reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

kikifish87 widze ze tez z gyncentrum jestes ;:-) to moze sie widzialysmy tam we wrzesniu bo mialam wtedy kwalifikacje do zabiegu :-D

Dziewczyny ale tak patrzac na nas tutaj to widze ze duzo nam sie niestety nie udaje... :-(smutne to jest ale co zrobic....

reklama
tak jestem z gyncentrum juz z 2 lata tam jezdze. Tylko wczesniej mialam dr A ktory juz tam nie pracuje a teraz juz jestem u dr M. Olusia a ty u kogo. Mozliwe ze sie widziałysmy. A moze kiedys sie spotkamy dziewczyny z gyncentrum na kawie??:-)

Octavi - tulam cie mocno - przykro mi....

Fusun - o jacie betka suuuper rosnie - powodzenia jutro na wizycie - bede czekac z niecierpliwoscia na wiesci:tak:

Olusia - fajnie ze ze mozesz podchodzic tak szybko kolejny raz - zycze ci nie tylko urodzinkowego transferku ale cudownego prezentu na swieta:)

Martaczi - dziekuje bardzo za wiadomosc juz ci odpisalam - no i gratuluje slicznego pingwinka zycze ci zeby zostal juz z toba:)

Milej nocki wszystkim zycze....

Oktavi - bardzo mi przykro :-(

Bziumelka - nie możesz tak na to patrzeć, że jeżeli staż w leczeniu ma się dłuższy to się bardziej należy zajście w ciążę niż tym co mają krótszy staż w leczeniu. Tyle wycierpiałyśmy, że nam wszystkim się należy jak najszybsze zajście w ciąże.

Martaczi - kochana w końcu się odezwałaś Cieszę się, że bąbelek jest już z Tobą. Życzę Ci spokojnego czasu do wysokiej bety. Kiedy testujesz??

Kiki - ja o Tobie zawsze pamiętam i na pewno nie zapomnę. A jeżeli chodzi o ten ostatni odcinek o in vitro to też mnie nastawił optymistycznie, ponieważ u nas też jest problem z nasieniem męża. Ale widok fasolki z bijącym serduszkiem - bezcenny :-)

Olusia - no nie udaje się, ale trzeba wierzyć, że w końcu się uda :tak:

Sylwia - HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! We wrześniu miałam robiony posiew z pochwy, wynik OK. W październiku, a następnie w listopadzie miałam podchodzić do crio na cyklu sztucznym, ale nie podeszłam, ponieważ pojawił się pęcherzyk. Do crio mam podchodzić w grudniu na cyklu naturalnym. Od pewnego czasu mam lekkie pieczenia. W sobotę zbadam sobie mocz. Będę chciała jeszcze zrobić posiew przed crio, pójdę ok 8-9 dc. I teraz tak, jak posiew wyjdzie nie taki to pewnie nie podejdę do crio, ponieważ trzeba będzie to wyleczyć. Ale tak się zastanawiam, mam jeden antybiotyk na „czarną godz.” Duomox, może by go wziąć na wszelki wypadek, co myślisz??

Albothyl: Nadżerka, Upławy, Globulki, Globulki dopochwowe, Polikrezulen, Globulki bez recepty, Zakażenie bakteryjne pochwy, Zapalenie bakteryjne pochwy, Zapalenie pochwy, Nadżerki, Infekcje intymne, Infekcje pochwy - znalazłam też taki preparat, co o nim sądzisz??

Ostatnia edycja:
reklama
Sylwia - HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! We wrześniu miałam robiony posiew z pochwy, wynik OK. W październiku, a następnie w listopadzie miałam podchodzić do crio na cyklu sztucznym, ale nie podeszłam, ponieważ pojawił się pęcherzyk. Do crio mam podchodzić w grudniu na cyklu naturalnym. Od pewnego czasu mam lekkie pieczenia. W sobotę zbadam sobie mocz. Będę chciała jeszcze zrobić posiew przed crio, pójdę ok 8-9 dc. I teraz tak, jak posiew wyjdzie nie taki to pewnie nie podejdę do crio, ponieważ trzeba będzie to wyleczyć. Ale tak się zastanawiam, mam jeden antybiotyk na „czarną godz.” Duomox, może by go wziąć na wszelki wypadek, co myślisz??

Albothyl: Nadżerka, Upławy, Globulki, Globulki dopochwowe, Polikrezulen, Globulki bez recepty, Zakażenie bakteryjne pochwy, Zapalenie bakteryjne pochwy, Zapalenie pochwy, Nadżerki, Infekcje intymne, Infekcje pochwy - znalazłam też taki preparat, co o nim sądzisz??

Słońce przede wszystkim żadnych antybiotyków w ciemno.
Czy to pieczenie odczuwasz w pochwie czy w drogach moczowych? Pisałaś także o posiewie - tylko posiew z czego? Z szyjki macicy? Z moczu?

Jeżeli to zapalenie w drogach moczowych (odczuwasz np dyskomfort podczas oddawania moczu, napięcie w dole brzucha) to konieczny jest posiew moczu. Zazwyczaj lekarze dają także antybiotyki w "ciemno", w tym także wspomniany przez ciebie duomox, bo to antybiotyk o dużym zakresie działania. Lekarze tak robią, bo zazwyczaj pacjentka cierpi na zapalenie a na posiew trzeba czekać około 5 dni. Oczywiście posiew dokonujemy przed rozpoczęciem kuracji antybiotykowej.

Jeżeli pieczenie pojawiło się w strefie intymnej, to koniecznie przydałby się ginekolog aby obejrzał i ewentualnie wykonał badanie na czystość pochwy. Jak wiadomo zapalenia w pochwie bardzo często są powodowane przez grzybice i w takim przypadku duomox nic nie pomoże. Albothyl wykazuje działanie przeciw pierwotniakowe i przeciw bakteryjne, jednak obawiam się że jeżeli zapalenie spowodowane jest czymś innym, to ten lek jedynie zamaskuje zapalenie poprzez złagodzenie objawów, a nie zlikwiduje zapalenia.

Także w zależności gdzie odczuwasz pieczenie wykonaj posiew moczu/idź do lekarza ginekologa i zrób badanie czystości pochwy. I lepiej zająć się tym teraz, żeby do cyklu w którym będzie crio wszystko się wyleczyło :-)

Do góry