reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lindi i Minni kciukasy jeszcze trzymam ale Wy jesteście już chyba po wszystkim i macie swoje maleństwa pod sercem, niech zarodeczki mocno trzymają się mamusi :tak::-):tak:

Fusun III weryfikacja tylko dla uspokojenia więc czekamy na piękną i DUUUUUUŻĄ betkę :-)

Jestem już po transferze.
Nie chcieli podać mi dwóch zarodeczków, ze względu na mozliwość pojawienia się hiperki.
Ale mam już swojego Skarba pod serduszkiem :)

Dziewczyny nie odzywałam się, ponieważ necika wczoraj nie miałam :-(

OLUSIA – przykro mi, ze się nie udało, ale cieszę się, że chcesz wrócić jak najszybciej po swojego mrozaczka.

A więc tak, estrofem w ogóle na mnie nie działa. Już drugi cykl owuluje pomimo tego leku. Mój dr ma przekichane, w zeszłym cyklu w 14 dniu byłam na USG i powiedział mi, że to torbiel, a to najprawdopodobniej był niepęknięty pęcherzyk!! Uduszę go za to!! Mam tzw. cykl mieszany i mój dr nie zgodził się na transfer w takim cyklu. Mam mieć crio na cyklu naturalnym.

A jeżeli chodzi o endo to w zeszłym cyklu 14 dc endo 10 mm przy niepękniętym pęcherzyku, w tym cyklu 14 dc 7,6 mm przy niepękniętym pęcherzyku, 15 dc 10 mm przy pękniętym pęcherzyku. No i byłam zdziwiona, pytałam dr czy jest pewna, że endo wynosi 10 mm skoro wczoraj wynosiło 7,6 mm. Powiedziała, że jest pewna, 3 razy mierzyła, w jednym miejscu było nawet 10,7 mm.

A jakie są szanse na zagnieżdżenie na naturalnym cyklu?? Któraś z Was podchodziła na takim cyklu??

ZUZIA - jak podchodzisz na naturalnym cyklu to absolutnie nie możesz brać estrofemu, bo on wstrzymuje owulacje, a może powinien wstrzymywać :)

Ostatnia edycja:
Blue strasznie sie ciesze teraz doczytałam co u Ciebie trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluszki

martaczi no wlasnie slabo rosnie auto nam troche kaski pochlonie bo w koncu czyms trzeba jezdzic

laski powiedzcie czy pred kolejna stymulacja powtarzac amh????

Olusia - przykro mi bardzo. Przerabiałam to wielokrotnie, wiem co czujesz. Zbieraj siły i wracaj po śnieżynkę

Minni, super! Dbaj o Was

Lindi - && za udany transfer

Lilia♥ w jeden dzień taki przyrost :szok:, oj chyba dzień wcześniej (14dc) lekarz coś słabo zmierzył. Jeżeli nie masz problemów z cyklami naturalnymi, to nawet bardziej zalecany jest taki transfer. Moja siostra nie ma problemów z cyklami i miała crio na cyklu naturalnym i jest w 16 tc.
Jeżeli estrofem na ciebie nie działa, to może progynova 21 lepiej by poskutkowała? U mnie było na odwrót, estrofem działał na mnie, a progynova wcale.

I jeśli chodzi o estrofem i owulację to kiedyś pisałam o tym, że wszystko uzależnione jest od dawki leku i w którym dc został podany. Może być owulacja pomimo brania estrofemu. Podanie go do 2 tabl max po 5 dc albo później nie wstrzymuje owulacji.

Fuson krew już wampirom oddana? Kiedy wyniki? Będę co jakiś czas z pracy zaglądać z telefonu w oczekiwaniu na Twój wynik.

reklama
Do góry