reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Martaczi – Twoja beta cudownie rośnie. Kiedy wybierasz się na USG?? Na wizytę kontrolną wybieram się jutro.

Zula – no, ale jak będzie Ci leczył Twój dr skoro nie przepisał Ci żadnych lekarstw?? Jeżeli chodzi o pieska znajomych to proponuję zamieścić ogłoszenie np. na tablica.pl. może akurat ktoś się zainteresuje tym pieskiem.

Fusun – to musiało być niesamowite usłyszeć dwa serduszka. Jeszcze raz gratuluję :-)

Kasik – wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Życzę Ci spełnienia Twojego najskrytszego marzenia… :-)

Bluesky – aż mi brak słów, żeby Ci napisać jak mi przykro. Trzymaj się :-(

Jo.M. – cudowna niespodzianka. Super, że podali Ci dwa maleństwa, drugie maleństwo bardzo waleczne :tak: To teraz nie możesz się denerwować, odpoczywaj ile wlezie :-)

Olusia – jeżeli chodzi o luteinę to choćbym nie wiem jak daleko ją aplikowała to coś tam zawsze ciutkę wypłynie :-)

Mam pytanie do dziewczyn, które miały crio. Bierzecie fragmin?? Mnie się wydawało, że bierze się go tylko po transferze ze świeżych zarodków. Jak pytałam lekarza, ale nie swojego to powiedział, że nie bierze się tych zastrzyków po crio. Napiszcie w jakim celu go bierzecie.

Mój wynik z posiewu już jest, jutro idę na wizytę. Dziewczyny dziękuję Wam, że wierzycie, że mi się nic nie przyplątało, ale ja po prostu to wiem, że jakaś cholera mnie nawiedziła. Czasem mam lekkie pieczenie, a to pewnie oznacza jakąś wstętnote.

LISTOPAD:

26: 29magda09 - kolejne USG po wysokiej becie
26: Lilia♥ - wyniki i wizyta kontrolna

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
3: Minni27 - USG po wysokiej becie
6: Olusia - wstępna data wysokiej bety
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
reklama
Lilia♥ ja wlasnie biore fragim, zaczelam go brac 4 dni przed crio i biore do tej pory... a w celu pewnie lepszego ukrwienia macicy i na przeplywy sie go bierze...

Jo.M i martaczi wy tez bierzecie fragmin?

Lilia
dopisz mnie do tableki ze bete tez zrobie moze 6 grudnia akurat na mikolaja.. nio albo wczesniej...

Lilia na pewno wszystko bedzie dobrze, i żadnej bakterii nie masz...

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze jedno pytanko: 1dc mam wziac pierwszy zastrzyk cetrotide ale oczywiście muszę pojechać na ten zastrzyk do Salve aby pielęgniarka pokazała mi jak to sie robi. Wszystko ładnie pięknie ale jeśli @ przyjdzie wieczorem ok 18-20 i klinika będzie już nie czynna to co ja mam zrobić??

Bziumelka -u nas w klinice za 1dc uznaja caly pierwszy dzien znaczy sie jesli ciocia przyjdzie wieczorem to 1dc jest dopiero dzien nastepny - bo w sumie jakby tak patrzec to dostajac @ np o 18-stej to caly pierwszy dzien cyklu jest do 18-stej kolejnego dnia wiec rozumujac na zatsrzyk mozesz isc rano jesli bedzie taka sytuacja... ale moze niech sie kto inny wypowie...

Olusia - aktualizacja.

Jo.M. - kiedy wybierasz się na betę??

Bziumelka - ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do kliniki i zapytała co mam zrobić w takiej sytuacji.

LISTOPAD:

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Lilia na pewno wszystko bedzie dobrze, i żadnej bakterii nie masz...:-D

Chociaz dziewczyny po blastusiu robily bete w 7dpt nio albo w 10dpt.. tak wiec moze sie skusze.... chociaz bede sie bardzo bala a rece pewnie beda mi sie trzesly jak nie wiem co....:-)

Blue, tulę mocno. Nie poddawaj się. Przegrana bitwa nie oznacza przegranej walki :tak:

Fusun, jeszcze raz ogromne gratulacje.
A ja życzę Ci dwóch dziewczynek. Ale Ty już wiesz czemu ;-)

Martaczi, i Tobie również gratuluję pięknego przyrostu betki.

jeszcze ja sie dopisze:)

LISTOPAD:

27: Zuzia2011 - wizyta w klinice przed udanym crio

GRUDZIEŃ:

12-13: Zuzia2011 - przyblizona data crio - jestem mama:)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer[/QUOTE]

reklama
Do góry