reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja już po pierwszym podgladanku.... No i tak, wiadomości sa dobre i zle, ale ze pierwsza wiadomość jest dobra to ta druga tez robi sie lepsza, cale szczęście bo takto by była lipa:-(

Ale po kolei, okazało sie ze jestem w programie ministerstwa zdrowia!!!!!:szok::szok::szok: Doktorek sie pomyli i zakwalifikowal nas na ten rok:-):-)!!! No i cale szczęście bo pęcherzyków jest tylko 8 lewy 5 i prawy 3, estradiol 1576. Dostałam jeszcze leki może coś urośnie ale nie musi:( Bede brać przez dwa dni fostimon 150j.m. Na rządówkę to wynik jest w miarę ok bo i tak tylko 6 będzie zapładnianych. Przynajmniej nie będzie mi zal pozostałych. W poniedziałek następna wizyta i decyzja kiedy punkcja. Trochę się podłamałam po tej wizycie ze tak mało tych komórek, ale może będą lepszej jakości....

reklama
madzia i piotr - tutaj masz co i jak idzie dzień po dniu a co do objawów to ja nie miałam absolutnie żadnych i nie mam do dziś a wychodzi na to, że jutro zaczynam 6 tydzień :)

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Esiek beta super przyrasta, gratuluję :-)

Bziumelka masz 8 pęcherzyków i marudzisz, że mało:wściekła/y:Sorry ale dla mnie byłby to szczyt marzeń. Pamiętaj, że wystarczy jeden a dobry, nie liczy się ilość a jakość!

mi mi jak ja Cię doskonale rozumiem, jak chodzę na paznokcie co 4 tygodnie i do fryzjera raz w tygodniu to też często się nasłucham ale ja się nie szczypię i wprost mówię takim babom co o tym myślę, nie będę siedziała jak męczennica i słuchała tego. Wizyta w salonie ma być przyjemnością a nie udręką. Ostatnio nawet mój fryzjer mnie pochwalił za odwagę jak mył mi włosy na zapleczu, mówił, że też nie może słuchać takich rzeczy, jego bliscy znajomi też mają taki problem i jeżdżą już po całej Polsce szukając nadziei a tu taka baba jedna z drugą, która pewnie wpadła nie planując ciąży wypowiada się na forum o tak ważnych rzeczach o których nie ma pojęcia :wściekła/y:
Alternatywa przykro mi, że coś Ci wyszło w wynikach, wiem jak trudno jest odkładać plany :tak:

Martaczi dobrze, że wizyta już niedługo, może doktorek uspokoi Cię, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz i jak bardzo się boisz :sorry2:

Keki fajnie, że jesteś już tak blisko :tak:

Madzia i Piotr zrób sobie sygnaturkę, będzie nam łatwiej rozmawiać :-)

keki ciebie stymulują do crio??? czemu nie podchodzisz na cyklu bezowulacyjnym???

Po kilku rozmowach z prof. wywnioskowałam, że on koniecznie chciał, by zaczęła się naturalna produkcja progesteronu, stąd stymulacja Clo+Gonal, żeby rósł pęcherzyk. No dziwne trochę, ale takie ma widać prof. metody. Ufam mu i miejmy nadzieję, że skończy się to upragnioną ciążą :-)

Bziumelka naprawdę nie jest ważna ilość, tylko jakość! Ja miałam minimum 9 pęcherzyków (a może i więcej podrosło do punkcji, ale nie wiem jaki był stan tego dnia, bo nie mam jeszcze wypisu) i były z tego tylko 4 komórki, z których powstały 3 ładne zarodki. Nie martw się na zapas. Trzymam kciuki! :-)

keki pytam z ciekawości bo mój dr twierdzi ze bezowulacyjny cykl ma takie same szanse jak owulacyjny... ja przy crio zawsze miałam na bezowulacyjnym bo lekarz twierdzil ze jak doprowadzi do owu na lekach to może się torbielka zrobić a to już problem wiec pewnie dlatego nie chciał ryzykować co lekarz to inna opinia zglupiec można zycze powodzenia :))))

czytam co piszecie o lekach.pisze o Gonal-u 900 to jest jedna strzykawkoampułka to się przyjmuje na raz czy dzieli na jednostki czy kilka tych strzyk-amp kupuje bo widzę że cena fajna.

reklama
Do góry