reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Smerfeta, namiary właśnie poszły w prywatnej wiadomości.

Jogo, imiona zostały wybrane na samym początku ciąży. Zajęło nam to może ze 2 minuty i obeszło się bez kłótni.
Na razie jest ZoStach :-)

Ostatnia edycja:
reklama
lilia, Zuzia jesteśmy na bardzo podobnym etapie, ja ma 17 dzień cyklu. Byłam teraz w Polsce na 3 szczepieniu a 27 lecę na test mrl. A 15 lis mam wizytę w sprawie crio. Jak wszystko pójdzie tak jak sobie zaplanowałam to w grudniu podchodzę do crio na cyklu naturalnym chyba ze lekarz zadecyduje inaczej. Trzymając się tej optymistycznej wersji na święta wszystkie 3 będziemy w ciazy.

Oby Twoje słowa były prorocze dla nas wszystkich, byłyby to naprawdę cudowne święta :-)

Jo.M. - ja już trzymam kciuki za Twoje piękne blastusie, które się pięknie rozmrożą :tak:

LISTOPAD:

11: blueskye - udany transfer
12: 24magda09 - USG po wysokiej becie
12: Jo.M - wizyta przed udanym crio
14: martaczi - udane crio
15: dorotav - wysoka beta
15: Lindi77 - wysoka beta
15: Fusun - USG po wysokiej becie
18: genna - kolejna wizyta u immunologa
18: Minni27 - wysoka beta
18: GizaS - wysoka beta

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)
Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Jo.M. ja brałam relanium w dniu transferu (2 godziny przed, żebym była spokojna i rozluźniona), potem od 1 do 3 dpt dwa razy dziennie (o 8 rano i 16). Mi bardzo pomógł bo jestem panikarą, byłam nastawiona, że się nie uda. A przez te 3 najważniejsze dni dzięki niemu byłam spokojna i wyluzowana

Dziewczyny a kiedy tzn ile wcześniej rozmrażają zarodki w Invikcie przed crio? Martwię się, że nie przetrwają a dowiem się dopiero od nich na miejscu :-(
Blue kciukam za Was od rana:tak:
Jo.M. relanium bierzesz pierwszą tabletkę 2h przed transferem potem kolejną w domu wieczorem i przez następne 3 dni po 2 rano i wieczorem jak paciorek (czyli 4 dni 8 tab):-)
Fusun jak się czujesz?
genna choróbsko przeszło?
Lawendowy ja odstawiam dziewuszkę:eek:

Kasik, wysłałam Ci namiary. daj znać, czy wiadomość doszła.

Martaczi, to powiem Ci, że jesteś w większości stawiających na dziewczynkę :tak:
Tylko jedna osoba wywróżyła mi chłopca :-)

Udanego dnia.

Lawendowy coś musi w tym być. Podczas czekania na betę każdy wiedział, że jesteś w ciąży. Teraz wróżą Ci dziewczynkę :-D. Ciekawe czy foremkowe wróżki nie utraciły swojej mocy :-D. Albo każdy po obejrzeniu kalendarza pragnie zobaczyć "córka" bo póki co króluje w nim słowo "syn".

Martaczi na kiedy planowany masz transfer? :-)

Lawendowy - ja też typuję córcię:)
Jogo - też mnie chróbska brały po szczepieniach ale to nic nie przeszkodziło w uzyskaniu pozytywnego mlr-u...
Lilia, Jogo - Ja narazie zrobiłam sikacza bo mi leżał i kusił. Oczywiście 1 krecha ale już nie kusi... Co do bety to nie wiem - powinnam zrobić w piątek ale w czwartek i w piątek będę w delegacji i nie wiem czy robić wśrodę (11dpt) czy w poniedziałek (16dpt). Niestety ja jestem pewna że na mnie skończy się ta cudowna dobra passa... Dziewczyny będziecie mi musiały chyba przesłać to relanium na większy optymizmkolejnym razem...

reklama
Mi został do bety aż tydzień:confused2:a z zalecenia kliniki 9 dni, ale zbadam w przyszły poniedziałek bo to będzie 12 dpt dwudniowego malucha.
Też mam złe przeczucia:zawstydzona/y:Na dodatek wczoraj się zgryzłam z M, tak chyba pierwszy raz odkąd jesteśmy razem a to już 10 lat:zawstydzona/y:
Tak mnie brzuch i głowa bolał z nerwów a teraz te dni są kluczowe, bo maluch ma 7 dni ( jak jeszcze jest) i powinien się wgryzać a ja mu taką akcję zaserwowałam:zawstydzona/y:Chciałam wziąć w nocy relanium bo miałam ale się bałam że może to już za wiele dni po transferze i nie powinnam brać.
Jutro idę zbadać progesteron, bo coś mi się wydaję że malo go biorę:baffled:mam 3*2 luteiny podjęzykowej 50mg i 3*1 duphaston 10 mg.
Ostatnio miałam 12 tabl luteiny dopochwowej 50 mg co daje 600 mg na dobę. Nie wiem jak przeliczyć duphaston:baffled:

Do góry