reklama
elleni - mnie się do sikańca na pewno nie będzie spieszyło. W swoim życiu zrobiłam ich już tyle, że raczej nie ma mowy, żeby mnie ktoś na niego namówił. NIE ZNOSZĘ TEJ JEDNEJ KRECHY NA SIKAŃCU Sikańca zrobię jak uda mi się zajść w ciąże i beta będzie w miarę wysoka. A bete będę robiła dopiero po świętach, będę miała podane zarodki 3-dniowe i przed świętami to będzie za wcześnie na betę.
Też mam czasem problemy z emotikonkami, edytowaniem, zdarza się to naprawę często, wtedy przerzucam się na inną przeglądarkę i po problemie.
agnella - witaj na forum. Przepiękna beta, trzymam kciuki za przyrost. Nawiązując do Twojej szefowej to powiem Ci, że to jakaś torba Przede wszystkim to bym ją opieprzyła za to, że opowiada na prawo i lewo o Twoich sprawach prywatnych Co za babsztyl. Jak się stresujesz to ja na Twoim miejscu na pewno do pracy bym nie wróciła. Musisz odpoczywać i się nie denerować, aby maluszek zdrowo rósł. A jeżeli chodzi o L-4 to powiedz lekarzowi prowadzącemu w jakiej jesteś sytuacji, bez gadania da Ci L-4. Mój lekarz jest zwolennikiem L-4, wie ile to kosztuje, a stres nie pomaga w tej całej sytuacji.
keki84 - ja będę miała crio w 15 dc. Jak wróciłam do domu to uświadomiłam sobie, ze dr chyba się pomylił to za wcześnie, zawsze mówił, że crio na sztucznym cyklu będzie w 18 dc. Zadzwoniłam do niego, powiedział, że wszystko jest OK., moja śluzówka jest już na tyle ładna, że crio mam w 15 dc. Trzeba po prostu zaufać dr :-) A jak masz jakieś wątpliwości to po prosyu zapytaj.
Madzia 76 - no tak TSH masz za wysokie, euthyrox jest na receptę. Proponuję ci udać się jak najszybciej do endokrynologa. TSH powinno być 1-1,5. Ale powiem Ci, że nie jedna już zaszła z TSH na poziomie ponad 2
Bziumelka - &&&&&&&& za seksik na szkiełku :-)
dorotav, Olusia7982 - powodzenia na Waszych jutrzeszych wizytach. Dajcie znać co i jak.
ann.k1 - &&&&&& za przyrost
Zuzia2011 - co z Twoim crio. Nie wiem czy mi coś nie umknęło... :-(
Ja dziś byłam u szefa powiedzieć, że jestem do końca tygodnia, bardzo się denerwowałam. Powiedziałam, że idę na badania, strzelił focha, ale już mu przeszło. Bo mój szef z tych co fochami rzucają jak mu się coś niepodoba A ja generalnie mam w nosie, że mu coś się nie podoba, ja walcze o swoje szczęście :-)
GRUDZIEŃ:
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12: ann.k1 - II weryfikacja
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą
13: peti30 - USG po wysokiej becie
13: Niepokorna - punkcja
13: Bziumelka - punkcja
13: Minni27 - kolejne USG po wysokiej becie
13: Jo.M. - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12: elleni - punkcja
13-14: ona_tu_jest - wstępna data punkcji
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
14: yplocka1 - III wysoka weryfikacja
15: Jogo - udany transfer
15: keki84 - udany transfer
16: Lotinda - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
16: Lilia♥ - tak długo wyczekiwany criotransfer
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe
STYCZEŃ:
7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
Hope84 - udane crio
Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer
Też mam czasem problemy z emotikonkami, edytowaniem, zdarza się to naprawę często, wtedy przerzucam się na inną przeglądarkę i po problemie.
agnella - witaj na forum. Przepiękna beta, trzymam kciuki za przyrost. Nawiązując do Twojej szefowej to powiem Ci, że to jakaś torba Przede wszystkim to bym ją opieprzyła za to, że opowiada na prawo i lewo o Twoich sprawach prywatnych Co za babsztyl. Jak się stresujesz to ja na Twoim miejscu na pewno do pracy bym nie wróciła. Musisz odpoczywać i się nie denerować, aby maluszek zdrowo rósł. A jeżeli chodzi o L-4 to powiedz lekarzowi prowadzącemu w jakiej jesteś sytuacji, bez gadania da Ci L-4. Mój lekarz jest zwolennikiem L-4, wie ile to kosztuje, a stres nie pomaga w tej całej sytuacji.
keki84 - ja będę miała crio w 15 dc. Jak wróciłam do domu to uświadomiłam sobie, ze dr chyba się pomylił to za wcześnie, zawsze mówił, że crio na sztucznym cyklu będzie w 18 dc. Zadzwoniłam do niego, powiedział, że wszystko jest OK., moja śluzówka jest już na tyle ładna, że crio mam w 15 dc. Trzeba po prostu zaufać dr :-) A jak masz jakieś wątpliwości to po prosyu zapytaj.
