reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny:-) LILIA - też kiedyś myślałam , żeby wybrać się do psychologa ale na przemyśleniach tylko zostało. Myślę , że najlepiej poszperać w internecie i wybrać psychologa związanego właśnie z leczeniem niepłodności. Może w klinice mają jakiś namiar. Dziękuję , że wpisałaś mnie do kalendarza :-) ////////////////// ZULA - Ja jeszcze z embriologiem nie rozmawiałam ale w sobotę poproszę o rozmowę. W sumie nie wiem co mam jej powiedzieć albo o co zapytać ale coś się wymyśli i niech wie , że ma się na nią oko:-) ////////////////// ALTERNATYWA - Witam , bardzo mi przykro z powodu Twoich niepowodzeń. Też jestem zdania , że najpierw powinnaś wykorzystać zamrożone komórki. Z reguły komórki gorzej znoszą rozmrożenie niż zarodki ale wystarczy choćby 1 dobry zarodek. Po co będziesz organizm obciążała teraz , nad nową stymulacją zastanowisz się w razie czego później. Powodzenia :-) ////////////////////ZUZIA2011 - no to trzymam kciuki za Twoje endo i powtarzam , że jak coś to mogę wysłać Ci jakieś leki :-) ///////////////// BLUESKYE - Kurcze kobieto Ty mi z nieba spadłaś. Właśnie zastanawiałam się nad adopcją zarodków bo 2 razy korzystałam z komórek dawczyni i niestety bez skutku. Mam jeszcze 2 zarodki ostatnie i nie wiem co zrobić dalej w razie czego. Też leczę się w Gyncentrum w Katowicach. Możesz mi powiedzieć jaki jest koszt adopcji zarodka? Pisałaś coś o 3tyś. czy to jest za 1 zarodek czy za wszystkie 4 które były zamrożone. Trzymam kciuki za Twoje maluszki:-) A jeszcze pytałaś o owulację , to jeżeli miałaś estrofem od 2 dc a myślę , że tak było to jest to sztuczny cykl i owulacji nie będzie więc nie przejmuj się tym :-)////////////////// GENNA - Znam te historie bardzo dobrze z własnego doświadczenia. Zawsze się znajdzie jakiś idiota z idiotycznym pytaniem lub tekstem , wkurzam się sama chociaż tłumaczę sobie żeby idiotami się nie przejmować ale to silniejsze ode mnie. I ja jestem taki człowiek , że potem przynajmniej przez 2 dni myślę o tym właśnie głupim wydarzeniu. Nie ma na to rady niestety. Pozdrawiam :-)

reklama
Zula ja mieszkam naSlowacji i stad ta znajomosc tutejszych klinik....ten lekarz mi zostal polecony przez jednego z tutejszych ordynatorow.

Ja tez trzymam kciuki za wynik... kiedy bedziesz miec wynik?

Szkoda ze moje przeczucia sie sprawdzaja,... a mogloby byc raz ze sie nie sprawdza.... nawet na uczelni mialam dobre albo zle przeczucia... he he to trzeba miec dar :D he he:-D nie no zartuje... tak samo mialam rok temu jak wyszlo wiedzialam ze wyszlo a potem ze cos nie dobrego sie dzieje i tak sie stalo.... czasem wolalabym nie myslec w ogole.... :happy:

Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim. Gdyby to od Was zależało to napewno by się udało. Niestety u mnie wyniki dopiero jutro. Panie mnie tą informacją zastrzeliły. Zawsze było w danym dniu... Poprosiłam, że na CITO chcę ale powiedziały, że może w takim razie będzie ok 19-20. Dzisiaj (przed delegacją nie miałam czasu żeby jeszcze gdzieś indziej jechać). Natomiast wstałam w tak płaczliwym nastroju i z takim okresowym bólem brzucha że ni ch... nie wierzę, że beta ma szansę być pozytywna...

Lilia - ja byłam w swoim życiu u dwóch psychologów (nie w sprawie niepłodności) ale nie byłam zadowolona...

reklama
mam dziś młyn w pracy :szok:

Almek dobrze trafiłaś witaj:tak: trzymaj się ;-)
Cros ja nie byłam zadowolona z invimedu w Gdańsku, ale mamy tu ciąże i dzieciaczki z tej kliniki każdy chwali tą w której się udaje a gani tą w której się nie udaje:-)ja w invimedzie miałam zapładnianych ok 35 komórek a nigdy nie miałam silnego zarodka przeniosłam się do invicty i z 6 komórek miałam 3 blastocysty!ale w ciąży nie jestem więc średni ze mnie przykład:-D
Alternatywa ja nie wiem co Ci doradzić to straszne, ale mi się będzie lepiej tzn finansowo opłacało zrobic kolejną stymulację niż rozmrażać komórki tak mi powiedzieli w klinice.
Lindi jak się czujesz? kiedy beta?te same pytania do Gizas:-)
Zuzia z lutką i z relanium możesz się uśmiechnąć do mnie w razie potrzeby:tak:jak co to pisz ale na priv!
Blue z całych sił zaciskam kciuki i się modlę za Was:tak:
Genna hehe też zawsze mówię, że wzięłam ślub z miłości do męża a nie do dziecka upierdliwcą:-D
Zula &&& żeby była wysoka

Do góry