reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sylwia dzieki za informacje... dlatego bede brala 2x1 encortonu po 5 mg... moze to dobrze ze wczesniej teraz to lykam a nie dopiero po zabiegu... a jak sie czujesz mamusiu?:happy2:

Dziękuję, w ciąży czuję się lepiej fizycznie niż przed ciążą. No może doskwiera zgaga, bóle kręgosłupa czy ścięgien achillesa, ale..... jak tak wygląda ciąża to mogę co roku być w niej :-D.

A powiedzcie mi dziewczyny czy seks mozna uprawiac po transferze czy lepiej sie wstrzymac przez te 2 tyg?

Ogólnie kliniki zakazują ze względu na możliwe skurcze macicy. Niektórzy lekarze wręcz zalecają. Także wszystko zależy od stylu lekarza.

Ja zawsze żyłam w celibacie od początku cyklu przygotowującego do crio. I tak jest do teraz, ostatni raz baraszkowaliśmy z mężem gdzieś w końcu maja :szok:. Niedługo zapomnę jak to się robi :rofl2:.

martaczi wierzę w Twoje dziecię i jeżeli jutro pójdziesz na betę to ściskam już dzisiaj kciuki z całych sił.

reklama
Olusia, wszystkiego najlepszego, zdrowia, siły, szczęścia a przede wszystkim pomyślnego crio, by spełniło się Twoje marzenie. :-) :-*

Dziewczyny mam pytanie. Jestem w 11 dniu stymulacji i dziś moja temperatura rano skoczyła z 36,8 na 37,6. W dodatku od wczoraj mocno bolą mnie jajniki. Czy to normalne czy też mam się niepokoić? Jak było u Was? jestem na krótkim protokole, Cetrotide i Menopur 300 j - dużo ze względu na AMH 0,27 :-( Pomocy

Witajcie Kochane.

Kolejne niepokojące objawy jakie dziś mnie dopadły to plamienie po wstaniu z łóżka. Coś mi się wydaje, że Martaczi miałaś rację, szansę na ciąże w moim przypadku są znikome i raczej nie złapię się w przedziale 5%, którym się udaje. Plamienia dostałam na dwa dni przed III weryfikacją :( i jednocześnie 8 dnia po podaniu blastek. Chyba jednak nie wytrzymam do soboty rana i jutro zrobię test sikany, jeden dzień wcześniej a niech tam, jaki jest najczulszy - podpowiedzcie proszę, chcę go dziś zakupić, by jutro z samego rana go zrobić. Chyba, że można o dowolnej porze? Co o tym myślicie? Muszę coś zrobić, bo o niczym innym nie potrafię myśleć.

Martaczi - trzymam kciuki za Twoją betę!

Olusia - trzymam kciuki za crio!

Pozdrawiam gorąco :)

Cześć Ann.

Ja byłam na długim protokole i jeśli chodzi o temperaturę miałam ją w normie, a jeśli chodzi o jajniki, to na początku stymulacji było ok, ale z każdym kolejnym dniem przybliżającym mnie do punkcji było coraz gorzej. Jajeczka rosły, a jajniki były nabrzmiałe, obolałe. W moim przypadku lekarz powiedział mi, że nie może wykluczyć ryzyka hiperstymulacji, ale na szczęście do niej nie doszło. Tuż przed punkcją to powiem tak myślałam, że peknę, jakby mnie ktoś napompował do granic możliwosći, ledwie się ruszałam a jajniki czułam nieustannie. Tak chyba jest gdy ma się w sobie więcej niż jedno jajeczko :(. Po punkcji wszystko wraca do normy.

Agitek specjalnie dla Ciebie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Olusia dzięki za odpowiedź jeszcze pewnie Cię podręczę pytaniami:-)
Lindi no to czekamy z Tobą na małpę jestem ciekawa co zaproponuje Ci dr.
Gizas jak tam się czujesz?
Lilia a Tobie jak idzie?
Fusun co się nie odzywasz?jak się czujesz podwójna szczęściaro?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Agitek, u mnie raczej hiperstymulacji być nie powinno, z ostatniego usg mam 2 pęcherzyki na lewym jajniku i 4 na prawym więc mało. Bardzo mnie niepokoi ta temperatura, mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje.
Ja bym z testem poczekała co najmniej do rana, a najpewniej byłoby wytrzymać do soboty na betę

Olusia spełnienia marzeń :-)

Do góry