reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jo.M., Olusia - właśnie u mnie w klinice tak dziwnie z tą weryfikacją: po transferze miałam zrobić betę w 10 i 12 dniu. A potem czekać do usg w 30 dpt. Dziewczyny pisały o zwiększaniu/zmniejszaniu dawki progesteronu. Nawet jeżeli na własną rękę zrobię progesteron i estradiol - skąd będę wiedziała o ile zwiększyć luteinę?

Esiek - trzymam kciuki :)

agitek - ogromnie mi przykro :( Trzymaj się dzielnie!

reklama
co do kawy też piję jedną dziennie rano 3/4 wody i do pełna mleka mniam
alternatywa ja tym razem po raz pierwszy brałam progesteron sama na własna rękę 3 dni przed transferem 3x1 lutinusu 100 mg bo mniałam resztkę od ostatniego podejścia a już w dniu transferu zaczęłam brać 3x8 dopochwowo luteiny 50 i 3x4 luteiny podjęzykowej pierwszą weryfikację zroboiłam w 7dpt zobacz wyniki no i teraz biorę jeszcze 3x1 estrofemu dopochwowo
Minni bete robie w pon 11 dpt z prg i potem zrobie jeszcze 27 listopada czyli w 13 dpt bo wtedy mam wizytę co myślisz?
Fusun a estrofem jeszcze wcinasz? musisz jeszcze jakieś bad labo robić jakie teraz masz dawki tak jak pisałaś 3x4 dowcipnej 3x2 podjęzykowej 3x1 estrofem?

Esiek , Siaga - No właśnie nie wiem co z tą kawą. Pytałam kiedyś lekarza i powiedział że słabą 1-2 filiżanki dziennie można ale ostatnio któraś z dziewczyn pisała , że na wytycznych z kliniki miała napisane nie pić napoi z kofeiną. I bądź tu mądry:eek:

alternatywa - no nie wiem ja zrobię tak jak fusun miała 3x4 luteiny a po 1 weryfikacji 3x8 luteiny + podjęzykowa , ale ja zostanę przy dowcipnej :-D bo nie mam podjęzykowej. Progesteronu nie da się przedawkować z tego co mi wiadomo także zobaczymy.

Martaczi - Super , raz jeszcze gratulacje. I co powiedziałaś już komuś czy czekasz jeszcze?

Martaczi: mi kazano już odstawiać pomału estrofem. Bralam 2X1 dziennie, od piątku przez 7 dni mam brać 1X1 dziennie i potem odstawić. Zostanie mi tylko fraxiparyna, którą mam brać na pewno do wizyty 3.12. .Czy Tobie też już coś kazano zacząć odstawiać?
Najbardziej to boje sie tego że odstawiając te wszystkie leki coś moze mi zaszkodzić, znaczy się jakiś ewentualny nie dobór :( bromergon odstawiłam w piatek, encorton odstawie we wtorek całkowicie, a w czwartek ten estrofem.

Odnośnie weryfikacji betki i PRG to ja w sumie robie podobnie w 11 dpt,13 dpt, 17 dpt.tyle że ja mialam 2 dniowy zarodeczek, a jeśli mnie pamiec nie myli to Ty mialaś 5-dniowego maluszka. Jak będe miala wynik z poniedzialku to zadzwonie do Novum do lekarza prowadzacego z zapytaniem czy według nich wszystko jest w porządku. 3 grudnia czyli 25 dpt też przed wizyta mam zrobić bete i PRG.

Jo.M. ja proponuję 3x8 dowcipnej 3x4 podjęzykowej:tak: nie powiedziałam oczywiście zakaz od męża :-( ale w środę mam wizytę to zobaczę co dr powie i wtedy się pochwalę! właśnie się kłócimy delikatnie bo dzwonili znajomi po nas na drina mąż oczywiście na tak a ja mówie a co ja powiem nie dziś nie wypiję będą mnie namawiać i będzie niezręcznie :crazy:
Sylwia dałam radę u internisty dostałam po 5 opk.:-D i zapłaciłam 50 zł bo dostałam ze zniżką:-D
nie wiem nie dajmy się zwariować chyba jedna mała kawka nie zaszkodzi co ??? ja uwielbiam w łóżęczku wypić ranoooo

a moja betą ładnie przyrasta? kiedyś był taki przelicznik jak ktoś go napotka to poproszę :tak:

martaczi - Ja też uwielbiam kawę , w weekend rano zawsze z M siedzimy w łóżku pijemy kawkę i gadamy o pierdołach:-) bo w tygodniu to wiadomo rano na szybko się pije. Ja mam teraz już luteinę od wtorku wieczorem 3x4 i chyba od dnia transferu już zwiększę na te 8 szt , tylko mam problem z podjęzykową tzn nie mam jej , może coś ściemnić lekarzowi żeby przepisał ? Tylko co mu powiedzieć?
Nie dziwię się Twojemu M , że jeszcze chce poczekać z nowiną , wbrew pozorom faceci to większe cykory:-D. A z tym drinkiem to faktycznie głupia sprawa , też już nie raz jak byłam po transferze i jakaś okazja się nadarzyła to zawsze trzeba było jakoś się wywinąć. Wściekałam się też bo co tu wymyślić i najczęściej albo mówiłam , że jeszcze jakiś antybiotyk biorę albo że głowa mnie boli i nażarłam się już tabletek:cool:. Trzeba sobie radzić , nie

Minni kurde masz już odstawiać ja nie wiem bo z dr nie mam kontaktu a nie wykupiłam tej weryfikacji bo oczywiście nie wierzyałm że się uda:zawstydzona/y:

Fusun ratuj!!! moja beta urosłą może znowu mdłości Ci przejdą:-)

Jo.M. mąż oczywiście stwierdził, że masz świetny pomysł z tym bólem głowy więc możemy iść! ehhh Ci faceci:no:

reklama
Jo.M ciesze sie ze twoje mrozaczki ladnie sie rozmrozily i dziela sie... oby tak dalej :-D ja w ogole nie poje kawy także nie mam problemow jaka kawe mam pić hi hi

Martaczki dzieki wielkie i jeszcze raz gratuluje.... beta ladnie przyrasta,,,, :-)

Alternatywa a w jakim celu bada sie estradiol? tez chce sobie zrobic na wlasna reke progesteron..... a ile powienien wynosic? czyli po 3 dniach od transferu zrobic progesteron? czy pozniej? bo juz sie pogubilam?

Do góry