Madzia 76 - no tak TSH masz za wysokie, euthyrox jest na receptę. Proponuję ci udać się jak najszybciej do endokrynologa. TSH powinno być 1-1,5. Ale powiem Ci, że nie jedna już zaszła z TSH na poziomie ponad 2
Bziumelka - &&&&&&&& za seksik na szkiełku :-)
dorotav, Olusia7982 - powodzenia na Waszych jutrzeszych wizytach. Dajcie znać co i jak.
ann.k1 - &&&&&& za przyrost
Zuzia2011 - co z Twoim crio. Nie wiem czy mi coś nie umknęło... :-(
Ja dziś byłam u szefa powiedzieć, że jestem do końca tygodnia, bardzo się denerwowałam. Powiedziałam, że idę na badania, strzelił focha, ale już mu przeszło. Bo mój szef z tych co fochami rzucają jak mu się coś niepodoba A ja generalnie mam w nosie, że mu coś się nie podoba, ja walcze o swoje szczęście :-)
GRUDZIEŃ:
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12: ann.k1 - II weryfikacja
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą
13: peti30 - USG po wysokiej becie
13: Niepokorna - punkcja
13: Bziumelka - punkcja
13: Minni27 - kolejne USG po wysokiej becie
13: Jo.M. - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12: elleni - punkcja
13-14: ona_tu_jest - wstępna data punkcji
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
14: yplocka1 - III wysoka weryfikacja
15: Jogo - udany transfer
15: keki84 - udany transfer
16: Lotinda - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
16: Lilia♥ - tak długo wyczekiwany criotransfer
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe
STYCZEŃ:
7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
Hope84 - udane crio
Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer
Hope84
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny.
Nie jestem w stanie nadrabiać tych wszystkich postó które tutaj prdukujecie jest ich po prostu masa. Niestety nie mam możliwosci aby ciagle być na forum wiec staram sie choć raz na dwa dni tu zagladnać.
Jestem po wczorajszej wizycie. Wszystkie badania juz zrobione (tylko na chlamydię czekam), ale dostałam już antykoncepcję. I tu mam pytanko cz któraś z Was miała kiedyś takie tabletki jak medinette?. Mam zaczać je brać od 5 dc. Nie pamietam dobrze ale wydaje mi sie ze przy pierwszym ivf bramał od 2 dc. i były inne, ale być moze teraz mam takie ok nie czepiam się . Niepokoi mnie jednak moje tsh 3,040 (niby w normie) ale z tego co tutaj dzieki Wam wyczytałam to jest za wysokie i powinno być cos około 1. Tyle tylko ze mój lekarz jakoś specjalnie sie nim nie przejął. I teraz nie za bardzo wiem co mam zrobić , czy wziaść na własną rękę eutyrox a jeśli tak to jaką dawkę i wybrać sie do endokrynologa (oczywiście prywatnie bo na kasę chorych to szans nie ma). Mój dr. powiedział ze tsch powinno być w granicach coś około 2,5 kurcze ale czy na pewno??? i że zrobie sobie tsh jeszcze najwyzej przed samą punkcją. tylko czy to nie bedzie za późno na wyrónanie tej tarczycy eutyroxem. Poradzcie cos proszę.
Moj prof y=tez zbytnio nie sprawdza TSH ja mu mowie o tym to mowi,ze nie ma wielkiego znaczenia jak miesci sie w normie.....
Natomiast moj znajomy gin, do ktorego chodze stacjonarnie powiedzial mi przy podejsciu do crio,ze lepiej aby nie przekraczalo 2,5 bo jesli by przekroczylo to nie ma sensu podchodzic do transferu....
Co lekarz to inna metoda...moj gin mowil,ze jesli u kobiety swierdzono niedoczynnosc tarczycy i jest ona leczona farmakologicznie to najlepiej aby ?TSH bylo w granicach 1....
Moje TSH od czasu leczenia tzn roznych stymulacji skakalo od 1,8 nawet do 3 i ja biore na wlasna reke euthyrox. Zaczelam od 25 ale minimalnie mi spadl do 1,89 a teraz biore 50 i musze isc skontrolowac...
