reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Poki nie bedzie @ albo beta nie spadnie nie bede myslec o najgorszy.. moze jutro lek. Skieruj mnie na bete to zobacymy co i jak. Na te chwile chce mi sie wyc i tyle.
Ide spac bo rano musze wstac....

Dziewczyny ale dzisiaj dalam plame...przy iniekcji Cetrotide powinno sie lekko cofnac tloczek strzykawki i jesli pojawi sie krew to nie przeprowadzac iniekcji....a ja co?pominelam ten krok przez moje roztargnienie i oczywiscie po wstrzyknieciu
roztworu i wycofaniu igly pojawila sie krew....dziewczyny myslicie ze to jest cos powaznego? Mam nadzieje ze nie zaszkodzilam sobie....

Nic się nie martw, ja za każdym razem po Cetrotide krwawiłam z tej drobnej ranki, ze 2 razy zdarzyło się też przy Gonalu (pielęgniarka mi później powiedziała, że krwawienie nie powinno wystąpić jak policzy się do 10 zanim się wyjmie igłę po iniekcji). A cofanie tłoka jest po to, by sprawdzić, czy nie trafiło się na żyłę, bo to leki podskórne i do żyły nie wolno. Ale chyba bardzo trudno jest trafić w żyłę, bo w moim otoczeniu nie słyszałam o takich przypadkach ;-)

U mnie jest taka sytuacja, że zaczęlismy na własny koszt, zamroziliśmy komórki, a teraz się okzazało, że załapaliśmy się do rządówki. I stąd dylematy :(

Jeśli dobrze kojarzę, to przed przystąpieniem do rządówki powinno się wykorzystać wszystkie zamrożone zarodki (jeśli się posiada). Nie wiem jak to się ma do komórek...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co do zapładniania mrożonych komórek: 'Matka chrzestna dzieci z in vitro': nigdy nie niszczymy zarodków [WYWIAD]

"Według ASRM (ang. Amercian Society of Reproductive Medicine) w dokumencie z 2012 roku "MATURE OOCYTE CRYOPRESERVATION: A GUIDELINE" ("Mrożenie dojrzałych komórek jajowych: wytyczne") szansa na ciążę kliniczną po rozmrożeniu jednej komórki jajowej metodą witryfikacji wynosi według aktualnych doniesień 4,5% - 12%."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja jestem po USG, w lewym jajniku rośnie jeden pęchol, dziś ma 15 mm (po rozciągnięciu 18x13 mm), endo 7 mm. Dziś ponownie dostałam Gonal 75j i kontrola w piątek. Teoretycznie na poniedziałek prof. zaplanował sprawdzanie czy pękło, ale ja sobie jeszcze porobię USG w weekend u innego lekarza (bliżej). Trzymajcie kciuki proszę... Jak dobrze pójdzie, to crio w przyszłym tygodniu :yes:

Ostatnia edycja:
Olusia – w takim razie czekamy z niecierpliwością…

Jo.M. – jasne, musisz przeboleć porażkę i dojść do siebie. Pamiętaj, że my tu na Ciebie czekamy.
A ten pomysł z bliźniakami super, wynajmiemy sobie mieszkanko i „będziemy się starać o bliźniaki”. Będziemy jeździły na wizyty, badania itp., a nasi Panowie przyjadą tylko wiesz po co… :-) Bo w sumie w tym przypadku to oni tylko do tego są bardzo potrzebni. A jeżeli chodzi o pieska to ja ostatnimi czasy bardzo intensywnie myślę o zakupie pieska tylko cały czas mnie powstrzymuje to, że ten biedak przez 9 h dziennie od poniedziałku do piątku byłby sam w domku :-(

elleni - witaj :-)

olo - &&&&&&&&&& za jutrzejszą betę :-)

Zuzia - ​powodzenia na wizycie. Odezwij się po wizycie.

keki - tak, tak my jesteśmy tu po to, żeby zaciskać kciuki i ja właśnie to robię :-)

GRUDZIEŃ:

5: olo2012 - wysoka beta
5: Zuzia2011 - wizyta kontrolna

7: Bziumelka - podglądanko
9: genna - koooolejna wizyta u immonologa
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12-13: Zuzia2011 - przyblizona data crio - jestem mama:)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)

Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Alternatywa poza rządówką zapłacisz sporo za zapłodnienie komórek, później koszty transferu itp. Możesz je wykorzystać przed lub po rządówce bo w trakcie nie możesz korzystać z zamrożonych komórek. Jeżeli chcesz skorzystać z rządówki to nie masz wyjścia, musisz się jeszcze raz stymulować

reklama
Hej! ja dziś byłam na wizycie usg przed crio i kazali mi już zacząć robić testy na owulacje i jak pokaże ze jest to zadz i ustala datę transferu, jesli do piątku testy nic nie pokażą to na 9.15 kolejne usg. A od heparyny to mam już cały brzuch siny:(
lilia.ja ma psiunie od 18mc i jest cudowna nie wyobrażam sobie domu już bez niej. Trochę jest zachodu przy wychowaniu takiego szczeniaka wiec jesli miałby siedzieć sam w domu to szkoda . Moja psiunia robi strasznie smutne oczka jak wychodzę do pracy aż mam wyrzuty sumienia a z pracy lecę na złamanie karku doniej bo wiem ze czeka a trzeba ja wziąć na spacer , czasami dzwonię do brata żeby ja zabrał do siebie .
Olo &&&&&!​za wysoka bete

Do góry