni - punkcja
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)

13: peti30 - USG po wysokiej becie
13: Niepokorna - punkcja
13: Bziumelka - punkcja
13: Minni27 - kolejne USG po wysokiej becie
13: Jo.M. - wizyta, ustalenie dalszego planu działania

13: Siaga – USG pęcherzykowe
13-14: ona_tu_jest - wstępna data punkcji
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
14: yplocka1 - III wysoka weryfikacja
15: Jogo - udany transfer
15: keki84 - udany transfer
16: Lotinda - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
16: Lilia
- tak długo wyczekiwany criotransfer :)
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
Hope84 - udane crio
Madzia76 – punkcja

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry