reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lilia, Zuzia jesteśmy na bardzo podobnym etapie, ja ma 17 dzień cyklu. Byłam teraz w Polsce na 3 szczepieniu a 27 lecę na test mrl. A 15 lis mam wizytę w sprawie crio. Jak wszystko pójdzie tak jak sobie zaplanowałam to w grudniu podchodzę do crio na cyklu naturalnym chyba ze lekarz zadecyduje inaczej. Trzymając się tej optymistycznej wersji na święta wszystkie 3 będziemy w ciazy.

Jogo - przyjmuje twoja wypowiedz jako przepowiednie:) Cudowne beda to prezenty:) Czyli bedziemy mialy transferek w podobnym czasie - ja tez na naturalnym podchodze - daj znac jak juz cos bedziesz wiedziec co do lekow...

A może po in vitro warto spróbowąć czegoś jeszcze innego. Nie jest to tanie ale znajomym po 8 miesiącach udał się. Brali preparat bardzo modny zagranicą FertilitySupport a teraz są już w Polsce dostępne. Może warto po niego sięgnąć. Opcja dla mężczyzn i Kobiet razem brana w małżeństwie na pewno da jakiś rezultat.

Adus - ja z mezusiem bierzemy ten preparat juz od kilku miesiecy - czy pomaga - no pewnie w jakims tam stopniu pomaga ale mysle ze tak jak inne preparaty dla starajacych sie... no a tani nie jest.

Bluesky - ty juz po transferku mam nadzieje ze wszystko poszlo gladko- trzymam kciuki zeby w koncu malenstwa zostaly z toba:)

Widze ze zbliza sie kilka testowanek - dziewczyny trzymajcie sie i pamietajcie ze trzeba wierzyc w wasze kruszynki i dac im szanse:) Dororav - wiem jak ciezko jest zniesc ten czas - do tego nasza psychika nie pomaga - oczywiscie kciuki bardzo mocno zacisniete - trzymaj sie maluszku mamusi:)

reklama
martaczi zarodki w invicie rozmarazaja tego samego dnia kilka godzin przed transferem. Przed crio proszę o telefon, co z moimi zarodkiem/kami... i dzownili do mnie godzinę przed :)
lekarz upewnił że jeśli miałoby nie być transferu na pewno będzie relefon!! idziesz jeszcze na wizytę przed crio?chyba nie :) zawsze możesz zadzwonic!! n i poprosić o tel.
transfer już lada dzien!!
zula czekam na środę, jesli będziesz testowała !!
jakby co - to ja mogę relanium podesłać ;)

Wszystkim, którym się udało gratuluję -
i zaciskam mocno kciuki za testujace!!

zula - powinnaś oberwać za tego sikacza :-) Ja bym proponowała, żebyś zrobiła betę w środę i tak też wpisałam Cię do kalendarza. Jakbyś zmieniła zdanie to daj znać.
24magda09, Jo.M., smerfeta - dziewczyny powodzenia na wizycie, koniecznie napiszcie jak było :tak:

LISTOPAD:

12: 24magda09 - USG po wysokiej becie
12: Jo.M - wizyta przed udanym crio
12: smerfeta - wizyta u immunologa

13: zula_5 - wysoka beta
14: martaczi - udane crio
15: dorotav - wysoka beta
15: Lindi77 - wysoka beta
15: Fusun - USG po wysokiej becie
18: genna - kolejna wizyta u immunologa
18: Minni27 - wysoka beta
18: GizaS - wysoka beta

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)
Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Dzien dobry wszystkim
Napisalam podobny post w ostatni piatek i tylko Sylwia1985 mi odpowiedziala, za co ci serdecznie dziekuje, Sylwiu. Pomyslalam sobie, ze moze dlatego ze piatek, to malo osob mnie czytalo i post przeszedl niezauwazony. Dlatego ponawiam moje zapytanie i moze tym razem bede miec wiecej czytelniczek.

Dla przyciagniecia uwagi dorzuce troche dramatu do scenariusza.... W leczeniu od wielu lat, zaawansowana endometrioza, obnizona rezerwa jajnikowa, wyciety miesniak i cysty jajnikowe, w tej chwili po 40-stce, 4 inseminacje, 7 stymulacji, 8 transferow, wiele aniolkow, slabe wizje adopcji czyjegos dziecka i w tym momencie noz na gardle... Nie ma juz dla mnie ratunku tylko sprobowac ostatni raz w programie z komorka dawczyni i to w Polsce....

A oto moj poprzedni post:

Pojawiam sie po bardzo dlugiej nieobecnosci, zyczac wszystkim suckesu dla tych co rozpoczynaja procedure i dla tych co juz klepia sie po brzuchach, a wytrwalosci dla tych, ktorym sie nie powiodlo w przeszlosci.

W tym samym czasie zwracam sie do was, jako najwiekszego skupiska doswiadczonych w temacie.... ktora z klinik warszawskich byscie polecily jesli chodzi o jakosc uslug i cene procedur? Dodam, ze chodzi o program z komorka dawczyni.
Czy macie opinie na temat klinik warszawskich? Moze znacie konkretnych lekarzy, ktorych polecacie, albo i nie...
Chetnie poczytam wasze wypowiedzi i moze posluze sie nimi do wyboru kliniki dlla mnie.....

Nie chodzi juz nawet o klinike w Warszawie, ale wskazanie takiej ktorej mozna zaufac i liczyc na pomyslny rezultat.

CM

LISTOPAD:

12: 24magda09 - USG po wysokiej becie
14: martaczi - udane crio
15: dorotav - wysoka beta
15: Lindi77 - wysoka beta
15: Fusun - USG po wysokiej becie
18: genna - kolejna wizyta u immunologa
18: Minni27 - wysoka beta
18: GizaS - wysoka beta

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)
Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Witam:tak:Dopisałam się z betą, przy okazji dopisałam też Ciebie Fusun bo bardzo ciekawa jestem Twojego USG:tak:
Dzięki GizaS. Nawet nie wiesz jaka ja jestem ciekawa. Do zwariowania normalnie. O niczym innym nie mogę myśleć, a to jeszcze tyyyyle czasu. Ehhhh, Relanium wróć! :-)

Blueskye - to Ty już jesteś po transferze! Super, teraz kciuki za maluszki

Martaczi - czuję się dobrze. Jeśli chodzi o samopoczucie ciążowe to jeszcze mnie typowe dolegliwości nie dopadły.
Chce mi się spać dokładnie o 14:30 - muszę się położyć koniecznie, nie mam mdłości ani zachcianek (za wcześnie), ale
nie mam apetytu - jem tylko nabiał, nie wiem czemu. Coś mi tak każe. Na śniadanie kanapki z serem żółtym lub
serem białym, pół litra mleka i to samo na kolację. W między czasie jakiś jogurt musli czy serek homogenizowany.Obiad może nie istnieć.

Ale to co najgorsze mnie dopadło. Wczoraj myślałam, że zabiję mojego męża. Tak się wydarłam, że aż sobie gardło zdarłam.
I jeszcze łapami machałam, aż mnie synek potem pytał: mamo, dlaczego chciałaś uderzyć tatę? Tak nie wolno, to jest mój kochany tatuś. Masakra. A jeszcze bardziej mnie wkurzał (mąż) jak ja się darłam a On się śmiał, że to będzie ciężkich 9 miesięcy. Jak się wydarłam to mi przeszło i teraz się cieszę, że tak a nie inaczej zareagował, że się nie obraził...Idiotka ze mnie. Nigdy tak na Niego nie krzyczałam, tym bardziej bez powodu tak naprawdę i w dodatku przy dziecku. Wariatka. :eek:

Dorotav - nieustannie trzymam kciuki:-)

cross_mind - czytałam Twój post, ale nic nie wiem o klinikach warszawskich. Może zapytaj jeszcze na wątku "ciężaróweczki po invitro" Tam są dziewczyny, którym się udało, więc może będą miały coś więcej do powiedzenia na temat klinik. Życzę powodzenia:tak:

JO.M. dziękuję za odpowiedź ja i tak już będę w klinice bo transfer mam na 13 a na 12 mam już być a o 9 wyjeżdżam z domu to pewnie właśnie będą rozmrażać :tak:
Sham co u Ciebie? jakieś nowe plany?
Dorotav Kochana życzę Ci dużo wiary :tak:
Blue jak tam po transferze? jak się czujesz?jakie zarodki miałaś podane?
Gizas a Tobie wytrwałości życzę!
Sylwia transfer mam w czwartek:-)
Zula może rzeczywiście zrób na przekór betę 13!
Fusun Ty się tam tak nie gorączkuj w domu bo relanium Ci wyślę:-D denerwujesz bąbelki :tak:
Madzia &&& za usg:-)
Zuzia tak sobie ciągle myślę o Tobie co Ty masz zrobić z tymi lakami i może rzeczywiście bierz ten estrofem od 6dc na poprawę endo tak jak Sylwia mówi i potem kilka dni przed crio bierz już prg luteinę podjęzykową albo dowcipną ja mam 3x1 lutkę 3 dni przed transferem.

cross_mind - ja też przeczytałam Twojego posta ale nie za bardzo pomogę. Jestem ze śląska i totalnie nie wiem jakie dobre kliniki masz w okolicy. Sama zresztą nie jestem zadowolona ze swojej...

Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki

reklama
Moje przypuszczenia się potwierdziły:zawstydzona/y: moje dwa maluch nie dotrwały do piątej doby, rano dzwoniła embriolog, powiedziała też że to nie oznacza że ten co mam podany też się przestał rozwijać, że on z tych 3 najszybciej się dzielił i w chwili podania czyli druga doba miał już 5 komórek ale ja i tak nie wierzę że się uda:zawstydzona/y: To moje pierwsze takie pesymistyczne nastawienie odkąd się staram a minął już 5 rok:confused2:
Miałam dziś iść na progesteron ale stwierdziłam że nie ma to sensu, dołożyłam tylko luteiną podjęzykową dla świętego spokoju bo czytałam że nie zaszkodzi. Na dodatek pierwszy raz mam ciche dni z M, a dokładniej to ja je mam, bo M zagaduję. Ehhh. Byleby do poniedziałku i do potwierdzenia tego co nieuniknione:zawstydzona/y:
Już nie smędzę...

Ostatnia edycja:
Do góry