Lilia dzięki, tylko kurcze czemu mój gin nie za bardzo zwraca uwagę na to tsh. Przy tamtym ivf też było coś ponad 2 i moze to była przyczyna że 5 zarodków z blastocysty (podobno wszystkie super) sie nie przyjeło. Odkąd znalazałam to forum to dowiedziałam się od Was bardzo wielu rzeczy. Patrzę też na Wasze suplementacje ja nie brałam do invitro nic prócz kwasu foliowego. A tu widzę acar, Q10 itd. Kurcze u mnie nikt nic nie powiedziałą aby brać cokolwiek innego. Czasem mam wrazenie że oni to w d..... mają jak bedzie to będzie a jak nie to trudno, taka chyba trochę znieczulica.
A czy ja też mogę poprosoć o wpisanie mnie do kalendarza na styczeń punkcja
A czy ja też mogę poprosoć o wpisanie mnie do kalendarza na styczeń punkcja
Hope no własnie tak sobie myślę czy nie wziąść na razie 25 na własną rękę i posprawdzać sobie to tsh bo co mi po tym jak zrobie przed samą stymulacją, przecież to mi do transferu nie spadnie. Mój mąż ma niedoczynnosć i bierze eutyrox 100 wiec nie miałabym problemu z tabletkami. Albo faktycznie wybiorę sie do jakiegoś gin-endokrynologa i powiem w czym rzecz, tylko kurcze po co skoro mam swojego który tak naprawdę powinien wiedzieć czy powinnam wziaćś ten eutyrox przed ivf czy nie. Mnie sie wydaje że u mnie to jest problem z implantacją bo skoro blastki były ładne i nam sie nie udało to kurcze musze cos zrobić aby sie mocnie przykleiły albo coś wyeliminowac przez co nie chcą sie kleić ah mnetlik w głowie mam.
Madzia - bo generalnie jest tak, że ginekolog nie zwraca na to uwagi. Do pierwszego in vitro miałam TSH chyba na poziomie 2,52 i mój dr powiedział, że rzeczywiście powinno być do 2,5, ale on zaleca konsultacje u endokrynologa. A endokrynolog, że 1-1,5. Ja uważam, że trzeba walczyć z tym wysokim TSH, trzeba je obniżyć, szansze zawsze wzrastają na zajcie w ciąże. Zaraz uzupełnie kalendarz. Dziewczyny jak mam brać acard?? Pomóżcie pliz :-) GRUDZIEŃ: 12: dorotav - wizyta przed udanym crio 12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania 12: ann.k1 - II weryfikacja 12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą 13: peti30 - USG po wysokiej becie 13: Niepokorna - punkcja 13: Bziumelka - punkcja 13: Minni27 - kolejne USG po wysokiej becie 13: Jo.M. - wizyta, ustalenie dalszego planu działania 12: elleni - punkcja 13-14: ona_tu_jest - wstępna data punkcji 14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem 14: yplocka1 - III wysoka weryfikacja 15: Jogo - udany transfer 15: keki84 - udany transfer 16: Lotinda - wizyta, ustalenie dalszego planu działania 16: Lilia♥ - tak długo wyczekiwany criotransfer 17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne) 17: Esiek - USG pęcherzykowe STYCZEŃ: 7: MagdaM33 - wizyta kontrolna Hope84 - udane crio Madzia76 - punkcja (data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer
Ostatnia edycja:
Hope84
Madzia76 aby mozna bylo zobaczyc jakiekolwiek efekty to przynajmniej trzeba brac je miesiac czasu, wtedy badania i ewnetualnie zmiana dawki....
Lilia ja tez uwazam,ze warto miec TSH blizej 1, zawsze wieksze szanse na zajscie choc nie jest powiedziane,ze przy 2 sie nie uda...nie z takim TSH dziewczyny zachodzily...
Lilia ja tez uwazam,ze warto miec TSH blizej 1, zawsze wieksze szanse na zajscie choc nie jest powiedziane,ze przy 2 sie nie uda...nie z takim TSH dziewczyny zachodzily...
Hope84
Dziewczyny a wy robiłyście w dniu podania ovitrelle (ostatni dzień stymulacji) badanie progesteronu czy to tylko w mojej klinice tak jest??
W mojej nie sprawdzali progesteronu....ja po siwezym transferze i po crio bralamn sztuczny progetseron...
reklama
Siaga
Lilia zacznij od dzisiaj łykać acard 1x1.
W piątek 13-tego mam pierwsze usg,powinnam zobaczyć malutką kropeczkę, już się doczekać nie mogę:-)
W piątek 13-tego mam pierwsze usg,powinnam zobaczyć malutką kropeczkę, już się doczekać nie mogę:-)
Podziel się: