reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zula - Musi się w końcu udać , przynajmniej ja tak sobie tłumaczę.
Niestety z pieskiem nie doradzę ale uśpić to chyba bym się nie zdecydowała. Może jakieś ogłoszenie by Twoi znajomi w internecie napisali z historią pieska i może znalazł by się nowy dom dla niego.

Olusia - Będę brała 3x6 cały czas a jak jeszcze będzie mało z zwiększę na 3x8 . Jak chcesz sobie zwiększyć dawki to przelicz sobie czy Ci tabletek starczy bo jak nie to jutro możesz o receptę zapytać w klinice.
Bólem piersi się nie przejmuj bo różnie organizm może na leki reagować . Jeżeli boli Cię podbrzusze tzn tak ciągnie to nospe sobie weź:-)

reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi...:-D bol biustu mam maly, porzednio po punkcji tzn miesiac temu to byl bol niesamowity, a najbardziej przy sciaganiu stanika... teraz jest w zasadzie ok... he he

Jo,M tak ciagnie to moze nie boli, ale czuje brzuszek ... .:-D lutki mam jeszcze duzo bo z poprzedniego razu i teraz mi pani doktor znow wypisywala lutle...ale mysle ze jednak wezme recepte na nia....

Olusia - Zawsze receptę możesz wziąć i w razie czego wykupić potem. A z tym podbrzuszem to jak masz to nospę można brać do 3 szt dziennie

Fusun o ja rewelacja tak się cieszę!!! to w 26 dpt już widać serduszko:szok: ale super
JO.M jupi jupi to mnie zaskoczyłaś bliźniakami odpoczywaj relaksuj i głaszcz po brzusiu i żeby te 7 dni szybko minęło :tak:
Katarzynko ja również w dniu imienin składam najcudowniejsze życzenie imieninowe i spełnienia marzeń:-)

ja czekam ciągle za prg ciekawa jestem jaki jest wynik
o już mam 85 progesteron co myślicie? zmieniać dawki mam cały czas 3x4 podjęzykowej i 3x6 dowcipnej co myślicie ?

Ostatnia edycja:
Hejka wszystkim - ja jak zwykle weekend w pracy wiec malo czasu na pisanie, oczywiscie czytalam wszystko ale ciezko ogarnac

Witam nowe inwitrowki i zycze owocnych stymulacji...

Siaga, Olusia. Jo.M - no to malenstwa macie juz w brzuszku mam nadzieje ze zostana z wami i juz niedlugo pochwalicie sie pieknymi betkami... Jo.M a widzisz nawet dwojeczka przetrwala moze bedzie jak u Fusun:-D

Kasik - to ja sie tez dolaczam do zyczen - sama wiesz czego najbardziej Ci zycze tego najslodszego:)

Martaczi kochana tak sie ciesze ze betka slicznie przyrasta chociaz odrobina ochrzanu ci sie nalezy zeby tak maluszka stresowac jak wiadomo bylo ze wszystko pieknie rosnie:-D Gratuluje Mamusiu i spokojnej ciazy:) Minni u ciebie tez tak bedzie:tak:

Bluesky - juz pisalam wczesniej ze strasznie mi przykro - serce peka to takie niesprawiedliwe

Fusun - :szok::-D no to teraz potwierdzone dwa piekne serduszka - he he od razu czlowiek sobie wyobraza jakby sam zareagowal na takie wiadomosci bo szczescie to napewno podwojne ale i szok tez hihi - Mamusiu spokojnej ciazy zycze

Przepraszam ze nie odpisuje kazdej z odobna teraz bede miala dni wolne wiec moze ograne wszystkie wiadomosci milego wieczorku

A zapomnialam jeszcze dodac ze w koncu dotarla do mnie ta wredna zlosliwa malpa @:wściekła/y: prawie 6 dni po terminie :wściekła/y: Obym tej lajzy przez nastepny rok nie zobaczyla... jak by miala sie spoznic to kuzwa zawita co do godziny ale jak czlowiek czeka to wielce z laska przyjdzie hihi no ale w koncu dotarla wiec moglam dzisiaj zadzwonic do kliniki i sie umowic na wizyte - jade w srode na skan i pobranie krwi od razu wypytam jak ta cala procedura wyglada - mam nadzieje ze wszystko w porzadku bedzie...

ja właśnie jestem po crio. Miałam cykl naturalny. Lekarz przepisał mi ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka, do tego encorton 1x1, acard1x1, luteina 100 4x1(dowcipnie) i oczywiście witaminy. Leki biorę od owulacji przez cały czas.
Nie musiałam robić sobie cyklu przerwy. Ja bym brała dwa zarodki.

Siaga mam pytanko bo podchodzilas tez na cuklu naturalnym do crio - powiedz zadnych lekow przed transferem nie bralas - dopiero po?? Widze ze nie bralas estrofenu...

A dziewczyny ten acard - to ja tez mam zaczac dopiero po transferze??

Zuzia2011 to dobrze ze @ przyszla, bedziesz mogla zaczac nowe staranka o fasolke.... :-)

Siaga a jak to jest na naturalnym cyklu? czyli stymuluje sie tak zeby chociaz jeden pecherzyk byl, albo sam rosnie bez wspomagaczy? pozniej daje sie na wywolanie owulacji i potem podaje sie mrozaczka jakos w 5dpo? dobrze rozumuje?

Zuzia ja acardu nie bralam nigdy ale bralam aspiryn cardio i heparyne....

Martaczki super masz progesteron, ciekawa jestem ile ja bede miec.... hmmm nie wiem czy masz zmiejszyc dawke lutki, moze zapytaj o to lekarza? lepiej sie na tym zna.. hmmm

reklama
Fusun ale fajnie ze sa dwa moje ulubione maleństwa:) No to bedzie dziewczynka i chlopiec. Dziewczynka ta duza a chlopak ten mały, przecież wiadomo ze mężczyźni później dojrzewaja:-D:-D:-D:-D

Jo.M. ale niespodziankę zrobiło Ci to drugie maleństwo:-) Teraz czekamy na następna niespodziankę z ich strony:-)

Ja dzisiaj pierwszy dzien po odstawieniu, no i boli mnie brzuch mozliwe ze @ przyjdzie tak szybko?? Po jakim czasie wy dostawałyście @ po antkach?? Leki kupione i teraz czekam....
Mam jeszcze jedno pytanko: 1dc mam wziac pierwszy zastrzyk cetrotide ale oczywiście muszę pojechać na ten zastrzyk do Salve aby pielęgniarka pokazała mi jak to sie robi. Wszystko ładnie pięknie ale jeśli @ przyjdzie wieczorem ok 18-20 i klinika będzie już nie czynna to co ja mam zrobić??

Niepokorna to razem czekamy na
@. Kiedy masz w planach ja dostac??

Ostatnia edycja:
Do góry