reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Molla, oj tak jej też się udało, ale miała perypetie. Jakiś czas temu napisała obszernego posta, ale w związku z tym, że ostatnio produkujemy posty na potęgę ciężko będzie Ci odnaleźć tego posta. Może wpadnie na chwilkę to opisze Ci coś nie coś.

Ja właśnie niedawno jeszcze to czytałam, bo podziwiam strasznie Mollę po tym co przeszła. Daję linka do posta: https://www.babyboom.pl/forum/stara...inansowaniem-66808/index115.html#post10282227

Dziewczyny, ja właściwie z dość pilnym pytaniem... Podawałyście kiedyś Pregnyl podskórnie? Byłam przekonana, że on tylko domięśniowo, a dziś wyczytałam na ulotce, że w brzuch podskórnie też można. Wcześniej angażowałam w to wszystko ciocię pielęgniarkę, ale chyba mogłabym go sobie podać sama, tylko chciałam się dowiedzieć, czy macie w tym temacie jakieś spostrzeżenia, rady? Jutro pewnie mój pęcherzyk będzie się nadawał do podania czegoś na pęknięcie i chcę przekonać do tego doktorka (mimo, że dla niego "pęcherzyk nie musi pęknąć, najważniejsze jest endometrium"), bo ja się boję, że zrobi się torbiel i będzie jedna wielka d*** z tym moim crio...

Aaa i jeszcze jedno pytanko: jeśli pojawił się płodny śluz to oznaka wzrostu estradiolu?

reklama
Asia77 witaj :) co do programu in vitro do skutku to tylko nie invimed Gdynia!!!!!!!!!!!!!!!! Zreszta tam zostało juz tylko 2 lekarzy , cos wyruszają sie, a oni są mega kiepscy, a jezeli moge spytać to czemu nie dla ciebie rządowką? Tzn z jakiego powodu?

Ale suuuper :-D:-D ....to niesamowite ....boję się tylko ,że żadna klinika już nie ma programu z in vitro z sukcesem, bo teraz na czasie są " rządówki " . I znów się nastawię i będzie klapa :-(

Witaj :-). Gdzie Ty byłaś kiedy Cię nie było :-D. Cieszę się że wracasz do gry i mam nadzieję, że uda się tym razem :tak:.

Widział ktoś martaczi? We wtorek miała mieć usg i nie odzywa się od poniedziałku :zawstydzona/y:. Mam nadzieję, że to szczęście na nią tak wpłynęło i z tego wszystkiego nie ma czasu wejść na forum :-)

genna...tak w wielkim skrócie : w trakcie ciąży z córeczką wykryto u mnie nowotwora piersi....hormony go odżywiły i się uaktywnił. W trakcie cięcia cesarskiego podwiązano mi jajowody, abym nie zaszła w kolejną ciążę , która mogłaby się zakończyć tragicznie. PO porodzie rozpoczęłam lecznie , które zakończyło się sukcesem , jednak moje małżeństwo nie przetrwało tej próby. Stąd drugi mąż i pragnienie wspólnego bobaska. Niestety rząd nie bierze pod uwagę takich osób jak ja...przecież nie leczyłam się na niepłodność.
Dlatego szukam kliniki z programem " do skutku " lub " z sukcesem"

Sylwuś matko nawet nie wiesz jak się cieszę ,że Ci się w końcu udało :-D
buziaczki przezbrzuszkowe dla Maluszka , a będzie synuś czy córeńka?
Kochana z trudem dźwignęłam się po porażce , ale dałam radę. Mąż na pocieszenie kupił mi kocurka ....właśnie jutro idzie na kastrację ....bo muszę w końcu zapoznać go z psami i nie chcę ,żeby obsikiwał teren .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja właściwie z dość pilnym pytaniem... Podawałyście kiedyś Pregnyl podskórnie? Byłam przekonana, że on tylko domięśniowo, a dziś wyczytałam na ulotce, że w brzuch podskórnie też można. (...)
Aaa i jeszcze jedno pytanko: jeśli pojawił się płodny śluz to oznaka wzrostu estradiolu?

keki84 - wszystko zalezy od specyfiku i w jaki sposob zostal przygotowany przez producenta. Powinno sie scisle stosowac do zalecen na opakowaniu leku.
W mojej karierze bralam 2 czy 3 rodzaje chorionic gonadotropin HCG i zawsze to byly injekcje podskorne. Pregnyl robiony przez Merck ma napisane na opakowaniu For Intramuscular Injection Only, wiec ten bylby do strzalu tuz nad posladkiem. Natomiast twoj pregnyl ? Czort go wie. Jesli ulotka jest niejasna warto wstapic do apteki i spytac farmaceuty.... oni posluguja sie encyklopediami lekow.

Co do sluzu to jak zaczelas sie juz slizgac ;-) to znaczy ze twoje cialo jest gotowe do owulacji. Pewnie lekarz zleci ci zastrzyk dla pewnosci zeby perzechyk pekl i bedzie jechac z transferem.

Powodzenia
CM

cross_mind bardzo Ci dziękuję! Pregnyl, który mam jest firmy Organon i w ulotce piszą "Lek można podawać domięśniowo (wstrzyknięcie powinien wykonać lekarz lub pielęgniarka) na przykład w pośladek, udo czy przedramię lub podskórnie (powłoki brzucha). W tym ostatnim przypadku pacjentka może wykonać wstrzyknięcie samodzielnie lub przy pomocy partnera."
To chyba wszystko jasne :-)

reklama
basidrak przykro mi ze juz nie widzialas 2 kreseczki....

Esiek trzymam kciuki za piekny przyrost bety...

keki84 ja zawsze pregnyl mialam podawany do miesniowo....

teraz sie klade bo jestem po nocnym dyzurze z przygodami.... :-D

Do góry