reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dodora
ja też mam brać nadal clexane i robię w brzuch, to nic nie zaszkodzi dzidzi :))

dziewczynki moja beta 184 :))
cieszę się bardzo, dziekuję wszystkim za miłe slowa i życzę każdej z nas by nasze marzenie się w końcu spełniło

ptencer
w moim przypadku nawet dawka 6 tabletek dzziennie nie wstrzymywała mi @, zawsze przychodziła, więc w twoim przypadku też tak może być :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
wera86-> gratulacje serdeczne. Zobaczymy jak to bedzie z tym okresem, ajk do czwartku go nie dostane to bedzie juz pierwszy dobtry znak.
Jak ostatnio tutaj pozytywna energia powialo, coraz wiecej zaciozonych, super:-)
lolitko-> trzymam kciuki. Ja pochodze z Bialegosotku, fajne miasto:-) lekarze z tej kliniki podobno najlepsi specjalisci. Jestes w dobrych rekach, tym razem musi sie udac

ptencer
zgadza sie. najlepsi specjalisci.... tylko ja taki beznadziejny przypadek ze juz i specjalisci nie pomagaja:)
zartuje - zobaczym..... wynajelam mieszkanko na zeromskiego. mam nadzieje ze bede miala ok dojazd do kliniki

ptencer
zgadza sie. najlepsi specjalisci.... tylko ja taki beznadziejny przypadek ze juz i specjalisci nie pomagaja:)
zartuje - zobaczym..... wynajelam mieszkanko na zeromskiego. mam nadzieje ze bede miala ok dojazd do kliniki
kochana będzie dobrze mojej znajomej prawi ci lekarze bardzo pomogli:)
życzę powodzenia &&&&&&&&&&&&&

Lolitko, mam pytanie do Ciebie bo ja też zastanawiałam się nad Białystokiem, jak zorganizowałaś to logistycznie? Chodzi mi czy wcześniej tam już byłaś osobiście aby pogadać z lekarzem czy może da się tak na telefon ustalić najważniejsze rzeczy?

lopop
dzieki kochana:)

anja
ano logistyka troche ciezka zza granicy ale wsio da rade. chcesz do artemidy czy bociana? ja Ci moge opowiedziec jak jest dokladnie w artemidzie.

Lolitka, ja właśnie o artemidzie myślałam...Napisz proszę i dlaczego zdecydowałaś się tam, ktoś Ci polecił czy to Twoje okolice w Polsce?

anja
juz pisze....

1. zdecydowalam sie na artmemide ze wzgledu na lekarzy - tzn ich jakosc. ja obserwuje poziom ich wypowiedzi codziennie na forach i wiem ze sa fachowcy i ze mowia prawde - nawet jesli boli. TO LUBIE. ponadto zdecydowalam sie sprobowac IMSI a w bocianie tego nie robia
2. ze wzgledu na to, ze mi zalezy na kims komunikatywnym na odleglosc - artemida przewaza nad bocianem. mrugacz nie jest elastyczny w tym sensie (choc dobry doktor). mrugacz mi powiedzial ze moze trzeba 3 razy przyjechac. w artemidzie powiedzialam domitrzowi ze z racji tego ze jestem zza granicy zalezy mi na max 2 wizytach i sie zgodzil
3. nigdy tam nie bylam i lekarz jest bardzo komunikatywny na odleglosc (mowie o domitrzu bo jego wybralam) . zawalam go pytaniami non stop mailowo i on natychmiast odpowiada. to mi sie podoba
4. poniewaz nie jestem 1 raz do ivf - lekarz od razu kazal mi przeskanowac cala dokumentaje leczenia i mialam z nim rozmowe telefoniczna.
5. na 1szawizyte musze przyjechac miedzy 2 dc a 16dc w cyklu poprzedzajacym ten w ktorym chce podejsc. nie patrzy juz na inne badania bo powiedzial ze u mnie badania na nic sie zdaja, ze problem lezy w dobrej stymulacji. lekarze nie naciagaja na niepotrzebne badania. jedyne co kazal to cytologie i powiedzialam ze ja zrobie na miejscu tam bo w danii nie mam mozliwosci - i tez na to poszedl
6. na 1sza wizyte moge sama przyjechac - bez partnera co mi sie tez podoba bo dodatkowe koszty lotu odchodza. na 1szej wizycie daja ci juz recepty i wykupujesz leki
7. druga wizyta to juz w trackie stymulki - przyjezdzasz 6 dnia stymulacji na 1 scan i zostajesz w bialym przez ok 14 dni (zalezy jak dlugo sie stymulujesz, jakie zarodki beda ci podwac - 3 czy 5 dniowe)

daj znac jak cos niejasne lub gdy masz wiecej pytan

reklama
Lolitka, dzięki kochana za szerokie wyjaśnienie! Ty to obcykana jesteś! Ja to nawet nie wiedziałam że tak można z lekarzem przez telefon pogadać.Myślałam że można tylko z kimś z recepcji pogadać i reszta tylko na osobistej wizycie.Przez to że za bardzo nie wiedziałam jak się za to zabrać (no i tą logistykę też głównie) zdecydowaliśmy się na kolejne podejście tu na miejscu w uk (jeszcze na to nas stać) i już podpisaliśmy papiery.Ale interesuje się tym nadal..A napisz jeszcze co to za forum gdzie można im zadać pytanie, czy to na stronie kliniki?

Do góry